Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Det är aldrig försent att byta yrke!

Helena hade jobbat inom psykiatrin i nästan 30 år när hon bestämde sig för att byta yrke och bli Medicinsk Fotterapeut!  

 

Helena hade länge intresserat sig för just fotvård, något hon kom i kontakt med under sitt arbete som mentalskötare.
– Jag följde med patienterna på fotvård, jag satt med dem. Jag minns att jag tänkte ”gud vilket roligt jobb det verkar vara” så det har funnits i bakhuvudet i många år.

Så efter nästan 30 år som mentalvårdare bestämde hon sig. Barnen var utflyttade och det var dags för en för en förändring.
– Jag tänkte att man måste väl byta jobb minst en gång i livet och som fotvårdare får man jobba med människor och göra skillnad, det passar mig perfekt, säger Helena.

Valet av skola var enkelt – Axelsons!
– Axelsons är den skola som är mest känd, alla känner till dem och de har funnits jättelänge så det var inte mycket att fundera över, säger Helena som imponerades av utbildningen i medicinsk fotvård.

– Lärarna var otroligt kompetenta och man fick jobba mycket praktiskt. Det var också en otrolig sammanhållning i vår klass, jag är jättenöjd.

Efter sex månader hos Axelsons var Helena diplomerad medicinsk fotterapeut och hon vilade inte på hanen utan sa upp sig från sitt jobb och startade eget direkt. Idag driver hon sin verksamhet i Sundbyberg strax utanför Stockholm.

– Jag tänkte att det får bära eller brista men det har gått över förväntan. Det här är det bästa jag gjort sedan jag skaffade barn. Det är aldrig försent, trots att man är 50 år.

Axelsons är Nordens äldsta skola inom friskvård – klicka här för att komma till ansökan.

Gillade du den här artikeln? Då ska du inte missa våra andra inspirerande och tankeväckande artiklar inom samma tema: