Boka din utbildning / kurs

« Bakåt

Ekologisk Ansiktsbehandling


Kursbeskrivning

Kursen tar utgångspunkt i en helhetssyn på människa och miljö. Vi lär oss förstå hur hud och miljö hänger ihop och hur vi påverkas av syntetiska och petrokemiska produkter. I kursen använder vi endast vegetabiliska råvaror och ekologiska hudvårdsprodukter i ansiktsbehandling och ansiktsmassage. Alla råvaror vi arbetar med är även icke djurtestade. 

Teori varvas med massor av praktiska moment där vi behandlar varandra. Du kommer även ha en praktikdag på vår skolpraktik. Vi lär oss om rengöring, ansiktsmasker och att skydda huden från omgivningarnas påverkan. Du får lära dig göra en ekologisk ansiktsbehandling. Vad är skillnaden på hudvård och hudvård? Vad är ekologi? Vi tittar på hudens uppbyggnad och funktion ur både ett konventionellt och ett komplementärt synsätt. Hudens uttryck – vi frångår ”hudtyper” och använder oss av ”huduttryck” för att se hudens behov och hur vi möter dessa behov.

Du kan gå kursen för eget behov eller som prova på för dig som funderar på att utbilda dig till Ekologisk hudvårdsterapeut. Den är även ett utmärkt komplement om du är utbildad kroppsterapeut och vill vidga din behandlingsmeny.


Kursens mål

 

 

Förkunskaper

Fyllda 18 år.

Tid

4 dagar, 08:45 - 17:00

Pris

Kursavgift 5 000 SEK inkl moms
Inga tillgängliga datum för den valda kursen