Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Äventyrlig arbetsmiljö i skön natur

En utbildad SPA-terapeut hittar ofta sina jobbmöjligheter i fantastiska miljöer dit andra åker för att hålla semester, och erbjuds arbetsförmåner i form av aktiviteter som andra sparar till hela året!

Anna Nordqvist jobbar som ansvarig för Äventyrsbadet, SPA-avdelningen och Saunavärlden vid Experium, en äventyrsanlägging på skidorten Lindvallen i Sälen.
– Just nu är jag igång för fullt med rekryteringar inför vintersäsongen. Jag har också hand om personal, inköp, schema, produktutveckling och budget, berättar Anna.

 

Säsongsarbete med flexibilitet

– Inför vintersäsongen söker vi medarbetare för perioden december till och med april. Vi anställer både renodlade SPA-terapeuter, massörer och massageterapeuter. Vi har haft alla typerna av medarbetare som kommit från Axelsons utbildningar och vi har varit väldigt nöjda med dem. Jag upplever att skolan har ett bra rykte.

Många som söker hos oss är yngre eller nyutbildade i alla åldrar som har möjlighet att åka iväg på säsongsarbete. Vi ser väldigt gärna medarbetare i alla olika åldrar, och vi samarbetar gärna med samma personer under flera säsonger när det fungerar bra.

Våra löner följer hotell- och restaurangavtalet, samtidigt blir det alltid en individuell lönesättning baserat på om man har gått en kvalificerad yrkesutbildning, hur mycket erfarenhet man har och så vidare.

Arbetstiden ligger i genomsnitt på sju timmar timmar, fem eller sex dagar i veckan allt efter hur mycket tryck det är och beroende på vad man gör. Vi har mest att göra kring till exempel jul, nyår och påsk, medan andra perioder är lugnare. De mest hektiska perioderna tar vi in extra personal – det ger inte de bästa förutsättningarna om SPA-medarbetarna är stressade!

Arbetsveckan är väldigt flexibel, vi lyssnar på vad varje medarbetare brinner för, deras kompetenser och bakgrund och försöker hitta det bästa upplägget för var och en.

 

Foto: Karl Hägglund / Skistar

Varierad arbetsdag för SPA-terapeuter

– SPA-terapeuterna blir anställda i vår saunavärld och i SPAavdelningen. Man jobbar med allt runt omkring behandlingarna också, välkomst, bokningar, att stå i SPA-shopen. Det upplevs skönt och roligt för dem som jobbar att få variation i arbetsveckan.

Saunavärlden är en stor anläggning med flera olika typer av bastu. Där erbjuder vi dels grupparrangemang som Saunagus, Yoga och Basturitualer. Till Basturitualerna kan grupperna hyra en värd som tar dem igenom upplevelsens olika steg, eller köpa produkter och göra stegen själva.

Till exempel har vi ett paket där man börjar med Kneipp-bad där man växlar mellan varmt och kallt. Sedan får man en kroppspeeling som kan har på under den första bastun, sköljer sig, går vidare i aromabastu, sedan blir det aufgus i finsk sauna och till sist ansiktsmask i den romerska saunan, caledarium, som är 40 grader varm.

 

Foto: Ola Matsson / Skistar

Foto: Ola Matsson / Skistar

Foto: Karl Hägglund / Skistar

– I Saunavärlden erbjuder vi olika enklare typer av behandlingar och sittande massage. I SPA-avdelningen erbjuder vi ansiktsbehandlingar, pedikyr, olika typer av massage, scrub, inpackningar med till exempel alger, choklad och energibalm. Vi har också thaimassage på menyn och andra thai-inspirerade behandlingar, varma örtknyten och liknande.

Vid sidan av SPA- och avslappningsbiten, behövs också massörer och massageterapeuter som kan ge mer behandlande sessioner. På skidorter kommer besökare med alla typer av kroppsliga förutsättningar – kanske är man otränad och får ont i musklerna, kanske vrider man fel tidigt på semesterveckan och vill kunna fortsätta åka.

 

Kroppsbehandlingar behövs på skidorter

– Det är nödvändigt med ett team av duktiga kroppsbehandlare som kan hjälpa till med muskelavslappning, triggerpunktsbehandling och annat som kan hjälpa besökarna att kunna vara ute i backarna hela veckan! konstaterar Anna.

Även Saunavärlden är ett fantastiskt komplement till skidåkningen, värmen mjukar upp musklerna och ger avspänning. En del av våra yogaklasser håller vi i caledarium i 40 graders värme, det är då väldigt enkla yogaklasser men man blir otroligt mjuk och flexibel. Yoga och skidåkning passar också perfekt ihop!

Det är ofta som mest tryck på behandlingarna mellan klockan 15-18. Vissa dagar öppnar vi kl 7 och vi stänger klockan 20, arbetstimmarna ligger oftast mellan 11-19. Hur man jobbar beror på vilka kompetenser och uppgifter man har. Någon kanske undervisar yoga klockan 7 på morgonen, har ledigt tills klockan 15 och kommer sen tillbaka och ger behandlingar tills vi stänger.

 

Fantastiska fritidsmöjligheter

– Det är ett väldigt flexibelt arbete, och fördelen är ju såklart att man kan vara ute och åka puder på förmiddagen, innan man går in och jobbar eftermiddag – kväll. Här finns både utför och längd, fjäll och skog och vackra vyer. Arbetsmiljön passar perfekt för dem som uppskattar friluftsliv, skidåkning och natur, säger Anna.

Foto: Ola Matsson / Skistar

Liftkort ingår som en arbetsförmån och man får lov att använda alla SPA-faciliteterna fritt under sin lediga tid. Man kan ha mycket roligt här, vi har många personalaktiviteter som skidåkning i grupp, vi går på bio, går ut och äter tillsammans och liknande.

På Experium finns bowling, bad, gym, shopping, bio, pubar och restauranger. Tillgång till badet är också inkluderat som en arbetsförmån, och i gymmet och på många andra ställen har man personalrabatt.

Vi hjälper till att ordna personalboenden inom fem kilometers avstånd, och för den som vill är det ganska lätt att leva billigt här samtidigt som man njuter av natur, skid- och spamiljö, avslutar Anna Nordqvist.

 

Utbilda dig till SPA-terapeut och få de läckraste platserna i världen som potentiella arbetsplatser!

Läs mer här om utbildningen hos Axelsons.

 

 

Vill du söka jobb på någon av SkiStars fina anläggningar?