KREATIV YOGA NIDRA

Hemifrån via fjärrundervisning!

Har du några frågor?
Starta Chatt

Yoga Nidra är en behaglig avspänningsmetod som hjälper utövaren att skifta mellan olika  medvetandetillstånd. Undervisningen sker som fjärrundervisning, vilket innebär att du följer med hemifrån online på de angivna kursdatumen. 

Nu kan du lära dig metodiken för att utforma egna, kreativa Yoga Nidra-sekvenser i olika syften. Kursen ingår som en del av Axelsons YinYoga-lärarutbildning men kan också läsas som en fristående kortkurs.

I grunden är Yoga Nidra en metod för att ändra sitt medvetandetillstånd.
Det är inte så mystiskt som det kanske låter – det som ändras är hjärnvågorna. Vårt vardagliga medvetande i aktivitet betecknas av Betavågor, som har en hastighet av 12-30 hz, varierande allt efter hur aktiva eller stressade vi är i stunden.När vi är i olika nivåer av vila, meditation, djupsömn och drömsömn blir hjärnvågorna långsammare, då rör vi oss i så kallade Alfa, Delta och Theta-vågor från 12 hz helt ner till 0,1 hz.

I Yoga Nidra tränar vi oss i att förbli medvetna samtidigt som vi sänker frekvensen och därmed framkallar dessa djupa vilotillstånd, som är nödvändiga och läkande för kropp och sinne.
Djup vila är helt essentiellt för vår fysiska hälsa och vårt mentala och emotionella välbefinnande. Att lära dig guida Yoga Nidra är en fin möjlighet inte bara för dig som är yogalärare men även för dig som på andra sätt jobbar med behandlingar där klienten har glädje av en djupavspänning – varför inte inleda eller avsluta till exempel en ansiktsbehandling, en massage, en psykoterapeutisk session eller en PT-timme med Yoga Nidra?

Rent praktiskt består Yoga Nidra av en sekvens, som regel varar det i 15-50 minuter. Utövaren guidas till att rikta sin uppmärksamhet mot olika objekt. Det kan vara sådant som redan finns där, till exempel att utföra kroppsscanning och riktad andningsuppmärksamhet, eller visualiseringar av olika inre bilder och att framkalla olika kroppsförnimmelser och sinnestillstånd, i ett tillstånd av djup avspänning.

Yoga Nidra har vissa fasta inslag, men detaljerna i de ”mentala uppgifterna” kan specialdesignas efter utövarens behov. Det finns passager i Yoga Nidra-strukturen som kan användas till att sätta ett mål, skapa visualiseringar, träna minnet eller lära in saker, bearbeta känslor, sända kärleksfull uppmärksamhet till olika områden i kroppen och mycket annat.

De mentala ”uppgifterna” i sekvensen har som avsikt att uppnå olika välgörande effekter, samtidigt som effekten av metoden naturligtvis inte kan garanteras men blir personlig för varje utövare.

Kursupplägg

På kursen undersöker vi de olika elementen i metodiken, dels tittar vi på hur dessa tar sig uttryck i några olika etablerade traditioner och dels hur vi kan improvisera och vara kreativa, utan att förlora effekten.

Vi ser också på möjliga avreaktioner och hur vi bäst kan skapa trygga ramar för våra sessioner – som ibland kan gå mycket djupt känslomässigt.

Undervisningen sker som fjärrundervisning, vilket innebär att du följer med hemifrån online på de angivna kursdatumen.

Förutom kurstillfällena behöver du räkna med några timmars hemuppgifter som består i att slappna av till inspelade guidningar, läsa ca 50 sidor totalt (med mer rekommendationer för de som önskar) samt skriva en egen guidning.

Lärare

Sandra Grundstoff  – Läs mer om Sandra och Axelsons Yogalärar-team här

Från122 kronor i månaden
Pris 6 800 ,- inkl moms
Nästa start

"Jag har avslutat min kurs i Kreativ Yoga Nidra för Sandra Grundstoff. Min upplevelse av kursen var över min förväntan. Kursmaterialet var omfattande, lärorikt och har gett mig en bra grund för att skapa egna Kreativa Yoga Nidror. Jag tyckte även mycket om att vi hade möjligheten att praktisera och prova på hålla en egen Yoga Nidra inför gruppen. Sandra är en ödmjuk, pedagogisk och inspirerande lärare. Kursen har gett mig en ännu större nyfikenhet och lockelse till Yoga Nidrans värld tack vare en underbar kurs och lärare. Jag rekommenderar den starkt."         

Blanca, våren 2021

Hej! Vi hjälper dig gärna om du har några frågor kring våra utbildningar. Starta chatten genom att trycka på "skicka fråga" eller ring oss på 08-54 54 59 00.

Starta Chatt

UTBILDNINGSORTER

  • Fjärrundervisning

Betalning

Betalningen ska inte vara ett hinder när du investerar i dig själv! Därför kan du välja att betala hela summan på en gång eller ta allt på avbetalning upp till 12 månader räntefritt. Tack vare vårt samarbete med Human Finans kan du betala allt på en gång eller ta det på avbetalning. Kontakta oss för mer information om olika betalningsalternativ, så hjälper vi dig att hitta den lösning som passar dig bäst just nu.