Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Älskar du dig själv?

Precis som vi sköter om vårt hus, våra barn , djur, blommor med mera bör vi älska oss själva och vår kropp och sköta om den, menar Boris Aranovich, internationellt känd specialist inom alternativmedicin.

Boris har lagt märke till att inlägg på Facebook där man pratar om kärlek får stor respons.
– Och det är fascinerande! Jag tror att vägen till global kärlek börjar med kärleken till sig själv och även till sin kropp. Precis som vi sköter om vårt hus, våra barn , djur, blommor med mera bör vi älska vår kropp och sköta om den.
Konstigt nog är det många människor som inte bryr sig om sin hälsa förrän hälsoproblem eller sjukdomar visar sig. Vårt hälsotillstånd beror till 99,9 % på hur vi själva hanterar vår hälsa. Vår kropp har enorma resurser och möjligheter och kan återställa sig själv – oavsett hälsoproblem.
– Det vi måste göra är att hjälpa kroppen på rätt sätt när den utsätts för olika livspåfrestningar såsom stress, dålig miljö, kemikalier i maten, teknogena frekvenser etc berättar Boris Aranovich.

”Jag vill betona: hjälpa på rätt sätt!”

Kunskap inom hälsoområdet är minst lika viktig som inom andra områden, kanske ännu viktigare. Idag finns det fortfarande många snedvridna uppfattningar om vad hälsa är, vilseledande dogmer och stereotyper som gör att folk lägger en massa pengar på onödiga saker, saker som ibland t.o.m. istället försämrar hälsan.

Ett vanligt exempel är att man får höra att man är för sur i kroppen och måste äta basisk mat.
– För det första, så har 80% av befolkningen en tendens att bli basisk av sig själv, för det andra, så behandlar man inte kroppens PH-värde med maten utan det görs av njurarna och andningsorganen. Och det är dessas tillstånd som måste förbättras, sedan återställs PH-värdet automatiskt.

Många försöker också lösa sina hälsoproblem med vitaminer och mineraler. Klart är att de flesta människor har brist på vitaminer och mineraler och att vi behöver dem.
–  Men man glömmer att all näring förbränns med hjälp av syre, och det är många som har dåligt syreupptag och inte tänker på, eller vet om, att de kan göra andningsövningar för att öka näringsupptaget. Jag skulle säga att det är viktigare att fokusera på andningsövningar än på att ta vitaminer och mineraler. Dessutom är upptaget av vitaminer och mineraler beroende av den hormonella balansen, men hur många är det som tänker på det? Vid dåligt upptag skadar vi kroppen mer än hjälper den, då all näring som inte kan tas upp av cellerna stannar i kroppen som slaggprodukter.

På fel sätt kämpar man med parasiter i kroppen, genom att försöka döda dem. Men om kroppen har dålig miljö och svagt immunförsvar så spelar det ingen roll hur många parasiter som dödas, de kommer igen. Istället man måste förbättra kroppens miljö och stärka immunförsvaret så att de försvinner av sig själva.
– ”Brist på kunskaper leder till problem” säger man, speciellt inom hälsoområdet. Denna brist har jag varit varse i många år och för att kunna ge folk korrekta och riktiga svar på hälsoproblem beslutade jag mig för att strukturera och sammanställa all information om hälsa som jag anser är riktig. Jag har satt samman all denna kunskap i text, animationer, mindmappar, presentationer m.m. för att gemene man lätt ska kunna ta till sig informationen i vardagen.

Vill du lära dig mer?

Steg 1 i Axelsons yrkesutbildning till Future Health Consultant är för alla som vill lyfta sin hälsa till en högre nivå och möta sin egen framtid frisk och vital.
För den som sedan vill använda kunskapen professionellt och sprida den vidare finns även en påbyggnadsutbildning i form av tre kursdagar med Boris Aranovich på Axelsons institut i Stockholm. Den som även går påbyggnadskursen diplomeras som Future Health Consultant. Läs mer här.  
Ladda ner boken ’’Effektiv andning för den moderna människan” av Boris Aranovich här.