Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Bli vän med hösten!

Korta dagar och kyligt väder ställer andra krav på kropp och dygnsrytm än den förlåtande sommaren. Här får du tips för en skönare omställning till höst.

Sov dig vital

När hösten kommer kan vi använda årstiden väl genom att se till att få mer ro och vila.  Här kommer råd som kan hjälpa dig att somna lätt, sova gott och vakna utvilad.
* Undvik att äta senare än två timmar innan du lägger dig. Matsmältningen går mycket långsamt när vi sover, vilket är orsaken till att kvällsätande kan ge dålig sömn såväl som viktproblem och morgonillamående.
* Undvik kaffe, grönt te, alkohol och andra stimulantia på kvällen. På tal om kaffe, du har väl inte missat vår artikel om koffein? Någonsin undrar hur mycket koffein i kaffe eller koffein och träning? Läs mer våra artiklar som du kommer åt via länkarna.
* Lyssna på kroppen – gå och lägg dig när du blir trött! Den ”förlorade” tiden får du igen på morgonen – eller i form av ökad vakenhet och energi.
* Använd sovrummet eller sovplatsen till vila, inte till jobb, tv-tittande och liknande. Avsluta alla aktiviteter en god stund innan du ska komma till ro.
* Se till att sovrummet är behagligt och vilsamt med lugna färger, frisk luft och möjlighet till ordentlig mörkläggning. Använd gärna ögonmask om det inte är mörkt nog i rummet.
* Vänj dig vid en dygnsrytm som tillåter att du vaknar utan klocka. Att regelbundet bli väckt innan man sovit färdigt stör kroppens naturliga rytm – och kan även orsaka viktproblem!

Sömn är en av nycklarna till att må bra. Vill du ha bättre sömn eller lider du av sömnbrist? Missa inte vår artikel genom att följa länken!

Smörj systemet med GODA FETTER

När hösten kommer blir vi lätt torra i huden, och det är ibland tecken på att vi behöver smörjas såväl utifrån som inifrån!
Utanpå kan du prova olivolja, avocadoolja eller jättenattljusolja beroende på din ekonomi och hudtyp.
Inuti kan du smörja med olivolja eller kokosolja – blanda i maten eller ta en matskedfull i morgonjuicen. Ät avokado, linfrö, nötter och mandlar och fet fisk (välj hållbart!).

Blanda en enkel detoxdryck

Att dricka ordentligt är en av grundpelarna för många processer i kroppen. Med några enkla knep kan den dagliga vattenkonsumtionen bli ännu bättre!
* 2 liter vatten
* 1 mellanstor gurka i skivor
* 1 citron i skivor
* 10–15 myntablad
Blanda allt och ställ i kylen att dra över natten. Använd blandningen följande dag (drick den rumstempererad!), sprid ut det jämnt med cirka ett glas varannan timme. Upprepa varje dag i ett par veckor. Hjälper huden att hålla sig klar, vacker och smidig, stöttar kroppens utrensning och stimulerar matsmältningen.
detox

Här får du recept på gourmetgröt, höstens höjdarfrukost!