YOGALÄRARE
Multistyle 200 h

Har du några frågor?
Starta Chatt

Yogalärare Multistyle 200 h

Bli Yogalärare tillsammans med några av Sveriges mest välrenomerade Yogalärare!

Drömmer du om att göra din passion till ett yrke? Eller vill du bara bredda din kompetens inom friskvård? Välkommen till vår populära multistyle-utbildning till Yogalärare. Utbildningen leds av några av Nordens mest erfarna lärare inom Yoga; Sandra Grundstoff, Viktor Frih, Livia Wanntorp, Chrell Kemnitz  och med Yogamästare Ulrica Norberg som gästlärare, och ger en mycket stabil grund att stå på för dig som vill börja lära ut Yoga till andra. Självklart är utbildningen registrerad och godkänd av Yoga Alliance.

Under utbildningen lär vi oss att variera yogaövningar för att uppnå olika effekt för både individer och grupper, så att du kan arbeta professionellt som Yogalärare. Det handlar om en resa där vi fördjupar oss i Yoga, mindfulness och meditation och där du får gedigen träning i att guida människor genom fysiska övningar, energi- och andningsövningar på ett säkert sätt.  Utbildningen passar både dig som vill ta din passion till nästa steg och dig som redan arbetar med friskvård professionellt och vill bredda din kompetens, eftersom utbildningen anpassar sig efter gruppen. Efter avslutad utbildning kan du registrera dig som RYT 200 inom Yoga Alliance.

Vi lever upp till Yoga Alliances krav med god marginal!

Vår Multistyle Yogalärarutbildning omfattar ca 320 timmar, där 202 timmar är lärarledd undervisning, och ca 120 timmar självstudier. Vi är registrerade hos Yoga Alliance som RYS200 (Registered Yoga School 200 hrs) och efter din examen kan du välja att registrera dig hos Yoga Alliance som RYT200 (Registered Yoga Teacher 200 hrs).

En 200-timmars utbildning ska, för att kunna registreras, bestå av 180 lärarledda timmar och 20 timmar självstudier. På Axelsons får du därför mer tid med dina lärare, mer innehåll och mer tid att tillgodogöra dig kunskap, än på många andra utbildningar på samma nivå. Därför kan vi med stolthet säga att vi lever upp till YA’s krav med god marginal.

Vi fokuserar framför allt på att du ska praktisera dina kvaliteter som lärare, och en del av din examination hos oss består i att hålla 25 klasser utanför skolan under utbildningens gång. Vi har också valt att lägga ett större antal timmar på framför allt anatomi och undervisningsmetodik. Oavsett vilken erfarenhet du har när du börjar hos oss, hjälper vi dig att hitta den typ av träning och de målgrupper som du kan rikta dig till, med självförtroende och tillräcklig kunskap.

Med Axelsons Yogautbildning får du:

 • En mycket god grund för att börja arbeta professionellt med Yoga
 • Några av Sveriges främsta Yogalärare som lärare
 • Möjlighet till registrering som RYT 200 inom Yoga Alliance
 • Axelsons goda renommé och kvalitetsstämpel
 • Praktisk kunskap i att driva eget

Yogalärarutbildningen innehåller bland annat:

 • Yoga Asanas (”Yogaställningar”), deras biomekanik och variationsmöjligheter
 • Andning och Pranayama
 • Mindfulness i teori, praktik och undervisning
 • Stress / Avspänning
 • Rörelseapparatens anatomi och biomekanik
 • Ayurveda – i vardagen och i yogaundervisningen
 • Lärarrollen och konsten att undervisa – auktoritet och autenticitet
 • Undervisningsträning
 • Yogans etik, och filosofi
 • Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Iyengar Yoga med flera stilar och principer
 • Praktiska och teoretiska examineringsprocessser

Upplägg

Yogalärare Multistyle 200 h hålls i Stockholm och pågår under 36 dagar. Examinering sker löpande i såväl praktik som teori, exempelvis provträning. Undervisningen sker i form av vägledd gruppundervisning i yogaövningar och mindfulness/meditation, med fokus på att kunna undervisa andra. Vi har teorilektioner, samtal och reflektion, olika typer av uppgifter individuellt och i grupp, litteraturstudier, individuella hemuppgifter, praktisk undervisningsträning samt fördjupning i ayurvedisk livsstil under retreatet.

Observera att en del av undervisningen kommer att ske på engelska.

I utbildningen ingår även ett avslutande retreat!

Retreatet hålls på Shantiland kursgård i Fönebo, Bjuråker, Hälsingland. (Tåg) resan till Hudiksvall bekostas av deltagaren själv. Mat, boende och transfer från tågstationen till kursgården ingår i kursavgiften, om du ankommer och avreser på angivna tider.

Förkunskapskrav

Minst 18 år fyllda och Godkänt betyg i Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1.

Möt Axelsons Yogalärar-team

Läs om Axelsons Yogalärare här

Från963 kronor i månaden
Pris 53 500 ,- inkl moms
Nästa start

Förkunskapskrav

Minst 18 år fyllda och Godkänt betyg i Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1.

Hej! Vi hjälper dig gärna om du har några frågor kring våra utbildningar. Starta chatten genom att trycka på "skicka fråga" eller ring oss på 08-54 54 59 00.

Starta Chatt

UTBILDNINGSORTER

 • Stockholm
 • Den här utbildningen är godkänd för medlemskap i Yoga alliance, branschens största förbund i Sverige.

 • Den här utbildningen är godkänd för medlemskap i Yoga alliance, branschens största förbund i Sverige.

Betalning

Betalningen ska inte vara ett hinder när du investerar i dig själv! Därför kan du välja att betala hela summan på en gång eller ta allt på avbetalning upp till 24 månader räntefritt. Tack vare vårt samarbete med Human Finans kan du betala allt på en gång eller ta det på avbetalning. Kontakta oss för mer information om olika betalningsalternativ, så hjälper vi dig att hitta den lösning som passar dig bäst just nu.