DIPLOMERAD
FRISKVÅRDSMASSÖR

- börja jobba direkt efter utbildningen

Har du några frågor?
Starta Chatt

Lär dig svensk klassisk massage på The Home of Swedish massage!

Hälften av Sveriges alla massörer är utbildade på Axelsons Institute som sedan 1962 har byggt upp ett internationellt rykte som – “The Home of Swedish massage”. Den massage vi undervisar i är den mest kända i Skandinavien och har fått stor spridning i världen. Den erbjuds på såväl spa-anläggningar, kliniker som på företag som friskvård. Du kommer kunna börja arbeta direkt efter avslutad utbildning.

Friskvårdsmassör – en bra start som räcker långt!

Som Friskvårdsmassör kommer du kunna ge svenska klassiska massage  behandlingar i syfte att öka din kunds välmående, avslappning, återhämtning, stresshantering, och i förebyggande, friskvårdande syfte. Du kan jobba på egen klinik eller som anställd på spa-anläggningar, kliniker och företag som erbjuder företagsmassage. 

 Du lär dig ge en riktigt proffsig och behaglig hel-/delkroppsmassage, ansiktsmassage och ett mjukt och inkännande sätt att behandla triggerpunkter på. Du får även lära dig hur du kan ge så kallad tryckmassage utanpå kläderna. Välmående, avslappning och stresshantering handlar om hela individen. För att ha en god förståelse för kroppens fysiologi ingår grundmedicin som du läser på egen hand. Du får en grundläggande anatomisk förståelse för det du gör, men steg 1 är primärt inriktad på att utveckla din fingertoppskänsla.

Upplägg – välj om du vill läsa under vardagar, intensiv eller helger

 • Vardagar (heltid) – 3 dagar/vecka under 8 veckor i Stockholm och Göteborg. Räkna med 8 timmar i egenstudier varje vecka.
 • Helg (deltid) – 9 helger på skolan i Stockholm. Första helgen startar vi på fredagen kl.16.00-20.00. Resterande helger är endast lördag och söndag. Räkna med 4-6 timmar/vecka i egenstudier mellan varje period.
 • Intensiv (sommar) 2 + 1 vecka på skolan i Stockholm under sommaren. Räkna med att ha fullt upp med egenstudier mellan veckorna.

Omfattning, praktik och studietakt

Omfattar 320 studietimmar, fjärrundervisning och egenstudier inräknade.

Utbildningen går i högt tempo så det är viktigt att avsätta lika mycket tid för egenstudier varje vecka om du går på vardag eller mellan varje period om du vill gå helgutbildningen.

Totalt 50 praktiktimmar på skolan.

Innehåll

 • Anatomi och fysiologi.
 • Klassisk massage.
 • Ansiktsmassage.
 • Avspänningsmassage.
 • Triggerpunktsbehandling.
 • Grundmedicin inklusive hjärt- och lungräddning.
 • Kundpraktik.
 • Etik och kundbemötande.

Modernt digitalt studiematerial

Egenstudierna består av både teoretiska och praktiska moment. Som stöd för dina studier har du massor av teoretiskt och praktiskt studiematerial online.

Elevpraktik

Under utbildningen sker praktik på skolans elevklinik där du under lärarnas uppsikt genomför behandlingar på klienter. Syftet är att integrera innehållet i de teoretiska ämnena med praktiskt utövande.

Litteratur

E-boken Medicin 1 och 2 av Elise Setterberg (ingår). Boken finns även att köpa eller låna på bibliotek om du föredrar en tryckt bok.

Övrig kurslitteratur är vald, skriven och specialdesignad för utbildningen (ingår).

Vidareutbildning

Efter avslutad utbildning till Friskvårdsmassör (steg 1) kan du läsa vidare och gå steg 2 för att bli Diplomerad Massageterapeut och därefter steg 3 för att bli Diplomerad Medicinsk massageterapeut.

Vill du bredda dina kunskaper ytterligare kan du även gå utbildningen Spaterapeut för massörer.

Axelsons diplom – en kvalitetsgaranti

En yrkesutbildning är en stor investering, tidsmässigt och ekonomiskt. När du gått en utbildning hos Axelsons vet de som verkar inom branschen att du fått den kunskap du behöver. Vi utbildar människor i yrken med stort ansvar och lägger stor vikt vid att våra elever ska känna sig trygga i att de kan sin sak när de är färdigutbildade och examinerade. Det gör att våra elever är eftertraktade och att ett diplom från Axelsons Institute är en kvalitetsgaranti för både arbetsgivare och kunder.

 • Steg 1 – Friskvårdsmassör 
  Du får djupa kunskaper i den svenska klassiska massagen. Efter avslutad utbildning kan du ge både förebyggande och friskvårdande massage, en behaglig hel- och delkroppsmassage, ansiktsmassage och har ett mjukt inkännande sätt att behandla triggerpunkter.
 • Steg 2 – Massageterapeut
  Du bygger på med kunskaper för att ge professionella behandlingar som går djupare och uppnår större resultat än den friskvårdande och avslappnande massagen. Om du vill lära dig behandla personer med skador och smärta i rörelseapparaten rekommenderar vi dig att läsa även steg 2.
 • Steg 3 – Medicinsk Massageterapeut
  Här får du kunskaperna och verktygen för att kunna behandla personer med mer komplicerade tillstånd. Du har flera olika behandlingstekniker för att kunna behandla såväl akuta som "svårare" besvär och kroniska skador, ovärderliga kunskaper för dig som vill arbeta med idrottare. Vill du bli riktig muskelspecialist rekommenderar vi dig att läsa alla 3 steg.
Från435 kronor i månaden
Pris 22900 ,- inkl moms

Mycket lärarledd undervisning!

Friskvårdsmassör är ett hantverksyrke som kräver mycket träning under handledning för bästa feedback och snabbaste inlärning. Vår utbildning har många lärarledda lektioner samt skolklinik under sakkunnig handledning. Du kommer vara redo när du är klar!

Observera att starterna inte visas i datumordning. Tidigare starter kan finnas längre ner i listan.

Nästa start

Förkunskapskrav

18 år fyllda och minst Godkänt betyg i Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1.

Hej! Vi hjälper dig gärna om du har några frågor kring våra utbildningar. Starta chatten genom att trycka på "skicka fråga" eller ring oss på 08-54 54 59 00.

Starta Chatt

UTBILDNINGSORTER

 • Stockholm
 • Göteborg