Fördjupningsutbildning

Med Yinyoga, Restorative Yoga och Kreativ Yoga Nidra!

Har du några frågor?
Starta Chatt

Axelsons fördjupningsutbildning inom de stilla praktikerna är unik i sitt slag då både Yinyoga, Restorative Yoga och Kreativ Yoga Nidra ingår. Alla tre praktikerna är lugna, mjuka och stimulerar det parasympatiska nervsystemet för att komma ned i djupavslappning och därmed låta kroppen självläka. De lugnar ett stressat nervsystem och får dig att tänka klarare, mer fokuserat och avslappnat. Oavsett om du är glad yogautövare eller yogalärare så passar den här utbildningen dig. Under utbildningen får du verktygen för att kunna hålla klasser inom alla tre.

Axelsons utbildning är godkänd av Yoga Alliance som fortbildning (YACEP).

Yinyoga är ett sätt att se på och utöva yoga utifrån en idé om helhet, samverkan och kontext. Benämningen yin och yang har sitt ursprung i den taoistiska filosofin och används som en praktisk modell för att beskriva hur saker och ting fungerar i relation till varandra och i förhållande till sin omgivning.

Yinyoga, när den appliceras insiktsfullt, ger möjlighet till fördjupad självkännedom; det reglerar ett överaktivt nervsystem och stimulerar kroppens självläkande förmåga. Det är därför ett vilsamt komplement till annan rörelsebaserad träning, samt en naturlig länk till att nyfiket utforska de mer meditativa aspekterna av praktikerna som yogatraditionen erbjuder.

Under utbildningen får du bland annat lära dig yinyogas 7 arketypiska positioner och hur du anpassar positionerna för individuella förutsättningar. Du får förståelse för begrepp som fascia, fokusområde, kompression och tension, inspirerat av den funktionella approach till yinyoga, anatomi och undervisning som Paul Grilley förmedlar.

Utbildningen ger dig en god kunskapsgrund för att kunna addera yinyoga på ett säkert sätt till din egen praktik och undervisningsvokabulär. Som lärare kan du välja att starta eller avsluta din vanliga rörelsebaserade klass med yinyoga, undervisa som renodlad yinyogaklass eller som en tematiserad workshop.

Yinyogas närande kraft är inte bara återhämtande utan också uppbyggande; den stärker vår empatiska och lyhörda förmåga. Den förbereder kropp och sinne för ett kontemplativt och självreflekterande förhållningssätt och tar oss till ett tillstånd av integrerad närvarande stillhet.

Innehåll

 • Förståelse för vad Yin innebär i yoga-sammanhang
 • Vad Yinyoga kan bidra med, vikten av att stanna upp.
 • Yinyogas 7 arketypiska positioner.
 • Funktionell anatomi
 • Humanvariation och biotensegritet.
 • Att anpassa positioner utifrån individuella förutsättningar.
 • Fysiologisk förståelse.
 • Översikt av nervsystemet och orientering olika smärtbegrepp.
 • Bindvävs- och fasciafysiologi; begreppsutredning.
 • Metodik och pedagogik
 • Att observera olikhet och förutsättningar.
 • Reflektion kring yin-sekvensering och tematiserad undervisning.
 • Den språkliga kontexten och yogiskt förhållningssätt till undervisning.

Även Restorative och kreativ Yoga Nidra ingår

Restorative Yoga – Du lär dig grunderna i en fysisk avspänningsmetodik som fördjupar din egen praxis och som du får redskap till att börja implementera i din undervisning.

Restorative Yoga kan ha mycket god effekt vid t.ex. stress, utbrändhet och liknande tillstånd.

Kreativ Yoga Nidra – Du lär dig grunderna i hur klassisk Yoga Nidra (guidad yogisk djupavspänning) är uppbyggd, för att kunna utforma dina egna guidningar för olika syften. Yoga Nidra leder ofta till ett tillstånd mellan sömn och vakenhet, ett tillstånd där regenerering och självläkning kan få rum.

Yinyoga och Restorative yoga är på skolan, Kreativ Yoga Nidra sker enbart som fjärrundervisning online. Därför har vi valt att lägga Kreativ Yoga Nidra vid 2 separata tillfällen som inte ligger i anslutning till undervisning på skolan. Kreativ Yoga Nidra sker enbart som fjärrundervisning online.

Utbildningens omfattning

Utbildningen består av 200 timmar varav 114 timmar är lärarledd undervisning, där teori och praktik varvas. Räkna med att avsätta minst 80 timmar till egna självstudier och utövande. Utanför lektionstid, under utbildningens gång deltar du i och ska dokumentera ett litet antal lärarledda klasser. Du kommer under kursen bli indelad i en mindre grupp där ni övar lärarrollen genom att undervisa och ge feedback till varandra.

Kurslitteratur som ingår

 • The complete guide to yinyoga av Bearnie Clark
 • Restore and rebalance av Judith Hanson Lasater
 • Handbok i Kreativ Yoga Nidra  av Sandra Grundstoff

Lärare

Livia Wanntorp – Yinyoga (Huvudlärare)

Sarah Jonson – Restorativ Yoga

Sandra Grundstoff – Kreativ Yoga Nidra

Läs mer om Axelsons Yogalärar-team här

Från504 kronor i månaden
Pris 28 000 ,- inkl moms
Nästa start

Förkunskapskrav

18 år fyllda och Godkänt betyg i Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1.

Hej! Vi hjälper dig gärna om du har några frågor kring våra utbildningar. Starta chatten genom att trycka på "skicka fråga" eller ring oss på 08-54 54 59 00.

Starta Chatt

UTBILDNINGSORTER

 • Stockholm

Betalning

Betalningen ska inte vara ett hinder när du investerar i dig själv! Därför kan du välja att betala hela summan på en gång eller ta allt på avbetalning upp till 24 månader räntefritt. Tack vare vårt samarbete med Human Finans kan du betala allt på en gång eller ta det på avbetalning. Kontakta oss för mer information om olika betalningsalternativ, så hjälper vi dig att hitta den lösning som passar dig bäst just nu.