“Axelsons utbildar de bästa massörerna”

Elin Rydén, Flex Massage. Du kommer regelbundet till Axelsons i Göteborg för att rekrytera massörer. Hur kommer det sig?  
Jag tycker att Axelsons utbildar de absolut bästa massörerna med hög kompetens, både betygen och certifiering kvalitetssäkrar detta. Vi gör dock ändå alltid en ”provmassage” efter att man går vidare från arbetsintervju. Jag brukar säga att om man har gått Axelsons och är bra då är man oftast grymt bra. Men såklart behöver man inte vara bra bara för att man gått Axelsons, man måste ”ha det i händerna” också. Vi på Flex massage har ett eget utarbetat koncept som gör att våra kunder känner igen sig och kan gå till olika massörer, även om det oftast håller sig till sin favoritmassör. Vi tycker också att nyutbildade terapeuter oftast är väldigt ”formbara” och nyfikna på att lära sig mer vilket är en fördel.

 

Berätta kort om Flex massage
Flex står för FLEXIBILITET. Vi har öppet alla dagar i veckan på våra mottagningar där vi tar emot privatpersoner och företag (personer som utnyttjar sina friskvårdsbidrag) och har en beläggningsprocent med kund på 80-85 %. Vi har även en liten del av vår verksamhet hos företagskunder men vi har satsat på att arbeta med det som vi tycker är roligast inom massage, nämligen individuellt anpassade terapeutiska behandlingar som bokas på 30-100 min per kund.
Flex massage startade 2006 på Backaplan i Göteborg och med företagsmassage. Redan efter 1 år hade jag så mycket kunder så jag bestämde mig för att utöka med en mottagning till och anställde mina första två massörer. Sedan dess har företaget utökats med både mer personal och mottagningar.
Idag är vi 18 massörer (mestadels medicinska massageterapeuter) på våra 3 mottagningar i Göteborg, två på Nordic Wellness Backaplan och (exclusive) Operan och en i egna lokaler på Drottninggatan 13 samt ute hos ett 20-tal företag.
Vi erbjuder våra anställda ett omväxlande arbete i ett roligt team. Vi värnar om våra anställdas hälsa genom att begränsa arbetstiden till 6 timmar per dag, lönerna är anpassade utifrån denna modell med kortare arbetsdag.

 

Hur upplever du att massagebranschen har utvecklats under de år som Flex massage funnits?
Fler och fler människor är måna om att ta hand om sina kroppar och att ”ta sig tid” att slappna av en stund. Tyvärr beror det väl på att stressen och tempot framförallt i våra stora städer har ökat. Kunder uppskattar vår flexibilitet och vill boka själva och kunna få en tid med kort varsel. Förr bokade man längre i förväg. Idag känns det också som att vi har fått en högre status och uppskattas mycket för det vi gör. Friskvårdsbranschen anses av många som en sektor i stark hållbar tillväxt. Vi ser en förändring i människors sätt att värdera tiden för egen träning och omvårdnad av egna kroppen.

 

Vad ser ni för effekt på alla de massagebehandlingar som era terapeuter ger?
Vi arbetar till största delen med det som vi kallar för Djup svensk massage, behandlingar där vi arbetar med djup massage, triggerpunkter och revolving. Det vi har märkt är att denna typ av behandling är mycket uppskattad av kunderna och det är den typen av behandling man ofta ”letar” efter. Våra kunder mår bättre redan när de ligger på bänken, de njuter när vi behandlar deras ömma/stela muskler och får triggerpunkterna avslappnade. Kunder som kommer med andan i halsen till sin behandling på grund av stress går ut med lägre puls och har lagt bort känslan de hade när de kom. Vi arbetar även med bindvävsmassage med hjälp av en maskin och sugkoppar samt gravidmassage, två behandlingstyper som också är mycket uppskattade.

 

Vad ställer ni för krav på en massör som vill arbeta hos er?
Vi strävar efter att ge våra kunder en förstklassig behandling och det medför att våra massörer måste vara duktiga på följande områden:

  • Behovsanalys. Förmåga att via frågor hitta kundens behov. Kunna föra ett samtal
  • Massagetekniker.  Praktiskt utföra en behandling som uppfyller Flex massage konceptet.
  • Utvecklingsorienterad. Vill lära sig mer och därmed utvecklas.
  • Social kompetens.  Förmåga att ge kunden en välkomnande känsla och få kunden att vilja komma tillbaka.

 

Om man vill få börja jobba hos er, hur går man tillväga då?

Man skickar en ansökan till ansokan@flexmassage.se med ett personligt brev samt CV. Vi rekryterar löpande och lanserade hösten 2014 vårt franchisekoncept vilket kommer skapa fler tjänster men även möjlighet för Dig som vill starta och driva en massagemottagning i nära samarbete med oss. Vi projekterar och bygger enheten tillsammans med dig. Du får utbildning och hjälp med allt du behöver veta för att starta och driva ditt företag.

 

Hur ser du på den närmaste framtiden för massagebranschen?
Tror det kommer hända mycket framförallt så kommer fler gå på regelbundna behandlingar och förstå behovet av att ta hand om sin kropp. Fler kunder kommer till sin massör i förebyggande syfte.

Läs vidareArtikel ur Din framtid

Vad spagästen vill ha och behöver år 2014

En av de absolut starkaste spatrenderna för 2014 är Mindfulness. Enligt Spafinder*,

Artikel ur Din framtid

Så här ser massagebranschen ut!

2011 genomförde Branschförbundet svensk massage och Kroppsterapeuternas yrkesförbund en studie på svenskarnas

Artikel ur Din framtid

Riskera inte hälsan!

Frisörbranschen i Sverige är en av de få yrkesgrupper som fortfarande befinner

Den här webbplatsen använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Laddar...
Kan vi hjälpa dig?
close slider
Fält med * måste fyllas iKan vi hjälpa dig?
Fyll i formuläret nedan eller ring till oss på
08-54 54 5900

Vilken ort gäller det