Boka din utbildning / kurs

« Bakåt

Yogamassageterapeut


Kursbeskrivning

På utbildningen lär du dig ge yogamassagebehandlingar. För varje del av kroppen utförs uppvärmande massage och assisterad yoga-stretching. Du behandlar alltid hela kroppen där utförandet anpassas till klientens individuella förutsättningar och behov. Behandlingen utförs på golvnivå och du använder både händer och fötter. För massagen används rumstempererad olja i sparsam mängd.

Yogamassage effektivt vid flera olika besvär

Yogamassage är terapeutiskt och effektivt för bland annat rygg- och nackproblem, ischias, besvär från skuldror, höfter, knän och fotleder, stress och sömnproblem. Assisterad stretching och stödjande andning från klienten vid stretcharnas ytterlägen är utmärkt för att hjälpa till att öppna upp kroppen och slappna av djupare än normalt. Kroppens fysiska strukturer och funktioner, främst de olika cirkulationssystemen, får då nya möjligheter att lösa upp problem och obalanser. Stretchingen har stor effekt på kroppens bindväv som omsluter och sammanbinder alla delar av kroppen. Varje stretch har därför inte bara påverkan på de direkt stretchade strukturerna utan även andra närliggande delar av kroppen och ibland påverkar en stretch strukturer ”långt bort” i kroppen.

Denna praktiskt orienterade intensivutbildning lär dig

  • assisterad stretching (drygt 100 olika stretchar baserade på yoga-asanas)
  • massage/uppvärmning för hela kroppen
  • avslappningsmassage för huvud och ansikte
  • kroppsläsning
  • kontraindikationer
  • användningen av olja
  • disposition av en individuell behandling och en behandlingsserie
  • grundprinciperna inom yoga och ayurveda.
  • anatomi, översiktlig orientering samt introduktion till Axelsons ”Anatomi online” för skelett, leder och muskler som ingår i utbildningen
  • Rollen som egen företagare och entreprenör inom hälsobranschen

Kopplingen mellan kropp och sinne berörs och utforskas för att få en djupare förståelse för behandlingens effekter på olika plan. Yogaklasser speciellt anpassade till utbildningen praktiseras för att få ytterligare förståelse för yogamassagens effekter. Även meditation ingår för att stödja läroprocessen samt introducera meditationens möjligheter för dig som terapeut och individ.

Du lär dig också hur du tar hand om din egen kropp och använder korrekta positioner när du ger behandling. Att arbeta på golvet ger en annan rörelsefrihet och andra möjligheter.

Pedagogiskt vill vi med en trygg och avslappnad atmosfär där praktiskt arbete och deltagarens individuella behov av lärande är centralt, skapa bästa möjliga förutsättningar för en rik och effektiv utbildning.

Under utbildningen tar man emot yogamassage varje dag och får därigenom intensiv behandling av sin egen kropp. Utbildningen blir därför också en möjlighet att hela och stärka sin kropp.

Yrkesverksam medlem i Kroppsterapeuternas yrkesförbund

Utbildningen leder fram till att du blir diplomerad Yogamassageterapeut och möjliggör yrkesmedlemskap i Kroppsterapeuternas yrkesförbund.

Introduktionskurs, för dig som vill prova på!

Introduktionskursen passar dig som vill få ett ordentligt smakprov på vad yogamassage är och om utbildningen och yrket skulle kunna passa dig. Fokus är på demonstrationer med efterföljande praktiska övningar så att du får rikligt med egna ”hands-on” upplevelser. Du får en introduktion till uppvärmning med massage samt prova några yoga-baserade stretchar för olika delar av kroppen. Bland annat några stretchar för att öppna upp bröstkorgen och andningen när klienten sitter upp. Avslutningsvis introducerar vi en förenklad version av den avslappnande massagen för ansikte och huvud som ingår i tekniken. Dagen innehåller också teoripass där du får kunskap om Yogamassagens ursprung och grundprinciper samt dess användbarhet och fördelar. Du får även information om den längre yrkesutbildningen till yogamassageterapeut.

Förkunskaper

Introduktionskursen: Fyllda 18 år.

Yrkesutbildningen: Utbildad kroppsterapeut eller yogainstruktör. Alternativt Yogamassage introduktionskurs (1 dag) och ett individuellt samtal med oss direkt efter introduktionskursens slut (samma dag).

Pris

Kursavgift 44 800 SEK inkl moms
Inga tillgängliga datum för den valda kursen