GRUNDKURS I MOTIVERANDE SAMTAL

Har du några frågor?
Starta Chatt

Grundkurs i Motiverande samtal (MI) – ONLINEKURS

Lär dig ett annat sätt att kommunicera för goda samtal, bättre relationer inom familj, vänner och professionellt. Kraftfulla verktyg som avser att hjälpa andra förändra levnadsvanor och livsstil. Bra verktyg som underlättar vardagen och vid arbetsuppgifter.

MI grundkurs syftar till att ge fördjupande kunskaper och goda färdigheter i MI (Motivational Interviewing) som samtalsmetod samt kunna tillämpa MI som förhållningssätt vid professionella samtal och bemötanden utifrån ett beteendevetenskapligt perspektiv. I kursen kommer du få ta del av videos, övningar och praktiska konkreta verktyg. Du får även lämna in uppgifter som din lärare ger dig återkoppling på. Allt för att du ska få så mycket kunskap som möjligt och träna på skickligheter vid olika typer av samtal.

Efter kursen kommer du kunna:

• beskriva samtalsmetoden MI (Motivational Interviewing)
• redovisa grundläggande principer och tillämpa förhållningssätt vid motiverande samtal
• redogöra för beteendevetenskapliga principer vid beteendeförändringar
• tillämpa motiverande samtal utifrån ett klientcentrerat perspektiv
• visa på specifika färdigheter i utförande av motiverande samtal
• avväpna motstånd och skapa allians i svåra samtal
• dokumentera och analysera egna genomförda samtal

Kursen innehåller följande avsnitt:

• MI samtalets bakgrund och teori
• Beteendevetenskapliga grundprinciper
• Reflekterande lyssnande
• Samtalets faser och struktur
• MI anda och motivationsprocesser
• Grundläggande samtalsträning enligt BÖRS
• Enkla och komplexa reflektioner
• Strategier vid låg, medel och hög beredskap till förändring
• Motstånd och vidmakthållande
• Ambivalens och självtillit
• Träning av strategier vid samtal
• Observation och återkoppling

Intyg

Efter genomförd och godkänd kurs kommer du få ett intyg skickat till dig.

Kursen vänder sig till dig som:

Arbetar med att hjälpa personer åstadkomma levnads-/livsstilsförändringar på olika sätt, kanske är du personlig tränare, kostrådgivare, kroppsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterska, undersköterska, samtalsterapeut, psykolog, pedagog, idrottstränare. Kursen är även utmärkt för dig som vill få till bättre relationer privat inom familjen eller kanske vid framgångsrika samtal med organisationer och myndigheter.

Lärare

Staffan Hultgren är pedagog och beteendevetare samt medlem av Motivational Interviewing Network of Trainers, MINT. Utöver kurserna hos Axelsons så är Staffan kursansvarig för fristående kurser i Motiverande samtal vid GIH i Stockholm och är verksam som MI Handledare.

Läs gärna mer om Staffan på www.miseniortrainer.se

Vad är en onlinekurs?

Kursen är helt onlinebaserad och du kan därför gå kursen när, var och hur du vill. Du kommer ha tillgång till kursen i 6 månader och kan under dessa månader läsa den i din egen takt eller gå tillbaka och läsa avsnitt flera gånger. Kursen består av olika avsnitt som inkluderar information i form av text, ljudfiler, föreläsningar och videos.

Hur lång är kursen?

Beroende på hur snabbt du själv väljer att läsa så uppskattas Grundkursen i Motiverande samtal ta ca 8 veckor på halvfart eller ca 4 veckor på heltid.

Om kursen

"- Kursen fokuserar på Motiverande Samtal och hur man kan samtala om beteendemönster i olika sammanhang. Efter kursen kommer du att ha goda färdigheter i att utöva Motiverande Samtal vilket blir alltmer efterfrågat i samhället inom vård och hälsa. Dessutom något som kunder eftersöker inom coachning. MI är även utmärkt för att bygga långsiktiga kundrelationer vilket kan vara avgörande för en framgångsrik etablering på arbetsmarknaden. Vore verkligen både roligt och stimulerande om vi får en möjlighet att tillsammans utveckla kompetenser inom Motiverande Samtal."

– Staffan Hultgren

Så här säger en av deltagarna om kursen:

"- Jag vill säga att det här har varit helt fantastiskt att få lära mig. Jag har alltid trott att jag har tagit mig tid till att lyssna på andra, men jag har idag förstått att jag inte var riktigt närvarande då. Mitt liv har varit stressigt och jag har alltid haft för höga krav på mig själv. Jag har omedvetet stängt personer ute som jag har brytt mig om. Jag levde i en bubbla  som resulterade i jobbiga händelser. Jag känner mig så tacksam idag att min kropp sa till mig att bromsa.

Idag mår jag så mycket bättre, stressbubblan är borta och jag har fått så mycket tillbaka. Idag har jag exempelvis fått en djupare kontakt med mina barn. Vi kan sitta i timmar och bara prata om allt. Dom säger att jag verkligen lyssnar och är inte lika frånvarande längre. Idag jobbar jag heltid och jag pluggar som du vet. Jag längtar till jag kan få dra i handbromsen igen och uppleva så mycket mer utanför mig själv. Jag vet att det här är en kort period i mitt liv där jag är tvungen att försaka tid med mina nära och kära. Idag kan jag vara öppen och säga det och dom förstår. Jag är inte lika stressad idag och jag tror att mina erfarenheter kommer att hjälpa många både privat och yrkesmässigt."

– Helena

Från109 kronor i månaden
Pris 5 900 ,- inkl moms
Nästa start

Hej! Vi hjälper dig gärna om du har några frågor kring våra utbildningar. Starta chatten genom att trycka på "skicka fråga" eller ring oss på 08-54 54 59 00.

Starta Chatt

UTBILDNINGSORTER

  • Online

Betalning

Betalningen ska inte vara ett hinder när du investerar i dig själv! Därför kan du välja att betala hela summan på en gång eller ta allt på avbetalning upp till 12 månader räntefritt. Tack vare vårt samarbete med Human Finans kan du betala allt på en gång eller ta det på avbetalning. Kontakta oss för mer information om olika betalningsalternativ, så hjälper vi dig att hitta den lösning som passar dig bäst just nu.