fbpx

SPA-terapeut

UTBILDA DIG TILL
SPA-TERAPEUT

– Marknadens mest välrenommerade SPA-utbildning med friskvårdsmassage!

Boka NuStarta Chatt
Från490 kronor i månaden
Pris 25800 ,- inkl moms
Ordinarie Pris 25800 ,-
eller från 367 SEK i månaden

Jobb direkt efter avslutad utbildning!

Branschen skriker efter välutbildade Spa-terapeuter som även kan ge klassisk massage. Det gör att dina möjligheter till arbete direkt efter utbildningen är goda!

Vår utbildning är den SPA-terapeututbildning på marknaden som ger dig både en gedigen utbildning på kort tid och till en låg investering. Utbildningen ligger på veckoslut och går att kombinera med arbete. Vi använder Maria Åkerbergs produkter i utbildningen och bjuder dig som elev på ett provkit från Maria Åkerberg till ett värde av 2500 kr.

Förutom alla spa-behandlingar får du även lära dig svensk klassisk massage. Du kommer kunna ge en hel- eller delkroppsmassage i friskvårdande syfte. Något som är mycket eftertraktat hos SPA-anläggningar och gör att våra elever är eftertraktade av branschens aktörer.

Lär dig de populäraste SPA-behandlingarna!

I Axelsons spa-utbildning lär du dig SPA-branschens populäraste behandlingar samt kundbemötande och försäljning. Utbildningen passar dig som inte har någon tidigare erfarenhet som terapeut såväl som dig som redan har en annan terapeututbildning och som vill komplettera din kompetens för att bli mer attraktiv på SPA-marknaden.

Under denna utbildning till SPA-terapeut får du lära dig traditionella SPA-behandlingar som:

 • Svensk klassisk massage
 • SPA-massage, en avslappnande massage med aromaoljor
 • Kroppspeeling
 • Kroppsinpackningar
 • Kroppsapparatur för muskelstimulering
 • Lymfmassage
 • Hot stone massage
 • Ansiktsrengöring, -mask, och -massage
 • Ansiktsmassage
 • Kundbemötande och försäljning

Våra behandlingar utförs på anläggningar med höga kvalitetskrav över hela världen. I utbildningen ingår även hjärt- och lungräddning, HLR, och starta eget.

Nästa kursstart

Var god ha lite tålamod medan tillfällena laddas in – det kan ta en liten stund.

"
Nästa start
"

Axelsons diplom –
en kvalitetsgaranti

En yrkesutbildning är en stor investering, tidsmässigt och ekonomiskt. När du gått en utbildning hos Axelsons vet de som verkar inom branschen att du fått den kunskap du behöver. Vi utbildar människor i yrken med stort ansvar och lägger stor vikt vid att våra elever ska känna sig trygga i att de kan sin sak när de är färdigutbildade och examinerade. Det gör att våra elever är eftertraktade och att ett diplom från Axelsons Institute är en kvalitetsgaranti för både arbetsgivare och kunder.

Arbetslivet uttalar sig

 • SPA-terapeututbildningen varvar teori med praktik

  Denna SPA-utbildning består av lärarledd praktisk träning varvat med teori. Det praktiska formatet på utbildningen är väl beprövat och kommer att ge dig mycket grundliga kunskaper i SPA-behandlingar och bemötande av kund. Produkter och oljor som används i utbildningen är förstklassiga naturprodukter. SPA-utbildningen kan med fördel kombineras med andra yrkesutbildningar som till exempel massageterapeut, hudterapeut eller medicinsk fotterapeut.

  Diplom och kursintyg ges efter genomförd utbildning och att du blivit godkänd i praktiska och teoretiska moment. För att bli godkänd krävs 100 % närvaro samt godkänt på prov. Eventuell frånvaro under utbildningen som t ex sjukdom behöver tas igen. Detta sker i samråd med skolan.

  Utbildningen är omfattande och går i högt tempo. Planera för att avsätta tid utöver skoltid för egenstudier. Hör gärna av dig om du har särskilda behov och frågor kring utbildningens tempo.

 • Upplägg

  Utbildningen ligger på veckoslut och har 260 timmar lärarledd undervisning på skolan, där teoretisk och praktisk undervisning varvas med praktik på skolans elevklinik.

  Utöver det tillkommer hemstudier i spa-teori och de praktiska momenten.

 • Produkter som används

  Produkterna vi använder i utbildningen kommer från det ekologiska märket Maria Åkerberg. Med rena, genuina, svensktillverkade produkter vill MARIA ÅKERBERG vara en del i resan mot det hållbara samhället. Produkterna tillverkas av ekologiska ingredienser av högsta kvalitet i deras egen produktionsanläggning som ligger i Frillesås på den halländska västkusten.

 • Kompletteringskurs Friskvårdsmassör

  Om du vill komplettera din SPA-utbildning inom massage, och bli Diplomerad Friskvårdsmassör, kan du gå en kompletteringskurs som består av anatomin för Friskvårdsmassör, grundmedicin, muskelfunktion och stretch, praktiskt prov i massage samt praktik på vår skolklinik. Grundmedicin och anatomi läses helt på distans och tentas av med onlinetentamina. Därefter har du även möjlighet att läsa vidare i steg 2 i Axelsons populära utbildning till Diplomerad Massageterapeut.

  Vill du bredda dina kunskaper inom hudvård finns vår YH-utbildning till Hud- och Spa-terapeut.

 • Förkunskapskrav

  Slutförd gymnasieutbildning eller minst 18 år fyllda med 2 års arbetslivserfarenhet och minst Godkänt betyg i Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1.

Vad våra tidigare elever säger

Kunskap & Inspiration