Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Alex blev Massageterapeut genom distansstudier

Vill du utbilda dig men behöver jobba samtidigt? Vill du ha helgerna lediga med familj och vänner? Eller vill du tvärtom läsa på helgerna? Vi har flexibla lösningar för alla livssituationer!

Du som vill utbilda dig till massageterapeut hos Axelsons har flera olika möjligheter när det gäller upplägg och studietakt. I Stockholm har vi utbildningens Steg 1 och 2 på heltid, då du studerar måndag till torsdag på skolan och egen inläsning på fredagar under 8-9 veckor per steg. Steg 2 finns också på distans där du är på skolan fredag till söndag en gång i månaden över 8-9 månader.
I Göteborg erbjuder vi nu både Steg 1 och 2 som distanskurs, där träffarna på skolan är förlagda måndag-tisdag varje vecka i 8-9 veckor per steg. Här har vi lagt upp ännu fler kursmoment så att de kan läsas hemma och därför har vi också kunnat sänka priset.

Familj, deltidsjobb och studier

– Den här lösningen passar dem som behöver rå sin tid mer själv. Vi har fått positiv respons och fler anmälningar, berättar studierektor Pauline Hegner. Många av de elever vi har idag har familj och barn och jobbar deltid, de vill vara lediga på helgerna och det funkar bra att plugga hemma mellan träffarna.
Det skulle naturligtvis inte fungera att lära sig massage på 100 % distans, det ligger i ämnets natur att man behöver lära sig det praktiska tillsammans med andra människor, ge och ta emot massage under lärarhandledning. Men det finns mycket man kan göra hemma!
Det blir två intensiva dagar i skolan, och det krävs att eleverna tränar och repeterar mellan träffarna för att kunna gå vidare vid nästa träff. Vi har ett program för att studera anatomi online och all teoretisk underbyggnad kan man plugga in på egen hand.

Kan börja ta emot betalande kunder under utbildningen

Man behöver också lägga tid och engagemang mellan träffarna på att repetera massage och muskelgrepp, att öva på familj och vänner. Eleverna får gärna använda skolans lokaler till att plugga tillsammans och träna på varandra onsdag och torsdag. Det ingår i utbildningen att ge ett antal hembehandlingar, man börjar redan efter första praktiken på skolan.
För att få sitt diplom ska man genomföra 20 behandlingar hemma under Steg 1 och 20 under Steg 2 i Göteborg. Efterhand som man lär sig mer, kan man börja ta emot betalande kunder parallellt med utbildningen. Under massageutbildningen ingår ett elevmedlemskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund som ger en försäkring när man ger behandlingar på och utanför skolan. Lärarna hjälper till längs vägen och kan ge råd om prissättning eller olika frågeställningar man stöter på med sina kunder.
Många massörer vill driva egen verksamhet och det är viktigt att veta hur man gör. En bit in i utbildningen får eleverna därför undervisning i Business och Affärsmannaskap, Starta eget, marknadsföring och liknande. Vi har filmer omkring hur man ska komma igång som support till lektionerna, och de filmerna har eleverna tillgång till under utbildningen.

Alex blev Massageterapeut genom distansstudier

Alexandre Gerey läste Steg 2 på distans på Axelsons i Stockholm tidigare i år. Han hade tidigare utbildat sig till Friskvårdsmassör på en annan skola, men ville inte fortsätta där. Han bor i Malmö med sambo och ett litet barn, och valde att studera på distans fredag till söndag en gång i månaden. Idag jobbar han som massör i det egna företaget Alex Händer.

