Just nu är världen upp och ned, Coronaviruset påverkar oss alla.

Coronakrisen gör att många verksamheter tvingas att pausa eller stängas ned. Axelsons arbetar hårt för att anpassa verksamheten, där det är möjligt, till att bedrivas på distans online med så få fysiska träffar som möjligt. Vi vill att alla ska kunna fullfölja sin påbörjade utbildning och även våga boka höstens kurser och utbildningar hos oss.

VÅGA BOKA- FRI AVBOKNING FRAM TILL TVÅ VECKOR FÖRE KURSSTART

Vi ser fram emot att få möta dig i sommar och i höst, såväl fysiskt som digitalt. Vi förstår att det kan vara svårt att planera framåt och boka in sig på kurser och utbildningar i rådande läge, och vill därför erbjuda kostnadsfri avbokning fram till två veckor före start. För diplomutbildningar är det 30 dagar innan utbildningsstart som gäller.

Dessa åtgärder har Axelsons vidtagit för att möta Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring COVID-19

Våra lokaler lyder alltid, oavsett COVID-19, under de riktlinjer som gäller för lokaler som bedriver hygieniska behandlingar såsom hudvård, massage och fotvård. Bland annat innebär det hårdare krav på städning och hantering av utrustning och material. Det gör att vi är vana vid att hantera hur man minskar risk för smittspridning.

Alla verksamheter i Sverige är skyldiga att, utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer, vidta åtgärder för att minska risken för smittspridning. På Axelsons har vi vidtagit följande åtgärder. Skolans verksamhet pågår med anpassad undervisning.

 • Teoretisk undervisning bedrivs online och följs av eleverna hemifrån så kallad fjärrundervisning.
 • Praktisk undervisning bedrivs på plats på skolan och online så de elever som inte kan resa till oss eller som visar sjukdomssymtom kan följa med hemifrån. Med reservation för viss praktisk undervisning som inte är möjlig som fjärrundervisning utan istället erbjuds vid senare tillfälle.
 • Skolans elevklinik är öppen men har färre behandlingstider som sker samtidigt. Vi har längre avstånd mellan varje behandlingsbås och är extra noga med hygienen. De elever som inte kan vara med på elevkliniken erbjuds tillfällen längre fram för att ta igen missat tillfälle.
 • Det finns gott om utrymme i väntrummet så att det går att hålla avstånd.
 • Det finns gott om utrymme i lektionssalarna så att eleverna kan hålla avstånd.
 • Vi har färre parallell undervisning på plats på skolan så att vi inte överstiger 50 personer som vistas samtidigt i skolans lokaler.
 • Vi har olika lunchtider för klasserna så att färre personer är tillsammans i elevpentryt.
 • Råd för handtvätt finns uppsatt på alla toaletter, i kök och handfat inne i undervisningssalarna.
 • Handsprit finns tillgängligt vid reception, väntrum, elevpentry, personalrum samt i alla undervisningssalar.
 • Vi erbjuder dig som kund på vår elevklinik att eleven har munskydd/ansiktsmask.
 • Vid minsta symtom såsom ex. snuva, halsont, hosta eller feber får vare sig elever, personal eller externa kunder komma till skolan. Man ska även vara symtomfri minst 2 dagar innan man kommer till skolan.

Har du några frågor är du välkommen att mejla på oss på info@axelsons.se eller ringa på 08- 54 54 59 00.