SLINGS ESSENTIALS

Har du några frågor?
Starta Chatt

Slings Essentials är en innehållsrik kurs för rörelse lärare och manuella terapeuter som vill lära sig mer om fascia/bindväv i rörelse.

Kursen fokuserar på fascia/bindvävens 12 inneboende egenskaper, dess roll i rörelse och hur man medvetet tränar bindväven med en mångsidig kropp-sinne-strategi.

Slings Essentials, skapad av Karin Gurtner, är en fristående kurs och samtidigt en av två grundläggande för Slings in Motion repertoarkurserna från Art of Motion

Grundlig teori, belysande exempel och praktiska övningar gör undervisningen engagerande och praktiskt relevant och rustar dig väl som tränare/terapeut genom att få en förståelse för VARFÖR vi gör det vi gör i en bindvävsfokuserad träning.

Du får bl.a. kunskap om bindvävens struktur, hur den är uppbyggd, olika typer av fascia, dess förhållande till musklerna och nervsystemet, elasticitet, hydrering och mycket mer.

Du lär dig om de många olika träningsteknikerna som är optimala att använda i praktiken för att hålla bindväven frisk och vital

Kontrastfyllda Slings in Motion klasser vävs in i kursen för att förstärka den kroppsliga känslan för teorin.

När du har gått denna kurs kommer du att:

  • Ha en djup förståelse till vad fascia är enligt den senaste fasciaforskningen
  • Känna till den funktionella definitonen av fascia och förstå orsakerna till det
  • Känna till de 12 definierade fasciella egenskaperna, deras relevans för rörelse i allmänhet och specifikt i Slings Myofascial Training
  • Förstå hur de 12 myofascial träningstekniker och de 12 träningsmålen relaterar till de 12 fascia kvaliteterna
  • Förstå de fasciella egenskapernas koppling till allas system i kroppen
  • Uppleva effekterna av Slings Myofascial Training
  • Förstå värdet av att träna Fascia medvetet på ett mångsidigt och kroppsligt sätt

Kursens längd är 3 dagar den är skräddarsydd för certifierade instruktörer och terapeuter, och den undervisas på svenska.

För en fullständig beskrivning av kursen se här. 

Kurslitteratur

I kursen använder vi oss av boken Slings Essentials, A movement Concept for Somatic Ease and Radiant Vitality av Karin Gurtner som du själv beställer från Amazon. 

Klicka här för att köpa boken.

Lärare

Cecilia Douglas

Från135 kronor i månaden
Pris 7 700 ,- inkl moms
Nästa start

Förkunskapskrav för
Slings Essentials

Massageterapeut, personlig tränare, naprapat, kiropraktor, osteopat, fysioterapeut, pilateslärare, yogalärare eller motsvarande anatomi- och fysiologikunskaper.

Hej! Vi hjälper dig gärna om du har några frågor kring våra utbildningar. Starta chatten genom att trycka på "skicka fråga" eller ring oss på 08-54 54 59 00.

Starta Chatt

UTBILDNINGSORTER

  • Stockholm

Betalning

Betalningen ska inte vara ett hinder när du investerar i dig själv! Därför kan du välja att betala hela summan på en gång eller ta allt på avbetalning upp till 12 månader räntefritt. Tack vare vårt samarbete med Svea Ekonomi och Human Finans kan du betala allt på en gång eller ta det på avbetalning. Kontakta oss för mer information om olika betalningsalternativ, så hjälper vi dig att hitta den lösning som passar dig bäst just nu.