Vad spagästen vill ha och behöver år 2014

En av de absolut starkaste spatrenderna för 2014 är Mindfulness. Enligt Spafinder*, som årligen sammanställer en global spa- och wellness rapport är Mindfulness en så kallad  Übertrend.

“A healthy mind is the true key to happiness”, med dessa ord inledde Dalai Lama sitt öppningstal på senaste Global spa and wellness summit. Hittills har nästan all fokus inom spa varit på den fysiska hälsan och yttre resultat, men nu sker ett tydligt skifte och alla som arbetar inom spa behöver tänka över hur man integrerar ännu mer mindfulness i spaupplevelsen. Det är här du som spaterapeut kan göra en stor skillnad och uppgradera spabehandlingarna för att möta moderna spagästers behov.

Idag räcker det inte längre med en bra behandling och lyxiga spa utrymmen, det krävs mycket mer. Mycket av det vi gör idag sker helt per automatik för våra sinnen är redan så mättade. Vi äter utan att känna vad maten smakar, vi duschar utan att reflektera över hur gott schampot faktiskt doftar, eller vi får en bra massage, men där vi först efter mer än halva tiden faktiskt kan varva ner så pass att vi registrerar hur det faktiskt känns.

 

Så hur gör du, för att få in mer närvaro och känsla i ditt spa?

  • Börja med att fundera hur kan du öka din egen närvaro och fokus. Det finns ingen massage som är bra om du som terapeut står och tänker på vad du ska handla inför kvällens middag.
  • Skräddarsy behandlingen, se till att du verkligen förstår gästens behov och ta reda på hur hon eller han mår och anpassa behandlingen, det är här hantverket kommer fram.
  • Hjälp kunden att gradvis varva ner, ge sinnet “ställtid” genom att påverka gästen med din andning, musikens tempo, din röst eller jobba med dofter och aromaterapi. Att arbeta med dofter förstärker behandlingens effekt på en omedveten nivå och kan hjälpa gästen att få en djupare avslappning och “här och nu känsla”. En undersökning gjord av Community Dental Oral Epidermiol 2010 på 340 tandläkarpatienter som väntade på sina bokade tider, visade att de som fått lavendelterapi innan tandläkarbesöket hade betydligt lägre nivåer av ångest.

 

Summa summarum, denna starka trend handlar om hur vi får våra spagäster att ”känna mer” och uppleva mer? Hur gör du?

Vill du läsa mer om den här starka trenden, se den fullständiga trendrapporten här:

Läs vidareArtikel ur Din framtid

“Axelsons utbildar de bästa massörerna”

Elin Rydén, Flex Massage. Du kommer regelbundet till Axelsons i Göteborg för

Artikel ur Din framtid

Så här ser massagebranschen ut!

2011 genomförde Branschförbundet svensk massage och Kroppsterapeuternas yrkesförbund en studie på svenskarnas

Artikel ur Din framtid

Riskera inte hälsan!

Frisörbranschen i Sverige är en av de få yrkesgrupper som fortfarande befinner

Den här webbplatsen använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Laddar...