Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Använd ditt medlemskap i Kroppsterapeuterna!

Visste du att du vid studier på våra yrkesutbildningar är elevmedlem i Kroppsterapeuterna, som ger dig allt från försäkring till hjälp med ditt företag?

Du som utbildar dig på Axelsons till Massageterapeut, Medicinsk Massageterapeut, Hälsocoach, Yogamassageterapeut, Yogalärare, SPA- terapeut, Hud- och Spaterapeut, Kostrådgivare, PT, Zonterapeut eller Akupressör är under din studietid elevmedlem i Kry, Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Då kommer du också att träffa Åsa Broström från Kry som kommer till Axelsons för att informera om syftet och möjligheterna med att vara medlem.

 

 

– När jag träffar elever fokuserar jag på fördelarna med ett  yrkesverksamt medlemskap efter avslutad utbildning, eftersom de  redan har ett elevmedlemskap och vi vill att de ska förstå hur gynnsamt det är att fortsätta vara medlem när man är färdigutbildad, säger Åsa. Men det är också bra att under studietiden få information om hur man kan ha mesta möjliga nytta och glädje av sitt elevmedlemskap.

 

Dels är elevmedlemskapet en möjlighet att lära känna förbundet redan under utbildningen. Man får våra digitala nyhetsbrev regelbundet och tidningen Kroppsterapeuten 4 gånger om året, vilken är en av våra kanaler för att hjälpa våra medlemmar att hålla sig ajour. Vi omvärldsbevakar branschen, primärt i Sverige men också en del internationellt.

 

Vi nätverkar med andra organisationer och skapar specifika nätverksgrupper för våra olika medlemskategorier.  Nätverksgrupperna planerar och arrangerar bland annat fortbildningar, föreläsningar och annat. Vårt senaste tillskott bland yrkeskategorierna är yogalärare. Är man intresserad av att engagera sig i en nätverksgrupp för dessa ska man höra av sig till förbundet, så berättar vi mer!

 

Försäkring, frågor och företagshjälp

– I elevmedlemskapet ingår en elevförsäkring som täcker elevbehandlingar utanför skoltid, berättar Åsa. Det vanliga är att skolan har eleverna försäkrade för de praktiktimmar utanför skolan som är obligatoriska för utbildningen, men vill man ge fler behandlingar är man inte försäkrad. Som elevmedlem hos oss kan man ge hur många elevbehandlingar man vill fullt försäkrad och det innebär en trygghet som är väldigt uppskattad.
Vi har också en medlemsservice som man kan få stöd och rådgivning av. De flesta av våra medlemmar är egenföretagare och många startar eget redan under utbildningen. Som medlem får du tillgång till stöd och tips för hur du marknadsför och vidareutvecklar ditt företag, många vill resonera med någon omkring sådana saker innan man är färdig med sin utbildning.

 

De vanligaste frågorna vi får rör just företagande och många medlemmar använder sig av möjligheten att rådfråga vår medlemsservice. Man kan ringa, maila eller komma på besök, alla frågor är välkomna. Som medlem får du också juridisk rådgivning från vår bolagsjurist när du behöver det.

 

Vi har också ett medlemsnät på webben där vi samlat all information som tagit form utifrån rådgivning vi gett genom åren. Man får inloggning som medlem och kan hitta både tips och råd, jobbannonser, marknadsplats med branschrelevanta tjänster, utbildningar och produkter och speciella medlemserbjudanden från 60 olika aktörer.

 

Erbjudanden, marknadsföringsmaterial och events

– Vi har ett samarbete med Bokadirekt som innebär att våra yrkesverksamma medlemmar blir sökbara på Bokadirekts hemsida kostnadsfritt, vill man även vara bokningsbar kan man lägga till det till ett specialpris för Kroppsterapeuternas medlemmar.

 

Vi har liknande avtal med en rad olika företag som erbjuder bl a kortläsare, ekonomi- och bokföringsprogram och mycket annat. Vi har också skräddarsydda marknadsföringsmaterial som trycker på vikten av att välja en kvalitetssäkrad kroppsterapeut. Detta kan man som medlem beställa kostnadsfritt.

Medlemmar inbjuds också till att delta i de events och mässor där Kry syns, t ex Fitnessfestivalen och liknande. Man kan vara med och ge prova på-behandlingar eller på annat sätt visa upp sin kunskap, det är omåttligt populärt och ett fenomenalt sätt att marknadsföra sig.

 

Vi har Inspirationshelg med årsmöte varje år, en helg späckad med föreläsningar och nätverkande, ett väldigt fint tillfälle till att träffa kollegor, knyta nya kontakter och få ny inspiration. Att vara friskvårdsföretagare kan upplevas lite ensamt och det kan vara väldigt skönt att ha ett förbund som backar upp, både med support, kunskap och delade intressen.

 

Genomslagskraft och kvalitetssäkring

– Kroppsterapeuterna är det största förbundet i sitt slag i Sverige, vi har cirka 4500 medlemmar, säger Peter Feldt, förbundets generalsekreterare. Det finns andra förbund, men med betydligt färre medlemmar. Det är Kroppsterapeuterna som i huvudsak håller branschens politiska arbete igång. Vi kör lobbykampanjer som till exempel kan handla om hur friskvårdsbranschens kvalitetssäkring, småföretagares villkor eller ett s.k. BOT-avdrag. Vi har träffat representanter från alla de politiska partierna och utskotten för att nämna några.

 

Det politiska arbetet är kanske inget man personligen har lust att engagera sig i, men det är mycket intressanta frågor för medlemmarna och politiska beslut har mycket stort inflytande på vår framtid som yrkesgrupp. Så bara det att vara medlem i Kroppsterapeuterna är ett stöd och bidrag till friskvården i Sverige!

 

– När en utbildning blir kvalitetssäkrad tittar vi på antalet timmar, lärarkompetens och ämnesinnehåll. Oavsett yrkeskategori är processen densamma, vi letar efter en miniminivå, vi väljer bort de korta utbildningarna. Vi vill ligga på en hög internationell och nationell nivå, det är viktigt att vi sammanfogar svenskt och internationellt. Sen finns det ju skolor som sticker ut och ger mer och det uppmuntrar vi såklart, men vi sätter kraven på en miniminivå.

 

– Det finns inga skyddade yrkestitlar förutom inom den allmänna vården, så medlemskap i Sveriges största förbund blir en kvalitetssäkring i sig, konstaterar Åsa Broberg. Vi marknadsför våra medlemmar med tre huvudsakliga kriterier – att man gått en godkänd utbildning som lever upp till våra krav, att man följer branschens etiska regler och att man är försäkrad.

 

Alla kan till exempel kalla sig ”massör”, men den som använder Kroppsterapeuternas logga och sigill har en synlig kvalitetsstämpel. Dessa ska man visa upp i sin marknadsföring. Det betyder mycket, och man ska vara stolt över att vara ”kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund”! Medlemskapet i Kroppsterapeuterna är en trygghet för både medlemmen och för kunden, avslutar Åsa.