DIPLOMERAD
MASSAGETERAPEUT

Andra steget i Axelsons massageutbildning

Har du några frågor?
Starta Chatt

För dig som vill jobba med muskelrelaterade besvär och ge behandlingar som går djupare och uppnår större resultat än den friskvårdande och avslappnande massagen.

Hälften av Sveriges alla massörer är utbildade på Axelsons Institute som sedan 1962 har byggt upp ett internationellt rykte som – “The Home of Swedish massage”. Den massage vi undervisar i är den mest kända i Skandinavien och har fått stor spridning i världen.

Axelsons massageutbildning är uppdelad i 3 steg där du bygger på din kunskap för varje steg. Du kan läsa 1, 2 eller alla 3 steg var för sig eller i en följd. Priset blir förmånligare ju fler steg du bokar.

 • Steg 1 – Friskvårdsmassör 
  Du får djupa kunskaper i den svenska klassiska massagen. Efter avslutad utbildning kan du ge både förebyggande och friskvårdande massage, en behaglig hel- och delkroppsmassage, ansiktsmassage, taktil behandling, och har ett mjukt inkännande sätt att behandla triggerpunkter.
 • Steg 2 – Massageterapeut
  Du bygger på med kunskaper för att ge professionella behandlingar som går djupare och uppnår större resultat än den friskvårdande och avslappnande massagen. Om du vill lära dig behandla personer med skador och smärta i rörelseapparaten rekommenderar vi dig att läsa även steg 2.
 • Steg 3 – Medicinsk Massageterapeut
  Här får du kunskaperna och verktygen för att kunna behandla personer med mer komplicerade tillstånd. Du har flera olika behandlingstekniker för att kunna behandla såväl akuta som "svårare" besvär och kroniska skador, ovärderliga kunskaper för dig som vill arbeta med idrottare. Vill du bli riktig muskelspecialist rekommenderar vi dig att läsa alla 3 steg.

Som Massageterapeut blir du blir något av en muskeldetektiv

Det gäller att kunna sin anatomi för att förstå hur musklerna påverkar varandra och kroppens leder. Med den kunskapen som grund kan du dra slutsatser om vad som inte fungerar optimalt. Du lär dig ta en grundlig anamnes (sjukdomshistorik), tester, hur du kan palpera (känna) och analysera kundens problematik för att finna orsaken. Genom inspektion i form av passiv och aktiv kroppsläsning, rörlighets- och funktionstester, lägger du upp en behandlingsplan med specifik och djup behandlande massage samt vid behov stretching. Den behandlande massagen består av den svenska klassiska massagen, triggerpunktsbehandling med pressur (djupt tryck) och myofasciell massage. Du lär dig även råd och övningar att delge dina kunder som passar in i deras vardag samt individuella hemträningsprogram kopplat till deras problematik.

Vikten av att kunna möta sin kund

En viktig roll i arbetet är att kunna se och möta sin kund. Därför får du lära dig samtalsmetoden motiverande samtal (MI). En metod som bidrar till inspiration, motivation och stimulerar kunder till beteendeförändringar, vanor och rutiner som leder till en förbättrad hälsa. MI som förhållningssätt stärker kundens egna drivkrafter och förmågor som bidrar till bestående hälsofrämjande förändringar.

Omfattning

Utbildningen omfattar 630 studietimmar, distanstimmar och hemstudier inräknade.

Flexibelt upplägg- välj mellan vardagar eller helger

Steg 1 och 2 kan läsas i en följd eller med uppehåll mellan steg 1 och 2. Du kan välja att läsa:

 • vardagar, 3 dagar/vecka under 17 veckor i Stockholm och Göteborg.
 • helg, ca 1-2 helger/månad under 12 månader i Stockholm

För exakt schema klicka på kursschema vid respektive starttillfälle.

Oavsett vilken du väljer är utbildningen är omfattande och går i högt tempo och du behöver avsätta lika mycket tid för hemstudier varje vecka om du går vardag eller mellan varje period om du väljer helgutbildningen.

Utbildningspaketen under ”Nästa start” är de steg som startar närmast i följd. Fler startdatum kan finnas på respektive sida för de olika stegen. Du är fri att själv kombinera de som passar just dig bäst. 

Modernt digitalt studiematerial

Som stöd för dina studier har du massor av teoretiskt & praktiskt studiematerial online!

Praktik

Totalt 100 praktiktimmar på skolan/hemma.

Starta eget eller jobba som anställd?

Drömmer du om att starta eget? Vill du jobba som anställd? Oavsett vilket får du under utbildningen lära dig det du behöver för att komma i gång. Många massageterapeuter är egenföretagare, men anställning blir allt vanligare och där finns en värld av möjligheter – från hälsokliniker till lyxkryssare! Under din utbildning till massageterapeut kommer du att träffa tongivande företrädare för hälsobranschen, som kan ge dig inspiration. Kanske får du ditt första jobb redan under utbildningen.

Vidareutbildning

Efter avslutad utbildning till Diplomerad Massageterapeut kan du läsa steg 3 för att bli Diplomerad Medicinsk massageterapeut.

Vill du bredda dina kunskaper ytterligare kan du även gå utbildningen Spaterapeut för massörer.

Bli medlem i branschens största förbund, Kroppsterapeuternas yrkesförbund!

Som elev på Axelsons yrkesutbildningar i massage får du ett elevmedlemskap utan kostnad i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Där ingår en elevförsäkring/behandlingsskadeförsäkring. Du får även tillgång till medlemssidorna på Kroppsterapeuternas hemsida. Där finns tips, inspiration och stöd kring marknadsföring, starta eget och mycket mer. Efter avslutad utbildning kan du bli yrkesverksam medlem. Som yrkesverksam medlem har du en kostnadseffektiv försäkring för din verksamhet. För egna företagare omfattar försäkringen bland annat behandlingsskada, egendoms-, avbrotts- och rättsskydd. Har du anställd personal finns en förmånlig arbetsgivarförsäkring. Utöver grundförsäkring finns olika tillägg, t ex utökat egendomsskydd och för utlandsverksamhet.

Vår utbildning till Massageterapeut ger även behörighet att bli medlem i Norges massasjeforbund som Massör MNMF.

Axelsons diplom – en kvalitetsgaranti

En yrkesutbildning är en stor investering, tidsmässigt och ekonomiskt. När du gått en utbildning hos Axelsons vet de som verkar inom branschen att du fått den kunskap du behöver. Vi utbildar människor i yrken med stort ansvar och lägger stor vikt vid att våra elever ska känna sig trygga i att de kan sin sak när de är färdigutbildade och examinerade. Det gör att våra elever är eftertraktade och att ett diplom från Axelsons Institute är en kvalitetsgaranti för både arbetsgivare och kunder.

Från918 kronor i månaden
Pris 43 900 ,- inkl moms

Mycket lärarledd undervisning!

Massageterapeut är ett hantverksyrke som kräver mycket träning under handledning för bästa feedback och snabbaste inlärning. Vår utbildning har många lärarledda lektioner samt skolklinik under sakkunnig handledning. Du kommer vara redo när du är klar!

Utbildningspaketen under ”Nästa start” är de steg som startar närmast i följd. Fler startdatum kan finnas på respektive sida för de olika stegen. Du är fri att själv kombinera de som passar just dig bäst. 

Nästa start

Förkunskapskrav

För steg 1-2, 18 år fyllda och minst Godkänt betyg i Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1.

För enbart steg 2 krävs att du tidigare gått steg 1 i Axelsons massageutbildning eller motsvarande.

Hej! Vi hjälper dig gärna om du har några frågor kring våra utbildningar. Starta chatten genom att trycka på "skicka fråga" eller ring oss på 08-54 54 59 00.

Starta Chatt

UTBILDNINGSORTER

 • Stockholm
 • Göteborg

Betalning

Betalningen ska inte vara ett hinder när du investerar i dig själv! Tack vare vårt samarbete med Svea Ekonomi och Human Finans kan du välja om du vill betala hela summan på en gång eller dela upp din betalning. Om du vill delbetala kan du välja räntefritt i upp till 24 månader, eller med ränta i upp till 72 månader för ett lägre månadsbelopp.