Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


”Det var inte så farligt att säga upp mig!”

– Det finns verkligen massor av möjligheter att välja på efter Friskvårdskonsultutbildningen, säger Paula Österman, som också fick mod och uppmärksamhet till att göra förändringar i sitt eget liv.

Axelsons utbildning till Friskvårdskonsult heter numera Hälsocoach. 

– Jag utbildade mig till Friskvårdskonsult 2014 och då ingick även diplomering till friskvårdsmassör*. Jag hade jobbat i kommunen i vårdande yrken i 25 år och ville lära mig något nytt. Utbildningen på helger passade mig bra att kombinera med mitt jobb, och jag hittade jobb direkt efter utbildningen. Jag kör inte heltid med mitt eget utan har ett annat arbete på deltid och frilansar som massör.

* numera ingår även diplomering till Kostrådgivare, reds anm.

 

Styr min egen tid mer

– Jag har bytt tjänst, tidigare jobbade jag heltid natt och under utbildningen gick jag ner till 60%. När de sedan ville ha tillbaks mig på 100% så sa jag upp mig.

Sedan fick jag en deltidstjänst och jag styr min egen tid mer nu, när och hur mycket jag vill jobba. Jag trivs bra med att vara på flera olika ställen! Så snart jag var klar med utbildningen började jag frilansa på Selma SPA i Sunne, Värmland, upp till två helger i månaden, och det gör jag fortfarande.

Paula Österman

 

Jag har också jobbat ganska mycket på Hotell Bolinder Munktell, som massör på deras relaxavdelning och som friskvårdare för hotellets anställda. Jag har också haft massageuppdrag i olika företag, bank och landsting. Idag har jag en liten mottagning hemma i villan och är ansluten till en friskvårdsportal för anställda i Eskilstuna kommun. Mitt företag heter ”Paulas Friskvård – med fokus på hälsa”.

 

Roligt att frilansa

Det är riktigt roligt att frilansa, man träffar mycket folk, både kunder och kollegor. Jag tycker om att åka ut på spa-anläggningar och arbetsplatser. På spa är det alltid nya människor, med olika personalsammansättning olika dagar. Många i branschen är egna företagare, många trevliga människor med olika erfarenheter. Och så trivs jag i spa-miljön, stämningen och klimatet, det är en lugn och fridfull harmonisk arbetsplats och bara det är värt mycket!

Människor kommer dit för att få en god upplevelse, man blir glad av att få dela den här stunden med dem och att ha som föresats att ”nu ska jag göra det så bra det bara går för den här människan”. De går ut med ett leende, glada och harmoniska. Ofta är det fullbokat hela dagarna, ändå går jag själv in i en avslappnad, skön stämning när jag arbetar.

 

Känns bra att ha många redskap

– Det har blivit så att massagen är den del av friskvården som jag arbetar mest med, men jag har samtidigt stor nytta av de andra bitarna jag fick med mig från utbildningen till Friskvårdskonsult. Det blir aldrig så att man bara står och masserar, det kommer alltid upp andra teman och frågor. Man kommer ofta in på annat med kunderna under massagen, och det känns bra att ha fler redskap för att stötta.

Allt hänger samman, de som har ont tränar ofta inte och sitter ofta stilla på sitt arbete hela dagarna. Jag hjälper dem att se sambanden. Vi kanske pratar om att det är viktigt att byta arbetsställning, ta pauser och röra på sig, jag ger också coachning omkring hur andningen kan dämpa stress, visar övningar för att förbättra hållningen.

Både i förhållande till kunderna och personligen har jag fått mycket ut av att lära mig stresshantering, som var en annan stor del av utbildningen. Både yoga, mindfulness, KBT och mental träning ingick, och jag utbildade mig vidare till MediYoga-instruktör efteråt. Jag kände mig otroligt inspirerad och ville ha mer av allt. Jag har fått jobberbjudanden och tänker göra yogan till en del av min verksamhet framöver.

Vi fick också diplom som HLR-instruktörer, och jag erbjuder HLR-utbildning för grupper upp till 10 personer genom mitt företag. Vi hade mycket elevpraktik så att vi blev trygga i massagen, och fick lära oss att starta eget och många starta eget ideer. Det finns verkligen massor av möjligheter att välja mellan efter Friskvårdskonsultutbildningen beträffande med vad, hur och var man vill jobba!

Jag har fått med mig en väldigt bred kunskapsbas och kunderna uppskattar att kunna få tips och råd. Jag tycker att det är så kul när de blir nöjda och mår bra!

 

Har själv fått en mer medveten livsstil

Lärarna på Axelsons var jag mycket nöjd med, de var otroligt engagerade! Vi hade också flera bra gästföreläsare och många bra ämnen på utbildningen, det känns som att den innehöll allt, hela människan på alla plan. Allt jag har studerat har lyft mig själv i att må bra, jag ser mer hur jag själv kan göra förändringar och kan bättre lyssna in andra som vill förändra men inte vågar. Jag har fått en större uppmärksamhet i livet.

Jag var själv på en punkt i mitt liv där jag hade en stark känsla av att vilja vidare, och utbildningen gav mig modet till att säga upp mig, att inte fortsätta något som inte längre kändes rätt. Och så farligt var det inte! Att kunna styra över mina dagar själv och forma mitt liv, det är viktigt för mig.

Jag har fått en mer medveten livsstil och tankesätt själv, kring de val jag gör för egen del. Det är många små pusselbitar som ska passa ihop för att vi ska må bra, och det känns som det viktigaste att ha en bra helhetskänsla i livet!

Se mer av Paulas arbete på www.paulasfriskvard.se

Utbilda dig till Hälsocoach (Friskvårdskonsult) Läs mer här!

Gillade du den här artikeln? Då ska du inte missa våra andra inspirerande och tankeväckande artiklar inom samma tema: