Eko kost och näringsrådgviare

Ekologisk Kost & Näringsrådgivare är en yrkesutbildning inom näringslära, näringsfysiologi, idrottsnutrition och mat som medicin för en friskare framtid. Den riktar sig till dig som vill arbeta seriöst och målinriktat med fokus på matens värde och individuella livsstilsprogram för såväl unga som gamla, idrottare som inaktiva, personer med viktproblem, olika levnadssjukdomar eller de som mår bra men vill ta hand om sin hälsa på bästa sätt för en frisk framtid.

Efter utbildningen kommer du att arbeta både som Ekologisk Kostrådgivare och Näringsrådgivare med kunskap inom mat som medicin, ökad prestationsförmåga i träningssammanhang och näring för bättre mental hälsa. Du kommer även ha kunskaper i mat- och viktrådgivning, både för viktuppgång eller viktnedgång. (Obs! inga bantningsdieter) utan mat i balans ger vikt i balans.

Utbildningens innehåll:

  • Stor vikt läggs vid hur man med enkla medel kan göra sin kost mer näringsrik och sund. OBS! Inga dieter förekommer i utbildningen, individanpassad mat ger en bestående friskare framtid.
  • Du får lära dig näringslärans och näringsfysiologins grunder genom både teoretisk och praktisk undervisning. Du kommer att arbeta med en Nutrimeter som är ett speciellt framtaget frågeformulär som visar mat- tränings- stress och sömnprofilen. Det är ett mycket viktigt verktyg för att kunna ge klienten den bästa rådgivningen när det gäller mat och träning.
  • Du kommer att hjälpa klienten med individuellt anpassade livsstilsprogram.
  • Du kommer att kunna förmedla kunskap genom föreläsning, texter och olika matutställningar.
  • Matlagning i eget kök efter givna recept ingår i utbildningen.
  • Du får hälsosamma och inspirerande recept som du delger dina klienter. Allt från frukostrecept, mellanmål, utrensande drinkar, soppor, middagar, sunda efterrätter till träningsmat. Recepten är näringstäta och ger lång mättnadstid. Vissa av recepten är kcal- kolhydrat- fett och proteinberäknade.
  • Stor vikt läggs vid ekologisk, närproducerad mat.
  • ”Mat i balans Vikt i balans”, hur du kan ge råd för att normalisera vikten utan olika dieter oavsett om det är under- eller övervikt.

Distansutbildningens omfattning och upplägg:

Utbildningen pågår under hösten 2019.

Du startar utbildningen med 4 dagar och avslutar den med 2 dagar på Axelsons, Gästrikegatan 10 i Stockholm.

Däremellan är det studier på distans med följande hemuppgifter: Redovisning av två klientfall utifrån Nutrimetern med kost och näringsrådgivning och receptförslag. Du ska göra en föreläsning motsvarande 10–15 minuters framförande samt analysera 2 artiklar, till exempel en uppmärksammad studie eller en uppmärksammad diskussion inom nutritionen i massmedia. Föreläsningen redovisas via mejl.

Förutom lärarledda lektioner (42 timmar) beräknas cirka 250–300 timmars självstudier beroende på dina förkunskaper inklusive matlagning i eget kök.

Utbildningen riktar sig till:

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta eller arbetar inom hälso- och friskvårdsområdet som till exempel företagshälsovård, friskvårdsansvarig, näringsterapeut eller sjuksköterska. Utbildningen passar också som kompetensutveckling för kockar, hälsopedagoger, friskvårdsterapeuter, coacher, personliga tränare, sjukgymnaster, massörer, hudvårdsterapeuter och andra yrkesgrupper. Du kan även gå utbildningen enbart för din egen skull.

Utbildningen är ett samarbete mellan Axelsons och Many Ways AB. Huvudlärare är Louise Nilsgard, näringsterapeut.

Inga kommande tillfällen
2 dagar