fbpx

Yrkesutbildning medicinsk fotvård

UTBILDA DIG TILL MEDICINSK FOTTERAPEUT

– börja jobba direkt efter utbildningen

Boka NuStarta Chatt
Från1384 kronor i månaden
Pris 71 000 ,- inkl moms
Ordinarie Pris 71 000 ,-
eller från 367 SEK i månaden

Yrkesutbildning medicinsk fotvård

Är du intresserad av människor och vill ha en gedigen utbildning som leder till jobb? Då är Axelsons yrkesutbildning i medicinsk fotvård rätt val! Behovet av fotvård är stort och med en utbildning till Medicinsk Fotterapeut ligger framtiden bokstavligen för dina fötter.

Alla behöver sköta om sina fötter, men för vissa grupper är det speciellt viktigt. Det gäller främst äldre personer, sjuka och med funktionsvariationer, diabetiker, reumatiker och psoriasispatienter, men också yrkesgrupper som står och går mycket. Dessa kan vara helt beroende av medicinsk fotvård för att kunna upprätthålla en god livskvalitet.

Fotvård har också blivit något som allt fler yngre och friska personer vill ha, i takt med att wellnesstrenden växer. Förhårdnader, skavsår, nageltrång och liknande är något alla kan råka ut för, och att gå bra på sunda fötter är essentiellt för välmåendet. Den medicinska fotvården kan naturligtvis utövas sida vid sida med exempelvis pedikyr, vaxning, massage och liknande.

En utbildning i Medicinsk Fotvård har många fördelar. Det är ett fritt yrke med stort inflytande på arbetsvillkor och tider. Som medicinsk Fotterapeut har du nära kontakt med patienterna och får mycket uppskattning i retur. Efter din utbildning kan du till exempel söka dig till ett friskvårdsföretag, en massageklinik eller ett lyxigt spa. Yrket innebär även mycket goda förutsättningar för den som väljer att öppna egen fotvårdsmottagning.

Gedigen utbildning sedan 1963

Axelsons fotvårdsutbildning har funnits sedan 1963 och har sedan dess varit en av skolan mest populära och omtyckta utbildningar. Samtliga lärare är yrkesverksamma i den behandlingsform de undervisar i och har handplockats för sin djupa kunskap, sin personlighet och sitt engagemang.Yrket är ett hantverk och utbildningen gedigen.

 • Anatomi
 • Grundmedicin
 • Diabetes
 • Reumatiska fötter
 • Psoriasis
 • Hygien
 • Fotdeformiteter och tejpning
 • Huden och dess sjukdomar
 • Nageln och dess sjukdomar
 • Sårvård
 • Fotgymnastik och fotmassage
 • Fotvårdsteori
 • Praktiska ämnen
 • Starta eget & marknadsföring
 • Försäljning
 • Lackning

Mer utförlig information om vad du lär dig under utbildningen hittar du i studieplanen.

Nästa kursstart

Var god ha lite tålamod medan tillfällena laddas in – det kan ta en liten stund.

"
Nästa start
"

Axelsons diplom –
en kvalitetsgaranti

En yrkesutbildning är en stor investering, tidsmässigt och ekonomiskt. När du gått en utbildning hos Axelsons vet de som verkar inom branschen att du fått den kunskap du behöver. Vi utbildar människor i yrken med stort ansvar och lägger stor vikt vid att våra elever ska känna sig trygga i att de kan sin sak när de är färdigutbildade och examinerade. Det gör att våra elever är eftertraktade och att ett diplom från Axelsons Institute är en kvalitetsgaranti för både arbetsgivare och kunder.

Arbetslivet uttalar sig

Medicinsk fotvård

Välj det upplägg som passar dig!

Utbildningen finns med två olika upplägg där du väljer om du vill läsa på heltid eller deltid. Utbildningen är omfattande och går i högt tempo. Planera för att avsätta tid utöver skoltid för egenstudier. Hör gärna av dig om du har särskilda behov eller frågor kring utbildningens tempo.

 • Upplägg – vardag Göteborg

  Utbildningens totala längd är ca 6 månader (ca 22 veckor) och då ingår 250 timmars praktik, 240 timmars teoriundervisning samt omfattande självstudier.

