Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


”Det här är min hobby inte bara mitt jobb”

Marina Häll

Möt Marina Häll, entreprenör, egen företagare och lärare på Axelsons utbildning i Medicinsk Fotvård. Följ med när Marina berättar om sin resa och erfarenheter från restaurangbranschen till dit hon är idag. Hon berättar även vad det bästa är med medicinsk fotvård, hur det är att driva eget inom friskvård och delar dessutom med sig av grymma tips! 

Från krog och restaurangnäringen till fotvårdskliniken

– Jag är från Karlskoga och har jobbat inom krog och restaurangnäringen sen jag var väldigt ung. Jag reste mycket och jobbade på krogar i både Spanien och New York. Drömmen om att ha en egen krog sinade med åren efter att man jobbat som restaurangchef och drivit upp en Tequila bar.

Jag älskar att jobba och om jag brinner för det går jag all in. Jag insåg att jag ville ha ett eget varumärke – att jobba åt mig själv.

Egentligen trodde jag att jag skulle bli massageterapeut när jag skulle lämna restaurangbranchen. Jag vet faktiskt inte varför det blev Medicinsk fotvård, men om ni frågar mina gamla vänner från barndomstiden så har jag alltid pratat om det tydligen. Och i julklapp gav jag alltid bort fotvårdsprodukter.

Jag blev färdig medicinsk Fotterapeut april 2011 och började från scratch. Den första tiden direkt efter skolan så började jag på Axelsons SPA med en anställning. Enbart för att få mycket praktik och få göra så många fötter som möjligt. Där var jag över sommaren. Samtidigt ambulerade jag som konsult på ett äldreboende. Enbart för att få den erfarenheten också.

Spa och sjuka fötter var och är inte min grej men det är viktigt att ha en bred kunskap om alla dessa fötter. Jag jobbade med den förebyggande fotvården och startade mitt företag på en nyöppnad Naprapatklinik men jag fick ingen kund gratis utan fick kämpa, men har nu fått den klientgrupp som jag vill ha.

Tillbaka till Axelsons

– Så 6 månader efter avslutad utbildning satsar jag helt och fullt på mitt företag och hyr in mig på en nyöppnad Naprapatklinik. Mitt företag HÄRLIGA FÖTTER börjar ta form. Då ringer Irini dåvarande fotvårdschef på Axelsons och behöver en handledare till fotvårdsskolan. Det blev perfekt för mig.

Då visste jag att jag hade en grundinkomst att stå på och kunde i lugn och ro bygga upp mitt företag med den kundklientel som jag ville ha. Aktiva fötter, män, barn ja helt enkelt att jobba förebyggande. Det finns så många därute som inte vet att man som frisk kan gå på medicinsk fotvård.

För mig var det underbart att få börja jobba på skolan, det var som att gå utbildningen en gång till. Att jobba som lärare ger så mycket energi, man får träffa elever som bara vill ha all kunskap och då kan man riktigt nörda ner sig om fötter till skillnad från familj och vänner som inte vill prata fötter längre.

Idag driver Marina två kliniker, jobbar en dag i veckan på ett stort byggföretag och erbjuder friskvårdsfotvård och zonterapi, tar hand om ett utav Sveriges största fotbollslag och arbetar även som lärare i medicinsk fotvård på Axelsons.

Många kan inte förstå hur jag hinner med allt

– Jag är mitt jobb, det här är min hobby inte bara mitt jobb. Jag slår alltid två flugor i en smäll. Fick en ny kund en gång och han hade fått mitt visitkort på en restaurang utav mig för ett år sen. Så gör jag alltid – frågar om dom tar hand om sina fötter?

Många tycker att jag är väldigt entreprenöriell och undrar om jag alltid har varit det och så har det nog varit sen jag var liten. I alla fall en säljare, ingen kunde vara hemma hos oss utan att de blev rekommenderade att köpa kakor, 21 lotter med mera. Det bottnar nog i att jag ville vara bäst och sälja bäst.

Idag har jag nog omvärderat lite, inte viktigt att vara bäst men jag gör inget halvdant utan jag går ”ALL IN” och vill ge mina klienter den bästa omvårdnaden och rekommendera de bästa produkterna som verkligen fungerar. Samtidigt är jag nyfiken av mig och då är det lätt att falla in i nya projekt.

Driva eget tips

– Att starta upp och driva en klinik tar tid och energi men att dubblera är inte så jobbigt som det låter. Man har redan gjort det en gång och man kan använda samma hemsida och marknadsföringsmaterial. Bara att ändra adress och logga!

Våga ta steget att inte vara oumbärlig

Våga ta steget att inte vara oumbärlig. Jag blev gravid och behövde en konsult som jobbade åt mig och ta hand om mina klienter när jag var borta. Det blev startskottet till att växa och vilja bli lite större. Det var jobbigt att lämna över till någon annan. Men efteråt så blev det ju perfekt. Man är sårbar när man jobbar ensam, blir du sjuk så kan någon annan hoppa in för dig och det bästa jag tycker med det här att mina kunder inte är så beroende mig. Jag älskar att jobba med nya kunder och svåra fall.

Våga be om hjälp

– Det är också viktigt att du vågar be om hjälp när du driver upp ditt företag. Många hjälper gärna till om du ber om det. Vill du in på ett stort företag och behandla friskvårdsfötter, checka av din vänlista. Vem jobbar eller känner någon på just det företaget som du tänker dig. Du har någon, det kan jag lova.

Sist men inte minst, det bästa med Medicinsk Fotvård

– Det bästa är att det är så brett. Vi kan jobba med både förebyggande, underhållande och sjuka fötter. Eftersom vi har hela vår kropp representerade i våra fötter så kan vi reducera smärta så enkelt genom behandling, konsultation och fotgymnastik. Jag är ju även zonterapeut sen några år tillbaka. Alla mår så bra efter en behandling och det gör att man själv mår väldigt gott varje dag.

Du hittar Marina på vår medicinsk fotvård utbildning , MJ studio eller på Fotia Kliniken .

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.