fbpx

Massageterapeut

DIPLOMERAD
MASSAGETERAPEUT

– börja jobba direkt efter utbildningen

Boka NuStarta Chatt
Från918 kronor i månaden
Pris 39 900 ,- inkl moms
Ordinarie Pris 39 900 ,-
eller från 367 SEK i månaden

Massageterapeut – en bra start som räcker långt!

Är du intresserad av människor och vill ha en gedigen utbildning som leder till jobb, antingen som anställd eller som egenföretagare? Då har du kommit rätt! Efterfrågan på massagebehandlingar är mycket stora och med vår utbildning kommer du kunna jobba på kliniker, företag och spa-anläggningar såväl i Sverige som utomlands.

Massageterapeut är för dig som vill jobba med muskelrelaterade besvär och ge behandlingar som går djupare och uppnår större resultat än den friskvårdande och avslappnande massagen.

Massage är idag eftertraktat och för många självklart att gå på när de får ont någonstans i kroppen, känner sig trötta och slitna eller bara vill få njuta och koppla av för en stund. I utbildningen kommer du få de tekniker som du behöver för att kunna behandla förebyggande, friskvårdande, vid smärta, ”trötta muskler” och värk. Därmed kan du rikta in dig mot en mängd olika klientgrupper.

Att jobba som Massageterapeut innebär ett fritt yrke med stort inflytande på arbetsvillkor och tider. Du får mycket uppskattning i retur så vi kan lova att det är en riktig ”ego-boost”, du kommer verkligen känna att du gör något gott för din klient.

Efter din utbildning kan du till exempel söka dig till ett friskvårdsföretag, en massageklinik eller ett lyxigt spa. Yrket innebär även mycket goda förutsättningar för den som väljer att öppna egen mottagning eller vill jobba utomlands.

Jobb direkt!  

Tack vare att utbildningen är mycket välkänd inom branschen är våra elever mycket eftertraktade av arbetsgivarna, såväl spa-anläggningar, massagekliniker samt tjänsteföretag som ger massage ute på företag. Under utbildningen får du träffa flera arbetsgivare och många av våra elever har redan fått sitt första jobb innan de hunnit avsluta utbildningen.

Gedigen utbildning sedan 1962

Axelsons startade sin massageutbildning 1962 och har sedan dess varit en av Sveriges mest populära och omtyckta utbildning. Mer än hälften av alla massörer har utbildat sig hos oss. Yrket är ett hantverk och utbildningen gedigen. Samtliga lärare är yrkesverksamma i den behandlingsform de undervisar i och har handplockats för sin djupa kunskap, sin personlighet och sitt engagemang.

 • Anatomi
 • Grundmedicin
 • Svensk klassisk massage
 • Helkropps-/delkroppsmassage
 • Avspänningsmassage
 • Sittande massage
 • Mjukdelsbehandling för olika problem i rörelseapparaten
 • Fasciabehandling
 • Kunskap om när du kan behandla och när du ska skicka vidare till medicinskt utbildad personal
 • Triggerpunktsbehandling
 • Hemrekommendationer
 • Stretching
 • Starta eget & marknadsföring
 • Kundbemötande, journalhantering
 • Jobb-dagen där du får träffa arbetsgivare
 • Försäkringar m m som krävs vid starta eget

Mer utförlig information om vad du lär dig under utbildningen hittar du i studieplanen.

Vardag eller helg? Välj det upplägg som passar dig bäst!

Du kan välja att läsa på vardag eller helg. Båda uppläggen går att kombinera med arbete även om helgutbildningen är bäst lämpad. Detta då vardagsutbildningen är varje vecka medan helgutbildningen är var 3-4 helg.

Utbildningens totala längd är sammantaget på ca 17 veckor och uppdelad i två delar. Totalt ingår 100 timmars kundpraktik, cirka 312 timmars undervisning samt omfattande självstudier.

Utbildningen bedrivs på skolan antingen veckovis måndag–onsdag eller var tredje helg.

Båda uppläggen går att kombinera med arbete men då utbildningen är omfattande och går i högt tempo behöver du avsätta tid för egenstudier mellan varje tillfälle. Räkna med minst 10 timmar/vecka i egenstudier. Redan efter första delen kan du börja arbeta med massagen.

Viss teoriundervisning sker som distansstudier med hjälp av vår kursplattform. På kursplattformen finns inspelade föreläsningar, videos, text och bilder. Du har möjlighet att mejla till lärare och får svar inom fem dagar.

Tillfällena på skolan består främst av praktisk undervisning och elevpraktik där du får ta emot kunder under sakkunnig handledning för att på så vis bli trygg i din nya yrkesroll.

Elevpraktiken gör dig redo!

