Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Ansiktsbehandling med portömning och vävnadsdränage

Vi erbjuder nu en påbyggnadsutbildning i den hudterapeutiska metoden portömning och vävnadsdränage. Numera är metoden en del av yrkesutbildningen, så kursen vänder sig till dig som har gått hos Axelsons tidigare och vill lägga metoden till din meny som Ekologisk Hudvårdsterapeut.

Varför portömning?

– När huden är i obalans samlas det oftast överskottstalg i porerna som sedan blir pormaskar. De ser ut som svarta prickar men kan också vara färglösa. Vanligaste områdena är i den så kallade T-zonen – panna, näsa och haka – där huden oftast är lite fetare, berättar Carina Karlsson Nyström som är lärare på kursen.

– För många börjar ett överskott av talg att bildas i tonåren och puberteten men det kan också fortsätta eller uppstå längre fram i livet. Ett sätt att hjälpa huden i balans är att tömma porerna med jämna mellanrum för att ”få igång flödet” igen, så det inte bildas lika många pormaskar igen. Viktigt är då att klämma på rätt sätt så man inte skadar huden.

 

 

Naturligtvis är det bäst om behandling kombineras med bra hudvård och inre balans som kost, motion, sömn – inget uppstår i huden som ett avskilt fenomen. Under utbildningen lär vi oss arbeta med vapozon som avger ånga och används för att värma huden så porerna öppnar sig och det blir lättare att klämma. Vi lär oss olika tekniker hur mantömmer porerna utan att skada följt av vävnadsdränage, mask och avslutande ögon- och dagcrème.

Är du intresserad av hudvård och andra behandlingar? Glöm inte att läsa mer om vår populära moderna hudterapeut utbildning och unika spaterapeut utbildning där du får alla verktygen du behöver för att arbeta med hudvård och andra behandlingar.

Måste man investera i en Vapozon?

– Apparaten är väldigt smidig och enkel att använda. Förutom portömning lämpar den sig också väldigt bra om man behöver bevara aktiviteten i till exempel en enzympeeling eller mask, genom att hålla den fuktig .

Priset för en ny vapozon kan variera från dryga tusenlappen till flera tusen beroende på kvalitet och storlek. Så det är viktigt att jämföra mellan de olika leverantörerna och tänka igenom hur ofta man kommer använda den. Det går också att hitta vapozoner på andrahandsmarknaden för en billigare peng. Som alternativ kan man använda varma handdukar, dock är det inte lika effektivt.

Carina Karlsson Nyström

 

Vad gör vävnadsdränage?

– Efter en portömning kan huden kännas lite svullen och vara röd, därför lär vi ut vävnadsdränage som en efterbehandling. Det är en lätt ansiktsmassage som effektivt stimulerar cirkulationen av lymfa så att ansiktet blir mindre rött och svullnaden går ner. Tillsammans med lämplig ansiktsmask återhämtar sig huden snabbare och kunden känner sig ren och fräsch i ansiktet direkt efter behandlingen, berättar Carina.

 

Gå till kurssidan!

 

Vi erbjuder även andra påbyggnads- och specialutbildningar i Ekologisk Hudvård:

AHA-syrabehandling
Naturlig facelift
Indisk huvud- och ansiktsmassage
Lymfmassage
Koppning
Kroppsvaxning
Fot-SPA