UTBILDA DIG TILL FRISKVÅRDSMASSÖR

Har du några frågor?
Starta Chatt

Få djupa kunskaper inom svensk klassisk massage!

Efter avslutad utbildning till Friskvårdsmassör har du djupa kunskaper i den svenska klassiska massagen. Du kan ge både förebyggande och friskvårdande massage, en behaglig hel- och delkroppsmassage, ansiktsmassage, taktil behandling, och har ett mjukt inkännande sätt att behandla triggerpunkter. Tryckmassage utanpå kläderna hanterar du med van hand.

Välmående, avslappning och stresshantering handlar om hela individen – därför ingår grundmedicin och folkhälsa i utbildningen. Du studerar bland annat de vanligaste levnadssjukdomarna och hur massagen kan hjälpa människor som drabbats.

När Axelsons diplom “Friskvårdsmassör” hänger på din vägg är det en kvalitetsgaranti. Axelsons lärare har lång och bred erfarenhet i branschen och förbereder dig maximalt under utbildningen för att både du och dina kunder ska känna en stor trygghet i behandlingsrummet.

Omfattning, praktik och studietakt

Omfattar 340 studietimmar, fjärr undervisning och egenstudier inräknade.

Utbildningen går i högt tempo så det är viktigt att avsätta lika mycket tid för egenstudier varje vecka om du går på vardag eller mellan varje period om du vill gå helgutbildningen.

Praktik

Totalt 50 praktiktimmar på skolan/hemma.

Välj om du vill läsa under vardagar eller helger

 • Vardagar, 2-3 dagar/vecka under 8 veckor i Stockholm och Göteborg.
 • Deltid, Malmö, undervisningen sker på eller i närheten av Axelsons SPA i Malmö under helger samt tisdagar.
 • Deltid helg, 5 helger på skolan i Stockholm, Göteborg eller Malmö (Axelsons SPA), 7 tillfällen á 2 timmar med fjärrundervisning på vardagar under perioden samt omfattande egenstudier. 
 • Intensiv vardag, 2 + 1 vecka på skolan i Stockholm under sommaren. Mellan veckorna har du egenstudier.

Modernt digitalt studiematerial

Egenstudierna består av både teoretiska och praktiska moment.  Som stöd för dina studier har du massor av teoretiskt & praktiskt studiematerial online!

Innehåll

 • Anatomi och fysiologi.
 • Klassisk massage.
 • Ansiktsmassage.
 • Sittande avspänningsmassage.
 • Taktil behandling.
 • Pilatesbaserad träning.
 • Triggerpunktsbehandling.
 • Grundmedicin inklusive hjärt- och lungräddning och folkhälsa.
 • Kundpraktik.
 • Forskning/kvalitetssäkring.
 • Etik och kundbemötande.

Elevbehandlingar – träffa våra elever

Under utbildningen sker praktik på vår elevklinik där du under lärarnas uppsikt genomför behandlingar på klienter. Detta är en perfekt möjlighet för dig som funderar på att utbilda dig till Friskvårdsmassör, då du träffar en av våra elever och kan ställa frågor om utbildningen.

Se lediga tider för elevbehandlingar i Friskvårdsmassage här:

Stockholm

Göteborg

Litteratur

Medicin 1 och 2 av Elise Setterberg (ingår).

Övrig kurslitteratur är vald, skriven och specialdesignad för utbildningen (ingår).

Särkilda behov

Axelsons anpassar undervisningen efter elevens förutsättningar i största möjliga mån. Exempelvis kan elever med läs- och skrivsvårigheter göra muntliga prov istället för skriftliga.

Kvalitetssäkring

Utbildningen är kvalitetssäkrad av branschens största förbund, Kroppsterapeuternas YrkesförbundUtbildningen ger dig inte ett fullvärdigt medlemskap efter steg 1. Däremot blir du praktiksårsmedlem för att ha chans att prova på yrket innan du läser vidare. Vill du bli fullvärdig medlem blir du det genom att läsa vidare massageutbildningens steg 2  eller läser vår muskelanatomi online för att bli diplomerad Massör.

Vidareutbildning

Efter avslutad utbildning till Friskvårdsmassör (steg 1) kan du läsa steg 2 för att bli diplomerad Massageterapeut och därefter steg 3 för att bli diplomerad Medicinsk massageterapeut. Läs mer genom att klicka på länkarna.

Yrkesarbete efter utbildning

Vill du yrkesarbeta som Friskvårdsmassör finns det möjlighet att bli praktikårsmedlem hos Kroppsterapeuternas yrkesförbund i upp till två år. Det är inte ett fullvärdigt yrkesmedlemskap men du är försäkrad och får en bra start innan du känner dig redo att gå vidare.

Axelsons diplom – en kvalitetsgaranti

En yrkesutbildning är en stor investering, tidsmässigt och ekonomiskt. Vi utbildar människor i yrken med stort ansvar och vi lägger stor vikt vid att våra elever ska känna sig trygga i att de kan sin sak när de är färdigutbildade. Ett diplom från Axelsons är en kvalitetsgaranti som representerar kunskap, yrkesmässig självtillit och trovärdighet både hos arbetsgivare och kunder.

Även i utbildningen till Wellness Coach

Friskvårdsmassör ingår även som valbart block i utbildningen till Wellness Coach där du även kan bli Stressterapeut, Mindfulnessinstruktör och Yogainstruktör med mera beroende på dina individuella val.

Läs mer om Wellness Coach

Från504 kronor i månaden
Pris 28000 ,- inkl moms

Förkunskapskrav

Slutförd gymnasieutbildning eller minst 20 år fyllda med 2 års arbetslivserfarenhet och minst Godkänt betyg i Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1.

Nästa start

Hej! Vi hjälper dig gärna om du har några frågor kring våra utbildningar. Starta chatten genom att trycka på “skicka fråga" eller ring oss på 08-54 54 59 00.

Starta Chatt

UTBILDNINGSORTER

 • Stockholm
 • Göteborg
 • Malmö

Betalning

Betalningen ska inte vara ett hinder när du investerar i dig själv! Därför kan du välja att betala hela summan på en gång eller ta allt på avbetalning upp till 24 månader räntefritt. Tack vare vårt samarbete med Klarna och Human Finans kan du betala allt på en gång eller ta det på avbetalning. Kontakta oss för mer information om olika betalningsalternativ, så hjälper vi dig att hitta den lösning som passar dig bäst just nu.