YRKESUTBILDNING HUD - & SPATERAPEUT

Godkänd av SHR och CIDESCO.

Har du några frågor?
Starta Chatt

Huden speglar vår hälsa!

Älskar du hudvård och vill göra ditt intresse till ditt yrke? Utbilda dig till diplomerad Hud- och Spaterapeut hos oss på Axelsons Institute. Vi har länge varit ledande inom massageterapi och medicinsk fotvård och har nu breddat oss med ambitionen att skapa den mest moderna och uppdaterade yrkesutbildningen inom hud och spa på marknaden.

Från och med hösten 2022 erbjuder Axelsons YH-utbildning till Hud- och Spaterapeut. YH-utbildningen ger Yrkeshögskoleexamen, 300 Yh-poäng, och är därmed även CSN-berättigad.

Ansökan öppnar 1 februari och stänger 15 maj.  
Utbildningsstart 22 augusti 2022

Skolan är godkänd av SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksförbund) och internationella CIDESCO (världens kanske mest framstående sammanslutning av skönhets- och kosmetikkliniker), branschorganisationer som ger dig möjlighet att även ta en nationell och internationell examen och därmed med möjlighet att även kunna arbeta som Diplomerad hudterapeut såväl i Sverige som över hela världen.

Som Diplomerad Hud- och Spaterapeut från Axelsons får du möjlighet att hjälpa människor till bättre hudhälsa och en friskare och hälsosammare kropp. Vi arbetar med marknadens ledande hudvårdsmärkena som Elemis, Priori men är också den enda skolan på marknaden som erbjuder fördjupande kunskaper inom ekologiska produkter där vi arbetar med ESSE och Maria Åkerberg.

Vi ser till att du som student får ta del av den senaste teknologin på marknaden och att du får öva på alla moment en hudterapeut behöver bemästra; klassiska ansiktsbehandlingar, maskinella ansikts- och kroppsbehandlingar såsom micro needling, hårborttagning, frans- och brynbehandlingar, make up, manikyr, pedikyr, massage och SPA-behandlingar.

 • En unik och högaktuell inriktning med mycket goda arbetsmöjligheter!
 • En komplett utbildning, från kunskap kring anatomi till de senaste typerna av behandlingarna och teknologi.
 • Fyra utbildningar i en: Hudterapeut, Spaterapeut, Friskvårdsmassör och Lymfmassör.
 • Diplom och möjlighet till auktorisering
 • Välplanerad praktik
 • Cidesco – För dig som vill kunna ta din karriär internationellt

Mer information finns i studieplanen här

Vår yrkesutbildning till Diplomerad Hudterapeut hittar du här

Utbildningen är på heltid och sträcker sig över 60 veckor

Den omfattar totalt cirka 2180 timmar, varav cirka 1670 timmar är lärarledda. Teori och praktik varvas under året.

Följande teori och praktik ingår i kursplanen

Anatomi/Fysiologi

Dermatologi

Mikrobiologi & Hygien

Kost & Näringslära

Kosmetisk kemi

Ekologisk hudvård

Örtlära

Försäljningsteknik

Företagsekonomi

Produktkännedom

SPA – Teori, historik

Första hjälpen – Hjärt & Lungräddning

Salongsvård

Ergonomi/Arbetsteknik

Ansiktsbehandling

Manikyr

Pedikyr

Vaxtekniker

Fransar & brynfärgning ink brynplock/form

Makeup

Massagetekniker

Lymfmassage

Triggerpunktsbehandling

Ansiktsmassage

Vävnadsdränage

Hotstone massage

Kropp & Ansiktsapparatur

Epilering

SPA behandlingar

Avancerad hudvård

Studiematerial, råvaror, utrustning, arbetskläder m. m ingår.

Praktiska och teoretiska prov ingår löpande efter varje nytt avsnitt samt examen i slutet av utbildningen. Diplom erhålles efter genomförd och godkänd utbildning.

Vi följer branschens riktlinjer

Axelsons är medlem i Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, SHR, och följer SHR:s läroplan. Utbildningen följer därmed branschens riktlinjer och arbetar utifrån branschens behov och efterfrågan

Förkunskapskrav

För yrkesutbildningen – 18 år fyllda och goda svenskakunskaper i tal och skrift. 

För YH-utbildningen – mer information kommer inom kort.

Diplom

Diplom erhålles efter genomförd och godkänd utbildning. Utöver diplom för utbildningen erhålles även diplom i produktkunskap för Maria Åkerberg, ESSE Probiotic Skincare, Elemis, Priori och INIKA Organic.

Eventuell frånvaro samt underkända moment behöver tas igen. Detta sker i samråd med skolan och skall slutföras inom ett år. 

Från1620 kronor i månaden
Pris: 89 900,- inkl moms
Nästa start

Hej! Vi hjälper dig gärna om du har några frågor kring våra utbildningar. Starta chatten genom att trycka på "skicka fråga" eller ring oss på 08-54 54 59 00.

Starta Chatt

”Vi på Esse Skincare är otroligt glada och stolta över att det finns en hudterapeututbildning där våra gemensamma och grundläggande värderingar är att arbeta med ekologiskt certifierade produkter, för att värna om vår planet och framtid men samtidigt ge varje människa den absolut bästa och optimala hudhälsan!  

Jag känner inte till någon SHR godkänd skola som arbetar på detta sätt”!

Eric Johannson, VD Esse Skincare Sverige

UTBILDNINGSORTER

 • Stockholm
 • Axelsons Institute utbildning till Hud- & Spaterapeut  är godkänd av SHR –
  Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation och följer därmed SHR:s läroplan.

  SHR är en ideell organisation som har funnits sedan 1955 och som arbetar för att höja och vidmakthålla kompetensen och kvalitetsnivån inom hudvårdsyrket. Det är det enda organet i Sverige som utfärdar ackreditering i hudvårdsbranschen. När du tagit examen från Axelsons Institute kan du bli medlem i SHR och får då titulera dig auktoriserad hudterapeut. SHR har också tagit fram emblemet ”Säker hudterapeut” som innebär en extra kvalitetsstämpel att visa upp för framtida kunder.

 • CIDESCO är en av världens äldsta och mest prestigefyllda internationella utbildningsorganisationer inom hud- och spaterapi. En CIDESCO-examen är för studenter som vill ha en överlägsen nivå av utbildning och ett kvalificerat CIDESCO diplom som är erkänt över hela världen.

  Alla kandidater som fullföljer sin utbildning på en ackrediterad CIDESCO-skola kan försäkra
  sig om att de har fått en utbildning i världsklass och en viktig referens för den framtida
  yrkesutövningen som hudterapeut i Sverige.

  www.cidesco.com

Betalning

Betalningen ska inte vara ett hinder när du investerar i dig själv! Tack vare vårt samarbete med Svea Ekonomi och Human Finans kan du välja att betala hela summan på en gång eller dela upp din betalning i upp till 24 månader räntefritt (upp till 72 månader med ränta). Kontakta oss för mer information om olika betalningsalternativ eller läs mer om delbetalning och räkna på din månadskostnad här