Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Ekologisk hudvård går hem även på mindre orter

Kan man driva ekologisk hudvårdssalong i en by med mindre än 2000 invånare? Absolut, om du frågar Nadja Karmegren, som gärna vill gå i täten för att välja en mer hållbar livsstil.

 

Nadja Karmegren fick sitt diplom våren 2017. Idag driver hon eget företag i hembyn Kvicksund, en liten stad med 1768 invånare, och det är mycket uppskattat!

– Jag startade upp på egen hand ganska direkt efter utbildningen, så jag har varit igång ett års tid nu, berättar Nadja. Mitt företag heter Nadja Natur – ekologisk hudvård & hälsa. Jag erbjuder hudvård, massage och mediyoga plus att jag har en liten butik. Det är inte min enda inkomstkälla, jag har ett deltidsjobb vid sidan och driver salongen 2-3 dagar i veckan. Det passar mig fint!

 

Vilka behandlingar erbjuder du, och vad är roligast..?

De behandlingar jag ger allra mest är massage! Jag ger både behandlande och avspänningsmassage, jag håller på att utbilda mig vidare. På hudvårdsmenyn har jag ekologisk ansiktsbehandling, faceliftmassage, portömning, acnebehandlingar, lymfmassage, fotkur och sockervaxning. Det är mest kvinnor på ansiktsbehandlingarna medan massagen är populär bland både kvinnor och män. Jag kommer att kunna utvidga min meny efterhand med fler typer av behandlingar.

Vilka behandlingar som är roligast att ge är jättesvårt att säga. Jag gillar allt jag gör, men kanske speciellt ansiktsmassage och ekologisk ansiktsbehandling. Lymfmassage är också spännande att ge. Jag har fått göra färre ansiktsbehandlingar, så det är alltid lite extra kul när en kund vill ha det.

 

Nadja Karmegren

 

Hur fungerar det att driva ekologisk hudvårdssalong i en stad med mindre än 2000 invånare..?

– Jag är den enda i Kvicksund som ger massage och min salong är den enda hudvårdssalongen. Kvicksund är, ibland har jag funderat på om jag skulle ha satsat inne i Eskilstuna eller Västerås som är de närmaste städerna. Men det är kul att vara här! De som bor här kommer ju till mig, det känns mer personligt, de åker inte in till stan och krånglar.

Jag har fått mycket bra respons, människor är väldigt positiva till att det händer något på orten. Det är praktiskt och de vill gärna vara solidariska. Det finns frisör, livsmedelsbutik och gym också här i centrum. Verksamheterna samarbetar och försöker dra folk åt varandra, vi hade invigning tillsammans och planerar att hålla måbra-kvällar tillsammans framöver.

Jag har fått många stamkunder redan. Jag har min lokal precis i vårt lilla centrum, det är en ganska stor lokal på 90 kvadratmeter i ett gammalt stationshus. I min butikshörna säljer jag bland annat ekologiska hudvårdsprodukter, teer, produkter som kan användas både för mat och hud som till exempel kokosolja och honung.

 

Vad är din hållning till ekologi?

– Allt jag säljer och allt jag använder har fokus på hållbar hälsa och hållbar konsumtion, alla produkter jag tar in ska står i hyllan av en anledning. Planen är även att utveckla, tillverka och sälja mina egna hudvårdsprodukter.

 

 

Med tanke på att vi lever här och nu på denna jord, i detta liv så måste vi ta vara på det och inte förstöra för oss själva och nästkommande generationer, samtidigt vill vi inte avstå från den bekvämlighet vi vant oss vid, så det gäller att hitta alternativ. Jag vill inspirera folk till hållbar livsstil och vågar gå i täten för förändring!

Är du intresserad av hudvård och andra behandlingar? Glöm inte att läsa mer om vår populära moderna hudterapeut utbildning och unika spaterapeut utbildning där du får alla verktygen du behöver för att arbeta med hudvård och andra behandlingar.

Hur har du upplevt utbildningen på Axelsons?

– Jag är väldigt nöjd med utbildningen! Vi gick på djupet i vår förståelse av huden med näringslära, hudvård inifrån och helhetstänk. Våra lärare var jätteduktiga och huvudläraren Anna Irestig var fantastisk – kunnig, rolig, bjöd mycket på sig själv. Jag hade velat gå utbildningen en gång till!

Vi elever blev som en familj. Nu efter utbildningen engagerar vi oss i vad alla andra gör med sin kunskap. De som gick i klassen hade olika intressen och jobbar på ganska olika sätt idag. Det är kul att en utbildning kan ge så många möjligheter! Det känns naturligt att man vill vidareutbilda sig och varje kund blir som en unik påminnelse om olika saker vi lärt oss.

https://www.facebook.com/nadjanatur/