ANATOMY TRAINS IN MOTION

Har du några frågor?
Starta Chatt

Lär dig om de myofasciella slingor som binder oss samman i ett tredimensionellt nätverk från topp till tå och inifrån och ut. 

Anatomy Trains in Motion är en djupgående 3-dagarskurs baserad på Tom Myers/Anatomy trains myofasciella meridianer och passar för alla som jobbar med någon typ av träning eller manuella terapier. Exempelvis Massageterapeuter, Personliga Tränare, Yogalärare, Fysioterapeuter och kroppsterapeuter.

Om du älskar anatomi, vill veta mer om fascia och mångfalden av fysiska och mentala fördelar med fascia-fokuserad träning så är den här kursen för dig. Kursen kommer att innehålla träningsapplikationer för hela kroppen som relaterar till det verkliga livet och som kan användas i din träning direkt.

Denna resursorienterade kurs fokuserar på egenskaperna av de 12 Myofasciella Meridianerna definierade av Thomas W. Myers Anatomy Trains.

Du lär dig förstå och läsa kroppen med nya ögon på ett ”fascia-anatomiskt" sätt, både teoretiskt och med integrativa rörelsesekvenser för att riktigt på djupet förkroppsliga anatomin.

Efter kursen kommer du att ha en tydlig förståelse för varför de myofasciala meridianerna definieras som de gör och varför Anatomy Trains-konceptet är av enormt värde för alla kroppsinriktade rörelsemetoder som syftar till strukturell integritet.

Kursbok

Kursboken som används under kursen är Anatomy Trains in Motion: Embrain and embody myofascial meridian anatomy (Slings Myofascial Training®). Boken ska införskaffas av dig som deltagare själv och kan köpas på Amazon.com.

Slings Myofascial Training workshop

Den här workshopen är för dig som vill få en introduktion till fasciafokuserad träning och vill veta mer om vad kurserna Anatomy Trains in Motion och Slings Essentials är. Du får en inblick till muskel – fokuserad versus fasca- fokuserad träning, olika fascia kvaliteter, specifika träningstekniker och dess syften.
Teori görs till praktik genom rörelse sekvenser och du får ca 40 minuter Slings in Motion masterklass.

  • Under den här två timmars workshopen får du
  • Introduktion till Anatomy Trains kroppskarta av Thomas W. Myers
  • Introduktion till fascia, dess egenskaper och dess roll i rörelse
  • Insikt i hur man tränar fascia avsiktligt med en mångsidig och kroppsinriktad strategi
  • Differentiering och integration av muskelfokuserad och fasciafokuserad rörelse
  • Översikt över Slings Myofascial Utbildning utbildningsväg, teori och rörelseinnehåll
  • Slings masterclass med varierande träningssekvenser

Till workshopen behöver du:
– Yogamatta
– Två mjuka massagebollar t.ex. Slings Myofascial massage bollar
– Något mjukt att ha under knäna

Workshopen är till för dig som är Yogalärare, Pilatesinstruktör, PT, Fysioterapeut, Naprapat , Massageterapeut eller annan kroppsterapi.
Workshopen hålls av Cecilia Douglas och när den är online kommer den att spelas in och du kommer att ha tillgång till den i 30 dagar.

Övrigt

Anatomy Trains in Motion är en fristående kurs som också är den första modulen av tre i Slings Myofascial Training.

Kurserna Slings Essentials och Slings in Motion hittar du här.

Läs en artikel om Slings Myofascial Training här

Kursen är framtagen av Karin Gurtner, Art of Motion. Se mer här.

Undervisningen sker på Svenska.

Förkunskapskrav

Massageterapeut, personlig tränare, naprapat, kiropraktor, osteopat, fysioterapeut, pilateslärare, yogalärare eller motsvarande anatomi- och fysiologikunskaper.

Lärare

 Cecilia Douglas

Från135 kronor i månaden
Pris 7 700 ,- inkl moms
Nästa start

Workshopen spelas in och kan ses i upp till 30 dagar efter tillfällets datum.

Förkunskapskrav

Massageterapeut, personlig tränare, naprapat, kiropraktor, osteopat, fysioterapeut, pilateslärare, yogalärare eller motsvarande anatomi- och fysiologikunskaper.

Hör Cecilia Douglas, lärare för kursen Anatomy Trains in Motion, berätta om hur du tar hand om din bindväv i podcasten Hälsorevolutionen. Avsnittet hittar du här.

Läs artikeln om väven som gör dig vig med Cecilia Douglas, lärare för kursen Anatomy Trains in Motion, i tidningen Forskning& Framsteg här

Hej! Vi hjälper dig gärna om du har några frågor kring våra utbildningar. Starta chatten genom att trycka på "skicka fråga" eller ring oss på 08-54 54 59 00.

Starta Chatt

UTBILDNINGSORTER

  • Stockholm
  • Fjärrundervisning

Betalning

Betalningen ska inte vara ett hinder när du investerar i dig själv! Därför kan du välja att betala hela summan på en gång eller ta allt på avbetalning upp till 24 månader räntefritt. Tack vare vårt samarbete med Svea Ekonomi och Human Finans kan du betala allt på en gång eller ta det på avbetalning. Kontakta oss för mer information om olika betalningsalternativ, så hjälper vi dig att hitta den lösning som passar dig bäst just nu.