YRKESUTBILDNING HUDTERAPEUT

Godkänd av Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR)

Har du några frågor?
Starta Chatt

Diplomerad Hudterapeut med SHR-examen

Älskar du hudvård och vill göra ditt intresse till ditt yrke? Utbilda dig till Diplomerad Hudterapeut hos oss på Axelsons Institute. Vi har länge varit ledande inom massageterapi och medicinsk fotvård och har nu breddat oss med ambitionen att skapa den mest moderna och uppdaterade yrkesutbildningen inom hudvård på marknaden.

Skolan är godkänd av SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) vilket ger dig möjlighet att ta en nationell examen och därmed kunna arbeta i Sverige som en auktoriserad hudterapeut.

Som Diplomerad Hudterapeut från Axelsons får du möjlighet att hjälpa människor till bättre hudhälsa och en friskare och hälsosammare kropp.

Vi arbetar med marknadens ledande hudvårdsmärkena som Elemis, Priori men är också den enda skolan på marknaden som erbjuder fördjupande kunskaper inom ekologiska produkter där vi arbetar med Esse Skincare.

Vi ser till att du som student får ta del av den senaste teknologin på marknaden och att du får öva på alla moment en hudterapeut behöver bemästra; klassiska ansiktsbehandlingar, maskinella ansikts- och kroppsbehandlingar såsom micro needling, hårborttagning, frans- och brynbehandlingar, make up, manikyr, pedikyr, massage.

  • En unik och högaktuell inriktning med mycket goda arbetsmöjligheter!
  • En komplett utbildning, från kunskap kring anatomi till de senaste typerna av behandlingarna och teknologi.
  • Diplom och möjlighet till auktorisering
  • Välplanerad praktik

Mer information finns i studieplanen här

Vår yrkesutbildning till Diplomerad Hud- och Spaterapeut hittar du här

Omfattning

Utbildningen är på heltid och sträcker sig över 55 veckor. (50 veckor om du har godkända förkunskaper).

Teori och praktik varvas under året.

Har du förkunskaper?

Om du är utbildad inom Svensk klassisk massage, är Friskvårdsmassör, Massaterapeut eller liknande, så har du möjlighet att tillgodoräkna dig dina kunskaper. Du deltar då inte i de massagerelaterade utbildningsmomenten (markerade med * nedan) utan läser enligt kurschemat för "Hudterapeut med förkunskaper". Du behöver kunna styrka dina kunskaper med intyg/diplom och få dom godkända. Om du är osäker på vad som gäller för just dig ber vi dig kontakta oss via chatten eller på info@axelsons.se

Följande teori och praktik ingår i kursplanen

Anatomi/Fysiologi

Dermatologi

Mikrobiologi & Hygien

Kost & Näringslära

Kosmetisk kemi

Ekologisk hudvård

Örtlära

Försäljningsteknik

Företagsekonomi

Produktkännedom

Första hjälpen – Hjärt & Lungräddning

Salongsvård

Ergonomi/Arbetsteknik

Ansiktsbehandling

Manikyr

Pedikyr

Vaxtekniker

Fransar & brynfärgning ink brynplock/form

Makeup

Massagetekniker *

Lymfmassage *

Triggerpunktsbehandling *

Ansiktsmassage

Vävnadsdränage

Kropp & Ansiktsapparatur

Epilering

Avancerad hudvård

Studiematerial, råvaror, utrustning, arbetskläder m. m ingår.

Praktiska och teoretiska prov ingår löpande efter varje nytt avsnitt samt examen i slutet av utbildningen. Diplom erhålles efter genomförd och godkänd utbildning.

Vi följer branschens riktlinjer

Axelsons är medlem i Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, SHR, och följer SHR:s läroplan. Utbildningen följer därmed branschens riktlinjer och arbetar utifrån branschens behov och efterfrågan

Diplom

Diplom erhålles efter genomförd och godkänd utbildning. Utöver diplom för utbildningen erhålles även diplom i produktkunskap för Maria Åkerberg, ESSE Probiotic Skincare, Elemis, Priori och INIKA Organic.

Eventuell frånvaro samt underkända moment behöver tas igen. Detta sker i samråd med skolan och skall slutföras inom ett år. 

Från1440 kronor i månaden
Pris: 79 900,- inkl moms
Nästa start

Förkunskapskrav

Hudterapeut – 18 år fyllda och goda svenskakunskaper i tal och skrift.

Hudterapeut med förkunskaper – För dig som redan är utbildad inom massage. Se stycket "Har du förkunskaper?" för mer information.

Hej! Vi hjälper dig gärna om du har några frågor kring våra utbildningar. Starta chatten genom att trycka på "skicka fråga" eller ring oss på 08-54 54 59 00.

Starta Chatt

”Vi på Esse Skincare är otroligt glada och stolta över att det finns en hudterapeututbildning där våra gemensamma och grundläggande värderingar är att arbeta med ekologiskt certifierade produkter, för att värna om vår planet och framtid men samtidigt ge varje människa den absolut bästa och optimala hudhälsan!  

Jag känner inte till någon SHR godkänd skola som arbetar på detta sätt”!

Eric Johannson, VD Esse Skincare Sverige

UTBILDNINGSORTER

  • Stockholm

Betalning

Betalningen ska inte vara ett hinder när du investerar i dig själv! Tack vare vårt samarbete med Svea Ekonomi och Human Finans kan du välja att betala hela summan på en gång eller dela upp din betalning i upp till 24 månader räntefritt (upp till 72 månader med ränta). Kontakta oss för mer information om olika betalningsalternativ eller läs mer om delbetalning och räkna på din månadskostnad här