Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


10 veckor till ett nytt yrke

Att gå från tandhygienist till spa-terapeut låter kanske som en lång väg att vandra. Men för Lena tog det bara tio veckor och idag driver hon egen salong.

 

Utbildningen fick hon hos Nordens äldsta skola inom friskvård, Axelsons.
– Jag kände mig säker i rollen direkt, utbildningen lärde mig verkligen allt jag behövde, säger Lena.

Lena har jobbat som tandhygienist sedan 1984 men alltid varit intresserad av friskvård.
– Jag har idrottat mycket, bland annat varit aerobicinstruktör. Dessutom har jag gått på massage regelbundet under flera år för att inte drabbas av skador när jag jobbar, säger Lena.

Det var under ett av sina massagebesök som idén om att starta en ny karriär tog fart.
– Jag fick massage med stenar en dag och när jag låg där tänkte jag att det nog skulle vara kul att jobba med. Och dessutom har jag jobbat så många år med tänder, hade det inte varit kul med något annat? säger Lena.

Lena kände till Axelsons sedan tidigare så när hon skulle kolla efter utbildningar inom spa behövde hon inte leta särskilt länge.
– Det finns några utbildningar här runt Skövde där jag bor också men jag visste att en utbildning från Axelsons smäller högre.

Under våren 2017 läste Lena under tio veckor hos Axelsons. En utbildning som gav henne alla verktyg hon behövde för att kunna starta eget.
– De har fantastiskt duktiga lärare, jag märkte på en gång att det här är en proffsig utbildning. Lärarna har lång egen erfarenhet och det märks att de vet vad de talar om, säger Lena.

Efter att ha avslutat utbildningen bestämde sig Lena för att starta sin egen salong hemma, där familjen redan har lite verksamhet.
– Jag kände mig redo att börja jobba direkt, jag var säker i min roll efter utbildningen kände jag. Man märker det nu också, mina kunder känner ju till Axelsons och är positiva till dem. Det är den bästa tänkbara utbildningen på alla sätt och vis.

Hos Axelsons får man lära sig allt man behöver – från anatomi till egenföretagande. Klicka här för att komma till ansökan.