Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


"Fler spa-terapeuter behövs i dagens stressiga samhälle!"

För Åsa Hansen blev utbildningarna till massageterapeut och SPA-terapeut ett riktigt lyckat val!

 

När Åsa Hansen bestämde sig för att utbilda sig till massageterapeut hade hon länge haft ett stort intresse för hälsa och träning. Det var därför naturligt för henne att satsa på en karriär inom det området. Efter utbildningen till massageterapeut på Axelsons bestämde hon sig för att fortsätta att studera till spaterapeut och blev nyligen färdigexaminerad.

– Jag har insett med åren att jag vill jobba med hälsa på något vis och tycker även om att jobba med människor. När jag först hittade massageutbildningen kändes det som ett självklart val. Något jag absolut inte ångrar idag. Jag fick mersmak av utbildningen och hoppade därefter på fortsättningsutbildningen till Massageterapeut, och blev då även Certifierad Massör.

Åsa är idag 24 år gammal. På fritiden håller hon igång så mycket tiden räcker till med både gym, löprundor och buggdans.

Att röra på mig är en självklarhet i vardagen och där jag hämtar min energi ifrån.

Efter utbildningen till massageterapeut berättar Åsa att hon främst använde sina nya kunskaper för att hjälpa familjen med små krämpor samtidigt som hon jobbade på förskola. Det var då hon hörde talas om utbildningen till spa-terapeut och blev genast intresserad av den.

– Jag kände att jag ville bredda mina kunskaper för att bli mer attraktiv på jobbmarknaden. Först tvekade jag lite eftersom utbildningen var i Stockholm och jag själv bor i Skåne, men en dag gick det upp för mig – varför inte? Jag hittade efter många om och men ett boende i Stockholm och anmälde mig direkt därefter till utbildningen. Mitt livs bästa val! Tänk att jag på den vägen skulle hitta något som jag brann ännu mer för, skönhet och njutning i all ära!

 

Utbildningarna kompletterar varandra

Åsa tycker att utbildningarna till massageterapeut och spa-terapeut kompletterar varandra.

Som massör får man en väldigt bra kroppskännedom och kunskap i hur kroppen fungerar som man har stor nytta av som spa-terapeut. En kombination av en spa-behandling och en massage kan ge väldigt goda resultat för kunden.

I massöryrket arbetar man mer i behandlande syfte. När kunden kommer med ett problem som de vill ha hjälp med, vanligast är då någon form av värk som besvärar dem. Som spa-terapeut arbetar man bara med skönhet. Ingenting som ska göra ont, utan det ska bara vara skönt och avkopplande för kunden.

Axelsons utbildning till spa-terapeut beskriver Åsa som helt fantastisk och uppskattade särskilt att det var så mycket fokus på praktik.

Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att det skulle bli så bra som det blev. Hade jättebra lärare och helt underbara klasskamrater. Klasserna är inte så stora, så man blir som en liten familj. Utbildningen var upplagd väldigt bra med mycket praktik. Det är där man lär sig mest, övning ger färdighet.

Åsa delar med sig av ett av sina bästa minnen från praktiken.

En dag kom det in en äldre dam. Hon hade inte unnat sig en spa-behandling på många, många år, men kände att det nu var dags för henne. Hon var väldigt öppen och berättade hela sin livshistoria, en väldigt tuff liten dam. Hon var så otroligt tacksam av allt man gjorde och jag är säker på att hon kommer leva på denna behandling i många år. Framförallt så kommer jag alltid att minnas henne.

 

Ett stressigt samhälle innebär ett ökat behov av spa-branschen

Åsa blev färdigutbildad spa-terapeut i början på sommaren och planerar att börja söka jobb inom Spa-branschen nu till hösten, samtidigt som hon jobbar kvar på förskolan.

Förhoppningsvis hittar jag något inom kort och får då jobba med det jag verkligen brinner för, även om jag verkligen gillar jobbet på förskolan också.

– Spa-branschen har under de senaste åren växt något enormt, och jag är ganska säker på att det inom en snar framtid kommer att finnas fler heltidsjobb. Vårt samhälle har blivit mer och mer stressigt och allt fler människor har börjat unna sig att åka iväg på spa-anläggningar för avkoppling och avbrott från vardagen.

Mest gillar Åsa att ge behandlingar som har hela paketet, lite som en all inclusive.

Behandlingen börjar med scrub, sen en härlig inpackning, en ansiktskur och en avslutande spa-massage. Kunderna hinner verkligen komma ner i varv och går oftast därifrån som ”nya” människor på svävande moln. Det är härligt och se!

Att unna sig själv en spabehandling är något som Åsa tycker att fler borde göra; även på hemmaplan.

En enkel sak att investera i för att få till en härlig spa-känsla hemma är en bra saltscrub. Den gör att man känner sig väldigt frisk, ren och len i huden. Att sedan dessutom smörja in sig med en härlig bodybalm eller bodylotion efter är pricken över i:et. Det är iallafall vardagslyx för mig!