Alexandre Gerey

– Det är klart att det var en liten smula tufft att få in pluggandet, men det var bra upplagt, jag gillar distansformen. Samtidigt var jag lite otålig, hade min vardag tillåtit det så hade jag nog valt att läsa på heltid för att jag skulle bli snabbare klar. Samtidigt insåg jag ju att kunskaperna jag fick genom distansstudier hann sjunka in på ett annat sätt än om jag läst snabbt och mycket. Det finns fördelar med både distans och heltidsstudier, det beror på hur man är som person och hur ens livssituation ser ut, funderar Alex.
– Min sambo har varit väldigt stöttande och passat vår dotter, så att jag har kunnat studera. Jag vill gärna gå Steg 3 till Medicinsk Massageterapeut när ekonomin finns, säger Alex. Jag ger mycket ryggmassage, och fascineras av hur alla ryggar är olika. Ju mer jag kan, desto mer får jag lust att lära och vidareutbilda mig.

Vill ha fler redskap

– Jag hade läst om Axelsons och tänker på skolan som den bästa i Skandinavien, det är ett bra namn att luta sig på. Det är kul att skolan har en sådan bredd i sitt kursutbud i form av massagekurser och andra kurser, jag kan också tänka mig att gå vidare med andra kunskaper inom friskvård. Jag vet inte än vad jag kommer att välja men jag vill ha något komplement till massagen för att hjälpa människor att må bra.
Kostrådgivning är en tanke, och jag är också nyfiken på att lära mig om KBT. Det vore fint att kunna stötta kunderna även med enkla samtalsverktyg, inte som psykolog men i de samtal som uppstår när de kommer för massage. Jag har en holistisk syn på de människor som kommer till mig, och inser mer och mer hur mycket det som sker i det inre påverkar hur de mår i kroppen.

Engagerade och roliga lärare

Motiverande Samtal var ett givande inslag i Steg 2, läraren Staffan Hultgren var väldigt generös och delade med sig av hur han kommunicerar i olika situationer som uppstår med familjen och på arbetet. Jag var imponerad av lärarnas engagemang på Axelsons, det var häftigt att möta människor som verkligen tycker om sitt jobb.
– Det är första gången jag möter lärare som är så, roliga och generösa med sig själv samtidigt pedagogiska och fulla av kunskap, säger Alex. Humor och glädje hjälper när det är lite svårt. Studierna var mycket intensiva, men också mycket givande. Det var också fint att vara tillsammans i gruppen, det var kul att uppleva ett så starkt gemensamt intresse och engagemang i en grupp elever.

Alex Händer

– Jag började jobba med massage på ett SPA och startade samtidigt eget, men det tog ett tag att få igång kundflödet så jag fokuserade mest på SPA i början. Så fick jag ett par uppdrag med företagsmassage genom en förmedling som heter Uggla Massage och Wellness. Först var jag anställd men nu är jag konsult och skickar faktura. Kundkretsen växer och nu är massagen mitt enda jobb.
Jag har egna kunder, två dagar i veckan på ett SPA, och så företagsmassagen, jag masserar på tre olika företag. Mina egna kunder masserar jag antingen hemma hos mig eller hemma hos dem, jag tittar efter lokal men det får komma som det kommer.
SPA och företagsmassage är lite som två lite olika världar, och jag tycker om båda. Jag trivs i SPA-miljö och tycker det är kul med de många olika sorters kunder jag möter där. I företag möter jag samma kunder igen och igen, man kan bygga en fortsatt, personlig relation med kunden.
Jag tycker om att hjälpa människor och att arbeta med händerna. Jag har tidigare arbetat som snickare och det är en fin övergång att nu jobba med människor med mina händer. Det får mig att känna ett ansvar, människor litar på att jag kan hjälpa dem att må bättre. Och jag vill gärna hjälpa! Det känns ofta som ett slags klick med människor även utan ord, ett energiutbyte. Även om en kund inte mår bra känner jag nästan alltid att jag får energi av mötet, säger Alex.

Se mer om Alex Händer här – och varför inte boka en behandling!

https://www.facebook.com/svenskmassage
Alex Hemsida

Läs mer om de olika utbildningsmöjligheterna för att bli Massageterapeut och anmäl dig här!