Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


"ALLT vi lär oss på Eko Hud-utbildningen är intressant!"

 

Kristina Rööhs går Axelsons utbildning till Ekologisk Hudvårdsterapeut och kommer att ta examen den 1 juli. Parallellt med utbildningen har hon startat upp sin egen salong i Torsby centrum i Värmland.

– Det funkar bra! säger Kristina med glädje. Folk blir mer och mer medvetna om fördelarna med naturliga och ekologiska produkter, även i små orter som Torsby. Jag har fått ett bra flöde på kunderna redan från början, jag är den enda som driver en liknande verksamhet här.

Hur fungerar det för dig att driva eget?

– Jag har mitt gamla jobb kvar på deltid, men är mest i salongen ska gå över helt till att jobba här framöver. Just nu har jag elevpriser eftersom jag fortfarande studerar, men kunderna är införstådda med att det är en övergångsperiod.
Jag har varit företagskonsult förut men har ingen tidigare vana av att driva eget, bara pappersarbetet. Jag känner mig väl förberedd, vi tränade oss mycket på skolan i de praktiska bitarna man behöver kunna, att ta emot kunder och ta hand om allt som behövs på salongen.
Min salong heter Klin by Kristina och jag erbjuder hudvårdsbehandling, djuprengörande ansiktsrengöring, portömning, lymfmassage, vaxning, Naturlig facelift, frans- & brynfärgning, cellulitbehandling med koppor samt en slags fasciabehandling som jag lärt mig tidigare.
Jag har också börjat så smått att ge grundläggande råd omkring kosten i samband med hudproblem. Vi kommer att lära oss mer om det under kommande helger så där räknar jag med att snart kunna mer. Allt vi lär oss på utbildningen är intressant!

Har du någon favoritbehandling..?

– Portömning tycker jag är jätteskoj. Det går till så att man gör djuprengöring, peeling och ansiktsmassage. Sedan använder vi ångmaskinen vaposon för att öppna porerna, klämmer ut talg och smuts och rengör efteråt. Portömningen avslutas med lymfdränage, en speciell slags ansiktsmassage som hjälper huden att fortsätta sin självrening. Efter en sådan behandling går kunden hem med riktigt ren hud, man kan se stor skillnad och det känns bra.
Jag gillar också vaxning, dermatologi, aromaterapi… Teorin kring ekologisk hudvård och att få förstå skillnaderna mellan konventionell och ekologisk hudvård är väldigt intressant, hur mineraloljor påverkar huden och liknande. Det är sådant kunderna frågar om och det känns viktigt att ha en bred förståelse.

Alginpackning avgiftar, ger fukt och är uppstramande. Slätar ut rynkor och fina linjer.

Vi lär oss mycket i teorin om råvaror och om växternas avgörande roll i ekologisk hudvård. Vi har även en del praktisk örtlära. Där får vi göra egna masker, skrubbar och liknande med örter från naturen, vi får i hemläxa att prova olika recept och ska sedan redovisa kring våra erfarenheter.
Att göra sina egna produkter för försäljning är en besvärlig procedur, men man får utan problem framställa och använda egna, färska produkter direkt vid behandlingarna. Personligen kommer jag att använda sådana recept hemma, men räknar med att använda färdiga produktserier i salongen.

Hur har du upplevt utbildningen som helhet?

– Jag har fått otroligt mycket kunskap. Alla lärarna är helt fantastiska, man kan skicka iväg frågor till dem när som helst och få svar, de ställer upp enormt mycket. Vi har också en stor gemenskap i klassen, det känns jättefint.
Jag har alltid varit intresserad av hudvård och känt en lust att jobba med det. Jag fick hudproblem när jag fött min son och dessutom brände jag ut mig på mitt jobb, då började jag ta mer på allvar att jag ville syssla med något som känns riktigt kul. Jag har verkligen inte ångrat det ett ögonblick! avslutar Kristina.

https://www.facebook.com/klinbykristina/

Utbilda dig till Ekologisk hudterapeut! Läs mer och anmäl dig här.