UTBILDA DIG TILL YOGAMASSAGETERAPEUT

Har du några frågor?
Starta Chatt

Under denna utbildning lär du dig en dynamisk och djupgående helkroppsbehandling med ursprung i yoga och ayurveda, uråldrig indisk vetenskap där helhetsperspektivet är centralt. Massage och assisterad stretching baserad på yoga behandlar problem och obalanser samt stimulerar kroppen att återgå till sin naturliga hälsa och vitalitet.

På utbildningen lär du dig ge yogamassagebehandlingar. För varje del av kroppen utförs uppvärmande massage och assisterad yoga-stretching. Du behandlar alltid hela kroppen där utförandet anpassas till klientens individuella förutsättningar och behov. Behandlingen utförs på golvnivå och du använder både händer och fötter. För massagen används rumstempererad olja i sparsam mängd.

Yogamassage – effektivt vid flera olika besvär

Yogamassage är terapeutiskt och effektivt för bland annat rygg- och nackproblem, ischias, besvär från skuldror, höfter, knän och fotleder, stress och sömnproblem. Assisterad stretching och stödjande andning från klienten vid stretcharnas ytterlägen är utmärkt för att hjälpa till att öppna upp kroppen och slappna av djupare än normalt. Kroppens fysiska strukturer och funktioner, främst de olika cirkulationssystemen, får då nya möjligheter att lösa upp problem och obalanser. Stretchingen har stor effekt på kroppens bindväv som omsluter och sammanbinder alla delar av kroppen. Varje stretch har därför inte bara påverkan på de direkt stretchade strukturerna utan även andra närliggande delar av kroppen och ibland påverkar en stretch strukturer ”långt bort” i kroppen.

Under denna praktiskt orienterade intensivutbildning lär du dig:

 • assisterad stretching (drygt 90 olika stretchar baserade på yoga-asanas)
 • massage/uppvärmning för hela kroppen
 • avslappningsmassage för huvud och ansikte
 • kroppsläsning
 • kontraindikationer
 • användningen av olja
 • disposition av en individuell behandling och en behandlingsserie
 • grundprinciperna inom yoga och ayurveda.
 • anatomi, översiktlig orientering samt introduktion till Axelsons ”Anatomi online” för skelett, leder och muskler som ingår i utbildningen
 • Rollen som egen företagare och entreprenör inom hälsobranschen

Kopplingen mellan kropp och sinne berörs och utforskas för att få en djupare förståelse för behandlingens effekter på olika plan. Yogaklasser speciellt anpassade till utbildningen praktiseras för att få ytterligare förståelse för yogamassagens effekter. Även meditation ingår för att stödja läroprocessen samt introducera meditationens möjligheter för dig som terapeut och individ.

Du lär dig också hur du tar hand om din egen kropp och använder korrekta positioner när du ger behandling. Att arbeta på golvet ger en annan rörelsefrihet och andra möjligheter.

Pedagogiskt vill vi med en trygg och avslappnad atmosfär där praktiskt arbete och deltagarens individuella behov av lärande är centralt, skapa bästa möjliga förutsättningar för en rik och effektiv utbildning.

Under utbildningen tar man emot yogamassage varje dag och får därigenom intensiv behandling av sin egen kropp. Utbildningen blir därför också en möjlighet att hela och stärka sin kropp.

Diplomerad Yogamassageterapeut

Utbildningen leder fram till att du blir diplomerad Yogamassageterapeut och möjliggör yrkesmedlemskap i Kroppsterapeuternas yrkesförbund.

För dig som vill veta mer och prova på!

Workshop

Workshopen passar dig som vill få hands-on smakprov av yogamassage, veta mer om behandlingsformen och yrkesutbildningen till yogamassageterapeut samt yrket.

Du får kunskap om Yogamassagens ursprung och grundprinciper samt dess användbarhet och fördelar. Vi berättar också om hur det är att vara yogamassageterapeut.

Rent praktiskt provar vi lite enklare uppvärmning med massage samt några assisterade stretchar för olika delar av kroppen. Bland annat en stretch för att öppna upp bröstkorgen och andningen när klienten sitter upp. Stretcharna i yogamassage är yoga-baserade, terapeutiska och går på djupet i kroppen. 

Workshopen finns i två former, dels på plats på skolan och dels som fjärrundervisning online. Det framgår av workshopens namn om den är på skolan eller online. Är den på skolan så går det inte att deltaga online. Vid fjärrundervisning online är det bra att ha en person som modell närvarande så att du kan göra de praktiska övningarna. 

Övrig info

Yrkesutbildningen hålls i Stockholm. Introduktionskurserer och workshops hålls på flera orter i Sverige.

Yogamassage – en djupgående behandling som gör skillnad.

Läs en artikel där vår lärare Vandana Jain berättar om metoden och utbildningen här.

Läs en artikel om Axelsons utbildning i yogamassage och vår lärare Johan Westman, i Yoga för dig

Lärare

Huvudlärare på utbildningen är Vandana Jain och Johan Westman.

Vandana är yogalärare inspirerad av Iyengar Yoga-metoden samt meditationslärare. Hon är uppvuxen i Indien med Ayurvediska principer omkring sig sedan födseln, och förmedlar sina ämnen med stor kärlek och enkelhet.

Johan är en före detta elitidrottare och IT-strateg som successivt sadlat om till kroppsterapeut. 2006 startade han, tillsammans med sin fru Vandana, Sveriges första och enda yogamassageutbildning på Axelsons i Stockholm.  

Vandana undervisar också på Axelsons Yogalärarutbildning i Ayurveda och yogafilosofi, yoga med hjälpmedel, yogamassage, pranayama och meditation. Hon håller även kursern Indisk Huvud- och Ansiktsmassage och onlinekursen Womans Health with Ayurveda and Yoga.

Från806 kronor i månaden
Pris 44 800 ,- inkl moms
Vid anmälan till yrkesutbildningen 2023 får du tillgodoräkna dig kostnaden för workshopen.
Nästa start

Kort om Yogamassage

 • Yogamassage är helt baserad på ayurveda och yoga
 • Terapeutisk helkroppsbehandling med massage och stretching
 • Man lär sig utföra totalt ca 90 stretchar där andningen är ett viktigt inslag
 • 10-15 stretchar används i en behandling  (ca 75 minuter)
 • Praktisk intensivutbildning
 • 7 perioder med 4 dagar per steg, totalt 28 dagar
 • ca 8 kalendermånader
 • Hemstudier (praktik+teori): ca 1 dag/vecka mellan stegen
 • Hempraktik: 80 timmar (32 behandlingar + fallstudie 8 behandlingar)
 • Teori: yogamassageteori och anatomi ca 100-140 timmar
Förkunskapskrav

Slutförd gymnasieutbildning eller minst 20 år fyllda med 2 års arbetslivserfarenhet och minst Godkänt betyg i Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1.

Yogamassagen har sina rötter i yoga och ayurveda, uråldrig indisk vetenskap.

Hej! Vi hjälper dig gärna om du har några frågor kring våra utbildningar. Starta chatten genom att trycka på "skicka fråga" eller ring oss på 08-54 54 59 00.

Starta Chatt

UTBILDNINGSORTER

 • Stockholm

Betalning

Betalningen ska inte vara ett hinder när du investerar i dig själv! Därför kan du välja att betala hela summan på en gång eller ta allt på avbetalning upp till 24 månader räntefritt. Tack vare vårt samarbete med Human Finans kan du betala allt på en gång eller ta det på avbetalning. Kontakta oss för mer information om olika betalningsalternativ, så hjälper vi dig att hitta den lösning som passar dig bäst just nu.