Pole stång - Allt du behöver veta

Poledance är en kul och rolig träningsform som alla borde prova på och det är dessutom väldigt tillgängligt för de allra flesta. I denna artikel kommer vi att kolla lite närmare på fördelarna med poledance, vart man tränar det och vad man har på sig.

 

Vart tränar man poledance? 

Poledance går att träna på två olika sätt och båda alternativen har sina fördelar som vi tittar lite närmare på nedan. 

 

Poledance studio: Detta är kanske det vanligaste sättet att träna poledance och det är såklart att bege sig till en dansstudio som har poledance stänger. Fördelarna med detta är att man kommer iväg till en lokal som är anpassad för träningen, får tillgång till experter som kan hjälpa en utvecklas och möjligheten att träffa likasinnade människor som med vill utöva träningsformen. 

 

Pole stång hemma: Att ha en poledance stång hemma är fördelaktigt av andra skäl. Dels får man såklart möjligheten att träna poledance när man vill och lever man som väldigt många andra ett stressigt liv som det kan vara svårt att klämma in träningen i så är det väldigt smidigt. Men även om man går till en studio så är det fördelaktigt genom att man får möjligheten att träna mer hemma och kan utvecklas väldigt mycket genom att träna på det man får från dansledarna mellan passen med dem. Det är dessutom väldigt prisvärt att köpa en stång att ha hemma och det krävs inte speciellt mycket för att montera upp den.     

 

Fördelarna med att dansa poledance

Det finns flera fördelar för de som dansar poledance och de kommer vi att lista nedan så att du med blir övertygad att testa denna fantastiska dans. 

 

Det är grym träning: Det är få träningsformer som tränar din kondition, koordination, styrka och smidighet på samma gång, men poledance kryssar i alla boxarna i en träningsform. Anledningen till att det är så mångsidigt är att man dansar stående på golvet runt själva stången, liggandes på golvet och hängandes runt stången i luften. 

 

Det är väldigt roligt: Trots att det är effektiv träning som vi skrev om ovan så är det även väldigt roligt då det är lite sexigt och spännande samtidigt som man får något att träna för att bli bättre på. 

 

Man träffar nya människor: Precis som med andra sporter eller hobbys så kommer man i kontakt med andra människor både genom studion där man träffar dem i verkligheten, men även på internet i olika forum eller chattrum där de flesta utövare är väldigt öppna och välkomnande för nya dansare. 

 

Det är bra för psyket: Träning i sig är även bra för det mentala, detsamma gäller att det är roligt och att träffa nya människor. Men det som gör poledance till ett riktigt bra verktyg för ett bättre självförtroende är att det krävs en del mod att bli bra på det och dansa denna lite exotiska dans framför andra i gruppen man tränar med. Det är väldigt utvecklande! 

 

Vad har man på sig när man dansar poledance? 

Denna punkten går att besvara på många olika sätt, då vi alla har olika preferenser, självförtroende och vad man tycker är skönt att ha på sig. Men det finns en outfit som är att föredra, speciellt när man blivit lite bättre och gör mer konster runt stången för då behöver man ha riktigt bra grepp som inte bara är på händerna. Så vi rekommenderar att man har på sig: 

 

Korta shorts: Någon form av tights i shortsform som slutar mitt på låren eller strax ovan är helt perfekt längd. För när man hänger runt stången så vill man ha huden direkt på stången då det ger det bästa greppet. 

 

Sport-bh eller mindre topp: Det är fördelaktigt att ha en sport-bh eller mindre topp/linne på sig som har magen fri både för samma anledning som ovan, men även för att det är snyggt och givande att se mer av sig själv när man dansar. Det viktigaste av allt är att man inte har ett plagg med ärmar då det kan påverka vilka konster du kan utföra. 

 

Tillbehör: Detta är inget vi direkt rekommenderar, utan bör användas i mån av behov som du har. Men det inkluderar knäskydd, armbågsskydd och greppmedel. 

 

Slutsats

Nu har du fått veta det mesta som är viktigt när det kommer till poledance och nu återstår bara för dig att faktiskt prova på denna riktigt roliga träningsform som ger grymma resultat på alla områden. Är du på jakt efter utrustning så har poledancestång.se listat alla de bästa grejorna.