Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Akupressur – en effektiv energibehandling!

Annika Hedin utbildade sig till Akupressör/stressterapeut på Axelsons. Hon har själv fått otroligt goda resultat med metoderna och utbildningen har inspirerat henne till en ny livsstil.

Annika avslutade utbildningen i Akupressur och Stresssterapi i december 2017. Hon började våren 2016 och har gått de tre delkurserna stegvis.

Hej Annika! Varför valde du att studera Akupressur och Stressterapi?

– Jag har alltid varit intresserad av energier och har haft ögonen på Axelsons i många år. Jag började med att anmäla mig till Steg 1 för att se hur det var, och jag blev såld med en gång – jag kände att jag hittat en utbildning där jag kunde få lära mig att jobba med min intuition, med energier och med kroppen som en helhet.
Behandlingarna är otroligt avslappnande och kan hjälpa till att balansera kropp och nervsystem på så många olika sätt. Det kinesiska tänket, som är utgångspunkt för metoderna, passar mig verkligen bra.

Annika Hedin

 

Hur går en akupressurbehandling till?

– Man börjar med ett samtal med klienten för att definiera problemen som denne vill ha hjälp med. Sedan börjar man akupressuren genom att ”öppna” kroppen med speciella öppningspunkter, och därefter fortsätter man med de problemspecifika punkterna.
Man utgår från kroppens meridiansystem och jobbar på olika energipunkter på kroppen. Man kan balansera många olika typer av besvär som till exempel spänningar i axlar och nacke, allergier, PMS och matsmältningsproblem.
Man jobbar med punkter som finns på hela kroppen, men djupast sett är det livsenergin som påverkas. Man sätter igång en energiström genom ett lätt tryck med fingertopparna. Det är inget hårt tryck men en del kan uppleva en viss grad av smärta medan andra bara upplever välbehag.
Jag upplever behandlingarna som en väldigt avslappnande helhet. Bara det att lägga sig på bänken och ge tid åt sig själv är redan välgörande. Jag kan oftast känna en energiström, värme, en direkt fysisk upplevelse av att kroppen blir mer balanserad.

Har du själv fått hjälp av akupressuren med några konkreta besvär?

– Ja! Jag har fått otroligt goda resultat med akupressuren! Jag har tryckt bort i stort sett alla mina symptom av Rosacea samt mina klimakteriebesvär och vaknar inte längre en gång i timmen med svettiga lakan. Jag ser det som ett resultat av att jobba med energipunkterna, plus de koständringar jag blivit inspirerad till på utbildningen.
Min egen rygg blev också bra under Steg 1. Jag har haft ont i ryggen i hela mitt liv och första helgen undrade jag hur jag överhuvudtaget skulle komma upp på britsen. Men när helgen var över var jag smärtfri och rörde mig mycket lättare. Som sagt, jag blev såld direkt!

Vad har du fått med dig från utbildningen, ut över själva akupressuren?

– Varje dag på utbildningen började vi med Qi Gong. Vi har provat några olika former, den vi har gjort mest heter Ba Duan och den har jag fortsatt med varje dag på egen hand. Jag kan inte hitta tillräckligt fina ord för att beskriva effekten av att träna Qi Gong dagligen! Det är avslappnande, fokuserande… ja, underbart! Det tar en timme att utöva och effekten sitter i hela dagen. Man blir jordad. All stress rinner av.
Qi Gong och meditation blev utgångspunkten för en inre resa för mig. Jag har förändrat min egen livsstil, speciellt kosten.
Utbildningen har verkligen gett mig en ny förståelse för hur viktig kosten är. Jag har förstått att det är viktigt inte bara vad man äter men också hur, att ge uppmärksamhet åt maten och inte slänga den i sig framför teven. Förut åt jag mycket snabbmat och fick också i mig en hel del socker, har jag insett nu.
Vi har inte gått djupt i näringslära och liknande men jag har fått en fingertoppskänsla för vilken typ av mat jag behöver. Nu äter jag näringsrik, varm och kladdig mat – bönor, kyckling, grönsaker och liknande – och jag har mer energi än förut.
Andningsträning har vi också gjort mycket, både för oss själva och för klienterna som tips och råd.

Har du börjat arbeta med att ge behandlingar ännu?

Ja! Jag har även jobb som behandlingspedagog för unga med missbruk och trivs med det, men jag ger så mycket behandlingar jag hinner. I bland blir det flera sessioner i veckan, ibland går det ett par veckor mellan. Jag startade företag i somras som akupressör och tänker långsamt bygga upp mot heltid, med siktet längre fram i framtiden.
Stressterapi är en viktig aspekt av behandlingen. Man ser till kroppen och personen som en helhet. Vi har fått lära oss hur stress påverkar oss fysiskt och emotionellt samt hur man diagnostiserar och behandlar stress enligt traditionell kinesisk medicin. Själva avslutningen i behandlingen, där man trycker på speciella punkter på axlar, nacke och huvud, är enormt avstressande.
Jag har många erfarenheter av lyckade behandlingar med mig redan, som sagt på mig själv men också andra. En kollega hade ont i en axel och kunde inte röra den, efter en enda behandling var smärtan borta och rörligheten var återställd.
Jag hade själv provat det mesta i behandlingsväg förut, men för mig var det här ovanligt effektivt. Jag älskar det här, det är fantastiskt! Tänk att den här typen av behandlingar inte är ännu mer kända i västvärlden. Det får bli min mission.

Utbilda dig till Akupressör/Stressterapeut du också! Läs mer här.