UTBILDA DIG TILL
LIC. KOSTRÅDGIVARE 2.0

Har du några frågor?
Starta Chatt

Lic. Kostrådgivare 2.0 – Online med lärare tillgängliga

Aldrig tidigare har kosthållning vart ett så stort ämne, på löpsedlarna syns dagligen nya "superdieter", i mataffärerna marknadsförs proteinrika livsmedel mer än någonsin och mitt i allt står en mängd människor och undrar vad de ska göra. En Lic. Kostrådgivare är mer eftertraktad än någonsin förr, och tillsammans med Jacob Papinniemi (känd från Tyngre Träningssnack) lanserar vi nu "Lic. Kostrådgivare 2.0" som ger dig en bred och gedigen kunskap för att framgångsrikt kunna hjälpa människor till bättre kostvanor. 

Du lär dig

I denna utbildning lär du dig det viktigaste inom näringslära så att du direkt efter utbildningen kan börja jobba som Kostrådgivare. Du får en bred kunskap inom en rad olika kostrelaterade ämnen, helt enkelt det som behövs för att kunna hjälpa människor till en bättre hälsa genom kost och livsstilsförändringar. Utbildningen innehåller en blandning av text, bilder, powerpoints och inspelade föreläsningar samt en rad praktiska tips och recept.

Även samtalsmetoden motiverande samtal ingår

För att du ska kunna rådgöra din klient på bästa sätt och få dem motiverade att genomföra eventuella kost-/levnads-förändringar ingår även samtalsmetoden Motiverande samtal (MI=motivational interviewing).

MI en metod som bidrar till inspiration, motivation och stimulerar kunder till beteendeförändringar, vanor och rutiner som leder till en förbättrad hälsa. MI som förhållningssätt stärker kundens egna drivkrafter och förmågor som bidrar till bestående hälsofrämjande förändringar.

Vad innebär en utbildning online?

Utbildningen är helt onlinebaserad och du kan därför gå den, när, var och hur du vill. Du väljer med andra ord helt själv när du påbörjar dina studier och har sedan 6 månader på dig. Under utbildningen finns undervisande lärare Jacob och Staffan tillgängliga för eventuella frågor, samt rättar och kommenterar de hemuppgifter som lämnas in. Lärarna finns tillgängliga för rättning och frågeställningar i sex månader från bokning, och du väljer själv hur du lägger upp studierna under denna tid. Efter dessa månader har du fortsatt tillgång till materialet. Du ansvarar med andra ord för ditt eget lärande. Svar på frågor via mail kan förväntas inom 1-2 vardagar. Utbildningen består av olika avsnitt som inkluderar text, bilder, skärminspelningar och illustrationer. När du har gått igenom alla avsnitt kommer du få en licens som ett bevis på ditt genomförande av utbildningen.

Hur lång är utbildningen?

Utbildningen är beräknad till ca 200 studietimmar, inkl. studier, repetition och hemuppgifter. Antalet studietimmar som krävs varierar kraftigt beroende på studievana, mängd repetition och liknande, och kan därmed skilja sig från antalet timmar du behöver för att utbilda dig.

Utbildningen till licensierad Kostrådgivare är perfekt för dig som:

 • vill jobba som Kostrådgivare.
 • gått en PT-utbildning och vill fördjupa kunskaperna.
 • helt enkelt vill lära dig mer för egen skull.

Utbildningen innehåller följande avsnitt

 • Grundläggande näringslära
 • Att jobba som kostrådgivare
 • Myter, påståenden och sanningar
 • Kända dieter
 • Kost för olika ådrar, behov och målgrupper
 • Idrottsnutrition
 • Hormonernas betydelse och påverkan
 • Ätstörningar
 • Mätmetoder och hälsoanalyser
 • Kostens betydelse för tarmen immunsystemet
 • Tillsatser och märkningar
 • Vetenskapsmetodik och källkritik
 • Recept
 • Undantag, nyanser och belöningar
 • Motiverande Samtalsteknik

Lärare

Jacob Papinniemi har läst sport science på Göteborg Universitet och även kostvetare på Uppsala Universitet. Utöver detta har han bland annat varit poddvärd i podcasten Tyngre Rubriker med Jacob Gudiol, William Valkeaoja m.fl. där dom, en gång i veckan i över 3 år, granskat mediala utlåtanden gällande kost, träning och hälsa med ett vetenskapligt förhållningssätt och fått rätsida på dem.

Staffan Hultgren är pedagog och beteendevetare samt medlem av Motivational Interviewing Network of Trainers, MINT. Utöver kurserna hos Axelsons så är Staffan kursansvarig för fristående kurser i Motiverande samtal vid GIH i Stockholm och är verksam som MI Handledare.

Axelsons Institute – en kvalitetsgaranti

Axelsons Institute har utbildat inom hälsa och friskvård sen 1962. Vi har tex utbildat hälften av Sveriges massörer. När du gått en utbildning hos Axelsons vet de som verkar inom branschen att du fått den kunskap du behöver. Vi utbildar människor i yrken med stort ansvar och lägger stor vikt vid att våra elever ska känna sig trygga i att de kan sin sak när de är färdigutbildade och examinerade. Det gör att våra elever är eftertraktade och att ett diplom/licens från Axelsons Institute är en kvalitetsgaranti för både arbetsgivare och kunder.

Från288 kronor i månaden
Pris 16 000 ,- inkl moms
Nästa start
När startar utbildningen?

Utbildningen är helt onlinebaserad och
du bestämmer själv när du påbörjar dina studier. Du har sedan 6 månader på dig att genomföra utbildningen. Under tiden finns undervisande lärare tillgängliga via mail.

Hej! Vi hjälper dig gärna om du har några frågor kring våra utbildningar. Starta chatten genom att trycka på "skicka fråga" eller ring oss på 08-54 54 59 00.

Starta Chatt

UTBILDNINGSORTER

 • Online

Betalning

Betalningen ska inte vara ett hinder när du investerar i dig själv! Därför kan du välja att betala hela summan på en gång eller ta allt på avbetalning upp till 24 månader räntefritt. Tack vare vårt samarbete med Human Finans kan du betala allt på en gång eller ta det på avbetalning. Kontakta oss för mer information om olika betalningsalternativ, så hjälper vi dig att hitta den lösning som passar dig bäst just nu.