Brysselkål i saffransvinegrette med aprikoser och lingon

8 bufféportioner
250 g brysselkål
8 strimlade mjuka torkade aprikoser
 
Saffransvinägrett
3 msk olivolja
3 msk juice från citron
3 msk crème fraiche
1 paket saffran
 
Garnering
1 dl hela råa lingon

1   Ångkoka brysselkålen ca 5 minuter eller till lagom tuggmotstånd. Skär dem i 0,5 cm tjocka skivor och blanda ner aprikoserna.
2   Saffransvinägretten: Värm samtliga ingredienser under omrörning. Häll över salladen och strö över lingonkulorna.

Här hittar du fler härliga gröna recept till julens fester

Kålrotsstrimlor i varm senapsdressing
Äppel- och kålsallad med ingefärsdressing
Kardemummapannacotta med lingonsky
Grönkålstimbal med saffransäppeldressing
Saffranscremeost i lång paprika
Rödbetsskivor med flagad mandel, kapris och stjärnanisvinägrett

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *