Ekologisk ansiktsbhandling

Det är skillnad på hudvård och hudvård! Huden är kroppens största organ och de ämnen vi kommer i kontakt med dagligen påverkar dess funktioner.

På Axelsons kurs får du både teoretisk och praktisk kunskap om ansikts- och skönhetsvård i samklang med miljö och hälsa!

Kursen tar utgångspunkt i en helhetssyn på människa och miljö. Vi lär oss förstå hur hud och miljö hänger ihop och hur vi påverkas av syntetiska och petrokemiska produkter. I kursen använder vi endast vegetabiliska råvaror och ekologiska hudvårdsprodukter i ansiktsbehandling och ansiktsmassage. Alla råvaror vi arbetar med är även icke djurtestade.

Teori varvas med massor av praktiska moment där vi behandlar varandra. Du kommer även ha en praktikdag på vår skolpraktik. Vi lär oss om rengöring, ansiktsmasker och att skydda huden från omgivningarnas påverkan.

Du får lära dig göra en ekologisk ansiktsbehandling. Vad är skillnaden på hudvård och hudvård? Vad är ekologi? Vi tittar på hudens uppbyggnad och funktion ur både ett konventionellt och ett komplementärt synsätt.

Hudens uttryck – vi frångår “hudtyper” och använder oss av “huduttryck” för att se hudens behov och hur vi möter dessa behov.

Du kan gå kursen för eget behov eller som prova på för dig som funderar på att utbilda dig till Ekologisk hudvårdsterapeut. Den är även ett utmärkt komplement om du är utbildad kroppsterapeut och vill vidga din behandlingsmeny.

Inga kommande tillfällen
4 dagar