  Utbildningen är 3-4 dagar/vecka (måndag-onsdag/torsdag) uppdelat på lektionsdagar och praktikdagar. Lektionsdagar är du på plats kl. 09.00-16.00. Under praktikdagar ger du behandling på kunder på skolans elevklinik under sakkunnig handledning. Dessa dagar är du på plats kl. 8.00-17.00.

  Vi rekommenderar att du avsätter tid för egenstudier, ca 16 timmar/vecka.

  Tryck på ”Kursschema” vid respektive tillfälle för att se exakta dagar.

 • Upplägg – vardag Stockholm

  Måndag–onsdag eller onsdag-fredag

  Utbildningens totala längd är ca 6 månader (ca 22 veckor) och då ingår 250 timmars praktik, 240 timmars teoriundervisning samt omfattande självstudier.

  Utbildningen är på vardagar och bedrivs på skolan måndag–onsdag eller onsdag-fredag. Den teoretiska undervisningen sker på onsdagar och är gemensam för de båda klasserna.

  Alternativ 1: Praktisk undervisning måndag-tisdag kl. 08.00-17.00 på skolans elevklinik. Gemensam teoretisk undervisning onsdagar kl. 08.00-16.00 på skolan.

  Alternativ 2: Praktisk undervisning torsdag-fredag kl. 08.00-17.00 på skolans elevklinik. Gemensam teoretisk undervisning onsdagar kl. 08.00-16.00 på skolan.

  Vid anmälan väljer du vilka dagar som passar dig bäst med reservation för schemaändringar. Vid fullsatta kurser förbehåller vi oss rätten att fördela deltagarna till så jämna klasser som möjligt.

  Kort och gott är du på skolan tre dagar i veckan och resterande fyra dagar ledigt oavsett vilket alternativ du väljer.

  Vi rekommenderar att du avsätter tid för egenstudier, ca. 16 timmar/vecka.

 • Upplägg – helg i Stockholm och Göteborg

  Utbildningen löper under ca 15 månader. Totalt består utbildningen av 250 timmars praktik, cirka 240 timmar teori i form av föreläsningar, distansstudier samt egenstudier.

  Utbildningen går att kombinera med arbete men då utbildningen är omfattande och går i högt tempo behöver du avsätta tid för egenstudier mellan varje tillfälle. Räkna med minst 10 timmar/vecka i egenstudier.

  All teoriundervisning sker som distansstudier med hjälp av vår kursplattform. På kursplattformen finns inspelade föreläsningar, videos, text och bilder. Du har möjlighet att mejla till lärare och får svar inom tre dagar.

  Tillfällena på skolan är cirka var tredje helg. På helgerna har du praktisk undervisning och 250 timmars praktik, All praktisk undervisning inklusive behandlingar på skolans elevklinik genomförs under de tillfällena. Onlinestudier kan tillkomma på några vardagkvällar kl.18.00-20.00, dessa spelas in och kan även ses under en begränsad tid efteråt.

 • Elevpraktik

  Elevpraktiken är den viktigaste delen av utbildningen. Syftet är att integrera innehållet i de teoretiska ämnena med praktiskt utövande. Praktiken sker på skolans elevklinik tillsammans med våra kunniga handledare. Vid eventuell sjukdom behöver du ta igen praktiken vid lämpligt tillfälle.

 • Axelsons diplom – en kvalitetsgaranti

  En yrkesutbildning är en stor investering, tidsmässigt och ekonomiskt. När du gått en utbildning hos Axelsons vet de som verkar inom branschen att du fått den kunskap du behöver. Vi utbildar människor i yrken med stort ansvar och lägger stor vikt vid att våra elever ska känna sig trygga i att de kan sin sak när de är färdigutbildade och examinerade. Det gör att våra elever är eftertraktade och att ett diplom från Axelsons Institute är en kvalitetsgaranti för både arbetsgivare och kunder.

 • Förkunskapskrav

  18 år fyllda och minst Godkänt betyg i Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1.

  Om du uppfyller kraven kan du anmäla dig till utbildningen och vet då direkt att du har din plats. Du behöver alltså inte ansöka och vänta på antagningsbesked.

  Ett krav för att gå utbildningen är tillgång till dator eller liknande, samt bra internetuppkoppling. Webbkamera och mikrofon är önskvärt för att kunna kommunicera med lärare och klasskamrater, dock inget krav.

Vad våra tidigare elever säger

Kunskap & Inspiration