UTBILDA DIG TILL HÄLSOCOACH

Hälsocoachens yrke innebär att förebygga ohälsa genom att informera och inspirera människor till att välja en sund livsstil. Axelsons veckosluts- och distansutbildning till Hälsocoach ger dig redskap för att kunna skräddarsy friskvårdsprogram för människors varierande behov. Efter avslutad och godkänd utbildning blir du diplomerad Hälsocoach, diplomerad Friskvårdsmassör och diplomerad kostrådgivare.

Har du några frågor?
Starta Chatt

Early bird

Under flera år har utbildningen till Friskvårdskonsult fått fler timmar coaching så därför har vi ändrat titeln till Hälsocoach för att sätta namn på vad våra Friskvårdskonsulter är bäst på; Coacha inom Hälsa.

Hälsocoachens yrke innebär att förebygga ohälsa genom att informera och inspirera människor till att välja en sund livsstil. Axelsons veckosluts- och distansutbildning till Hälsocoach ger dig redskap för att kunna skräddarsy friskvårdsprogram för människors varierande behov. Efter avslutad och godkänd utbildning blir du diplomerad Hälsocoach, diplomerad Friskvårdsmassör och diplomerad kostrådgivare.

Att vara Hälsocoach passar utmärkt för dig som har ett genuint intresse för hälsa och vill ha ett självständigt yrke. Du arbetar med hela människan, fysiskt såväl som mentalt och på flera sätt; med massage, kostrådgivning, stresshantering och stöd för att kunna genomföra bestående förändringar i sitt liv.

Så vad kan och gör en Hälsocoach från Axelsons? Här kommer några exempel!

• Ge Friskvårdsmassage
• Jobba som HLR instruktör samt coachar inom träning.
• Coachar inom kost eftersom du blir Kostrådgivare.
• Coachar återhämtning eftersom studerar Yoga och stresshantering
• Du kanske till och med jobbar med Yoga och Mindfulness
• Coachar människor i stora och små frågor, speciellt inom området Hälsa

Diplomerad Friskvårdsmassör

Under utbildningen till Hälsocoach blir du diplomerad Friskvårdsmassör då massagen många gånger är ingången till andra uppdrag. Du kommer få djupa kunskaper i den svenska klassiska massagen och kommer kunna ge både förebyggande och friskvårdande massage, en behaglig hel- och delkroppsmassage, ansiktsmassage, taktil behandling, och kan med ett mjukt och inkännande sätt även behandla triggerpunkter. Tryckmassage utanpå kläderna kommer du också hantera med van hand.

Nu blir du även diplomerad Kostrådgivare

Som Hälsocoach möter du ofta frågor om kost från de människor du jobbar med, och då är det viktigt att kunna informera om vad man ska stoppa i sig. Från hösten 2019 ingår därför även att du blir diplomerad Kostrådgivare. Så här säger Vilma Litens, lärare inom kostrådgivning om varför kosten är så viktig.

– För Hälsocoachen handlar det om att ha en helhetsbild på hälsa. Jag tycker att det är viktigt att man har kunskap om de tre grundpelarna: träning, de mentala bitarna och kosten. De utgör grunden till ett bättre mående och en bra helhetshälsa. Det blir fel om man glömmer kosten, och därför är det viktigt att kunna den delen också.

Läs artikeln om Vilma Litens här.

Att starta sin egen verksamhet

Utbildningen har fokus på coaching, stresshantering, kost och massage. Andra ämnen som ingår är bland annat business och kreativitet och affärsmannaskap. och verktyg för personlig och professionell utveckling.

– Business och kreativitet innefattar närmast allt som inte är själva friskvårdshantverket. Framför allt fördjupar vi oss i business och sälj, branding, sociala medier och muntlig framställning berättar Magdalena Bibik, lärare i business.

Du ska även göra två projektarbeten, som utformas av dig själv i samråd med din lärare.

Efter avslutad utbildning kommer du ha en bred kunskapsbas och riklig möjlighet att utforma ditt eget arbete. Bara din fantasi sätter gränser för hur du kan arbeta med friskvård och vilka typer av projekt du kan sätta i verket.

Bland föreläsarna möter du några av Sveriges mest kända hälsoprofiler.

Möjliga yrken för Hälsocoachen

Möjliga arbetsgivare, kunder och samarbetspartners är till exempel friskvårds- och badanläggningar, gym, skolor, företag, föreningar och privatpersoner. I takt med att allt fler företag och organisationer inser betydelsen av att förebygga ohälsa, ökar också efterfrågan på välutbildade friskvårdskonsulter.

Vill du sedan läsa vidare till Massageterapeut eller Medicinsk massageterapeut kan du gå direkt in på Steg 2 i massageutbildningen.

Så här säger en av våra elever om utbildningen, David Carlsson:

– Att vara Hälsocoach är en roll som passar den som vill hjälpa människor till ett friskare liv. Det här året har varit fantastiskt och givit mig mycket. Jag har lärt mig mer om mig själv och om andra. Jag har fått en annan syn på saker och ting. Och även om jag har varit en positiv person innan så inser jag nu att man kan hjälpa människor på många olika sätt som jag kanske inte tänkte på innan.

Läs hela artikeln här. Utbildningen hette när David gick Friskvårdskonsult. 

Omfattning

Utbildningen är en veckosluts- och distansutbildning som består av 12 obligatoriska perioder fredag–söndag på skolan. Lektionstiden är cirka 230 timmar. Distansstudier tillkommer med ca 400–500 timmar.

Tid och info

Fredagar 9.00–17.00 (fredagen period 1 slutar kl.18.00), lördagar 08.00–17.00, söndagar kl. 8.00–16-00. Obligatorisk närvaro på event kan förekomma utanför ordinarie lektionstid.

Från1 121 kronor i månaden
Pris 62 250 ,- inkl moms
Nästa start
Hälsocoachutbildningen startar hösten 2021. Om du vill läsa till Hälsocoach utan att få Friskvårdsmassör diplomet kan du gå Hälsocoach för terapeuter.

Hej! Vi hjälper dig gärna om du har några frågor kring våra utbildningar. Starta chatten genom att trycka på “skicka fråga" eller ring oss på 08-54 54 59 00.

Starta Chatt

UTBILDNINGSORTER

  • Stockholm

Betalning

Betalningen ska inte vara ett hinder när du investerar i dig själv! Därför kan du välja att betala hela summan på en gång eller ta allt på avbetalning upp till 24 månader räntefritt. Tack vare vårt samarbete med Klarna och Human Finans kan du betala allt på en gång eller ta det på avbetalning. Kontakta oss för mer information om olika betalningsalternativ, så hjälper vi dig att hitta den lösning som passar dig bäst just nu.