UTBILDA DIG TILL FRISKVÅRDSMASSÖR

Steg 1 (av 3) i Axelsons massageutbildning

Har du några frågor?
Starta Chatt

Lär dig svensk klassisk massage på The Home of Swedish massage!

Efter avslutad utbildning till Friskvårdsmassör har du djupa kunskaper i den svenska klassiska massagen. Du kan ge både förebyggande och friskvårdande massage, en behaglig hel- och delkroppsmassage, ansiktsmassage, taktil behandling, och har ett mjukt inkännande sätt att behandla triggerpunkter. Tryckmassage utanpå kläderna hanterar du med van hand.

Axelsons massageutbildning är uppdelad i 3 steg där du bygger på din kunskap för varje steg. Du kan läsa 1, 2 eller alla 3 steg var för sig eller i en följd. Priset blir förmånligare ju fler steg du bokar.

Om du vill lära dig behandla personer med skador och smärta i rörelseapparaten rekommenderar vi dig att läsa även steg 2, till Massageterapeut. Vill du bli muskelspecialist som kan behandla akuta och "svårare" besvär rekommenderar vi dig att läsa alla 3 steg, till Medicinsk Massageterapeut. I båda två utbildningarna ingår Friskvårdsmassör.

Välmående, avslappning och stresshantering handlar om hela individen – därför ingår grundmedicin och folkhälsa i utbildningen. Du studerar bland annat de vanligaste levnadssjukdomarna och hur massagen kan hjälpa människor som drabbats.

Omfattning, praktik och studietakt

Omfattar 340 studietimmar, fjärr undervisning och egenstudier inräknade.

Utbildningen går i högt tempo så det är viktigt att avsätta lika mycket tid för egenstudier varje vecka om du går på vardag eller mellan varje period om du vill gå helgutbildningen.

Praktik

Totalt 50 praktiktimmar på skolan/hemma.

Välj om du vill läsa under vardagar eller helger

 • Vardagar, 3 dagar/vecka under 8 veckor i Stockholm och Göteborg. Räkna med 2 dagar/vecka i egenstudier.
 • Deltid helg, 8 helger på skolan i Stockholm . Räkna med 4-8 timmar/vecka i egenstudier mellan varje period.
 • Intensiv helg, 5 helger på skolan i Stockholm och Göteborg samt 7 tillfällen á 2 timmar med fjärrundervisning på vardagar med föreläsningar och chans att ställa frågor och få svar direkt. Fjärrundervisningen spelas in och kan ses i efterhand. Räkna med cirka 8-12 timmar/vecka i egenstudier mellan varje helg.
 • Intensiv vardag, 2 + 1 vecka på skolan i Stockholm och Göteborg under sommaren. Räkna med att ha fullt upp med egenstudier mellan veckorna.

Modernt digitalt studiematerial

Egenstudierna består av både teoretiska och praktiska moment.  Som stöd för dina studier har du massor av teoretiskt & praktiskt studiematerial online!

Innehåll

 • Anatomi och fysiologi.
 • Klassisk massage.
 • Ansiktsmassage.
 • Sittande avspänningsmassage.
 • Taktil behandling.
 • Pilatesbaserad träning.
 • Triggerpunktsbehandling.
 • Grundmedicin inklusive hjärt- och lungräddning och folkhälsa.
 • Kundpraktik.
 • Forskning/kvalitetssäkring.
 • Etik och kundbemötande.

Elevbehandlingar – träffa våra elever

Under utbildningen sker praktik på vår elevklinik där du under lärarnas uppsikt genomför behandlingar på klienter. Detta är en perfekt möjlighet för dig som funderar på att utbilda dig till Friskvårdsmassör, då du träffar en av våra elever och kan ställa frågor om utbildningen.

Se lediga tider för elevbehandlingar i Friskvårdsmassage här:

Stockholm

Göteborg

Litteratur

E-boken Medicin 1 och 2 av Elise Setterberg (ingår). Boken finns även att köpa eller låna på bibliotek om du föredrar en tryckt bok.

Övrig kurslitteratur är vald, skriven och specialdesignad för utbildningen (ingår).

Särskilda behov

Axelsons anpassar undervisningen efter elevens förutsättningar i största möjliga mån. Exempelvis kan elever med läs- och skrivsvårigheter göra muntliga prov istället för skriftliga.

Kvalitetssäkring

Utbildningen är kvalitetssäkrad av branschens största förbund, Kroppsterapeuternas YrkesförbundUtbildningen ger dig inte ett fullvärdigt medlemskap efter steg 1. Däremot blir du praktikårsmedlem för att ha chans att prova på yrket innan du läser vidare. Vill du bli fullvärdig medlem blir du det genom att läsa vidare massageutbildningens steg 2  eller läser vår muskelanatomi online för att bli diplomerad Massör.

Vidareutbildning

Efter avslutad utbildning till Friskvårdsmassör (steg 1) kan du läsa steg 2 för att bli diplomerad Massageterapeut och därefter steg 3 för att bli diplomerad Medicinsk massageterapeut. Läs mer genom att klicka på länkarna.

Yrkesarbete efter utbildning

Vill du yrkesarbeta som Friskvårdsmassör finns det möjlighet att bli praktikårsmedlem hos Kroppsterapeuternas yrkesförbund i upp till två år. Det är inte ett fullvärdigt yrkesmedlemskap men du är försäkrad och får en bra start innan du känner dig redo att gå vidare.

Axelsons diplom – en kvalitetsgaranti

När Axelsons diplom “Friskvårdsmassör” hänger på din vägg är det en kvalitetsgaranti. Axelsons lärare har lång och bred erfarenhet i branschen och förbereder dig maximalt under utbildningen för att både du och dina kunder ska känna en stor trygghet i behandlingsrummet.

En yrkesutbildning är en stor investering, tidsmässigt och ekonomiskt. Vi utbildar människor i yrken med stort ansvar och vi lägger stor vikt vid att våra elever ska känna sig trygga i att de kan sin sak när de är färdigutbildade. Ett diplom från Axelsons är en kvalitetsgaranti som representerar kunskap, yrkesmässig självtillit och trovärdighet både hos arbetsgivare och kunder.

Även i utbildningen till Wellness Coach

Friskvårdsmassör ingår även som valbar spetskompetens i utbildningen till Wellness Coach där du även kan bli Stressterapeut, Mindfulnessinstruktör och Andningscoach beroende på dina individuella val.

Läs mer om Wellness Coach

Se schemat här.

Från504 kronor i månaden
Pris 28000 ,- inkl moms
Nästa start

Förkunskapskrav

Slutförd gymnasieutbildning eller minst 20 år fyllda med 2 års arbetslivserfarenhet och minst Godkänt betyg i Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1.

Hej! Vi hjälper dig gärna om du har några frågor kring våra utbildningar. Starta chatten genom att trycka på "skicka fråga" eller ring oss på 08-54 54 59 00.

Starta Chatt

UTBILDNINGSORTER

 • Stockholm
 • Göteborg
 • Malmö