CHAKRASYSTEMET – MÄNNISKANS ENERGISYSTEM

På denna helgkurs/workshop kommer praktik och teori kombineras med intentionen att balansera energin för att stärka integriteten hos individen.

Har du några frågor?
Starta Chatt

Chakrasystemet – människans energisystem

Enligt yogatraditionen har människan sju stycken energicentra så kallade Chakras, som sammanstrålar längs ryggraden. Chakra är sanskrit och betyder livsenergihjul. Chakran ligger parallellt med ryggraden och varje energicentra har sin egen funktion. Tillsammans ser de alla till att vi är i balans och mår bra.

På denna helgkurs/workshop kommer praktik och teori kombineras med intentionen att balansera energin för att stärka integriteten hos individen.

På förmiddagarna kommer vi utforska vårt personliga energisystem i olika hatha yogapositioner med hjälp av medveten andning och olika asanas i en följsam rytm. Syftet är att öka cirkulationen i energisystemet.

Under eftermiddagarna kommer den mer aktiva morgonpraktiken integreras med hjälp av lugnade och grundande restorative yoga. Vi fortsätter att utforska vårt chakrasystem i stillhet med hjälp av olika restorative positioner.  På så vis skapar vi bästa tänkbara förutsättningarna för kropp och sinne att vila, återhämta, balansera och återuppbygga sig.

Under dagen kommer även ges tid och utrymme för reflektion och diskussion.

Lärare på kursen är Sarah Jonsson.

Om Sarah Jonsson: 

Sarah Jonsson är lärare i restorative på Axelsons Yinyogalärarutbildning och har undervisat olika former av hathayoga sedan 2000. Hon har en beteendevetenskaplig bakgrund med examen i psykologi, med inriktning stress och coping strategier. I drygt tio år har Sarah studerat terapeutisk yoga tillsammans med Judith Hanson Lasater, pionjären inom Restorative i väst, och assisterar även vid ett flertal av Judiths utbildningar runt om i världen. 

Här berättar Sarah om sin erfarenhet av Chakra yoga: 

– Mitt första möte med begreppet chakran var i mitten av 1990- talet på en meditationskurs. Senare gick  jag Laughing Lotus yoga school E – RYT 500, som baserar utbildningen på chakrasystemet. Därefter fick jag möjligheten att studera terapeutisk chakrayoga för Anodea Judith the “Chakralady" in the world, efter ha läst böckerna “Wheels of Life och “Eastern Body, Western Mind".

 Anodea Judith  “Yoga is the path and the chakras is the map".

Från61 kronor i månaden
Pris 3 400 ,- inkl moms
Nästa start

Hej! Vi hjälper dig gärna om du har några frågor kring våra utbildningar. Starta chatten genom att trycka på “skicka fråga" eller ring oss på 08-54 54 59 00.

Starta Chatt

UTBILDNINGSORTER

  • Stockholm

Betalning

Betalningen ska inte vara ett hinder när du investerar i dig själv! Därför kan du välja att betala hela summan på en gång eller ta allt på avbetalning upp till 24 månader räntefritt. Tack vare vårt samarbete med Klarna och Human Finans kan du betala allt på en gång eller ta det på avbetalning. Kontakta oss för mer information om olika betalningsalternativ, så hjälper vi dig att hitta den lösning som passar dig bäst just nu.