Elevpraktiken är den viktigaste delen av utbildningen. Syftet är att integrera innehållet i de teoretiska ämnena med praktiskt utövande. Praktiken sker på skolans elevklinik tillsammans med våra kunniga handledare. Med all handledd elevpraktik kommer du vara trygg och säker i din nya yrkesroll. Vid eventuell sjukdom behöver du ta igen praktiken vid lämpligt tillfälle.

Utbildningspaketen under ”Nästa start” är de steg som startar närmast i följd. Fler startdatum kan finnas på respektive sida för de olika stegen. Du är fri att själv kombinera de som passar just dig bäst.

Vidareutbildning

Efter avslutad utbildning till Diplomerad Massageterapeut kan du läsa steg 3 för att bli Diplomerad Medicinsk massageterapeut.

Vill du bredda dina kunskaper ytterligare kan du även gå utbildningen Spaterapeut för massörer.

Bli medlem i branschens största förbund, Kroppsterapeuternas yrkesförbund!

Som elev på Axelsons yrkesutbildningar i massage får du ett elevmedlemskap utan kostnad i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Där ingår en elevförsäkring/behandlingsskadeförsäkring. Du får även tillgång till medlemssidorna på Kroppsterapeuternas hemsida. Där finns tips, inspiration och stöd kring marknadsföring, starta eget och mycket mer. Efter avslutad utbildning kan du bli yrkesverksam medlem. Som yrkesverksam medlem har du en kostnadseffektiv försäkring för din verksamhet. För egna företagare omfattar försäkringen bland annat behandlingsskada, egendoms-, avbrotts- och rättsskydd. Har du anställd personal finns en förmånlig arbetsgivarförsäkring. Utöver grundförsäkring finns olika tillägg, t ex utökat egendomsskydd och för utlandsverksamhet.

Vår utbildning till Massageterapeut ger även behörighet att bli medlem i Norges massasjeforbund som Massör MNMF.

Axelsons diplom – en kvalitetsgaranti

En yrkesutbildning är en stor investering, tidsmässigt och ekonomiskt. När du gått en utbildning hos Axelsons vet de som verkar inom branschen att du fått den kunskap du behöver. Vi utbildar människor i yrken med stort ansvar och lägger stor vikt vid att våra elever ska känna sig trygga i att de kan sin sak när de är färdigutbildade och examinerade. Det gör att våra elever är eftertraktade och att ett diplom från Axelsons Institute är en kvalitetsgaranti för både arbetsgivare och kunder.

Nästa kursstart

Var god ha lite tålamod medan tillfällena laddas in – det kan ta en liten stund.

"
Nästa start
"

Axelsons diplom –
en kvalitetsgaranti

En yrkesutbildning är en stor investering, tidsmässigt och ekonomiskt. När du gått en utbildning hos Axelsons vet de som verkar inom branschen att du fått den kunskap du behöver. Vi utbildar människor i yrken med stort ansvar och lägger stor vikt vid att våra elever ska känna sig trygga i att de kan sin sak när de är färdigutbildade och examinerade. Det gör att våra elever är eftertraktade och att ett diplom från Axelsons Institute är en kvalitetsgaranti för både arbetsgivare och kunder.

Arbetslivet uttalar sig

 • Du får djupa kunskaper i den svenska klassiska massagen. Efter avslutad utbildning kan du ge både förebyggande och friskvårdande massage, en behaglig hel- och delkroppsmassage, ansiktsmassage och har ett mjukt inkännande sätt att behandla triggerpunkter.

 • Du bygger på med kunskaper för att ge professionella behandlingar som går djupare och uppnår större resultat än den friskvårdande och avslappnande massagen. Om du vill lära dig behandla personer med skador och smärta i rörelseapparaten rekommenderar vi dig att läsa även steg 2.

 • Här får du kunskaperna och verktygen för att kunna behandla personer med mer komplicerade tillstånd. Du har flera olika behandlingstekniker för att kunna behandla såväl akuta som ”svårare” besvär och kroniska skador, ovärderliga kunskaper för dig som vill arbeta med idrottare. Vill du bli riktig muskelspecialist rekommenderar vi dig att läsa alla 3 steg.

Tips att tänka på innan du väljer skola!

Vi vet att det finns skolor som utlovar mycket och vill därför tipsa dig om några saker att tänka på innan du bestämmer dig.

 • Antal lärarledda timmar – tänk på att massage är ett praktiskt yrke där du lär dig genom att öva under handledning.
 • Är utbildningen kvalitetssäkrad av något förbund?
 • Vad ingår i utbildningen och vilka kunskapskontroller görs?
 • Får du träna på att ta emot kunder under sakkunnig handledning?
 • Vilken kompetens och utbildning har lärarna?
 • Kan du bli medlem i ett förbund efter utbildningen och därmed erhålla behandlings- och ansvarsskadeförsäkring?
 • Hur högt anseende har ett diplom från skolan i branschen?

Vad våra tidigare elever säger

Kunskap & Inspiration