ELEVBEHANDLINGAR

Våra duktiga elever behöver kunder till sina praktikperioder! Vi kan därför erbjuda elevbehandlingar i de flesta behandlingsmetoder som undervisas på skolan till ett mycket lågt pris. All behandling sker under sakkunnig handledning.

 

Hur bokar jag en elevbehandling?

Aktuella datum då eleverna genomför behandlingar hittas under respektive behandling, börja med att välja ort lite längre ner på sidan eller klicka här. För att se bokningsbara tider klickar du dig själv fram i bokningskalendern till de aktuella dagar som anges. Ser du inga aktuella datum eller “INGA AKTUELLA TIDER” innebär det att eleverna inte har praktikdagar för tillfället. Ser du inga bokningsbara tider på de dagar som anges innebär det att dagen för tillfället är fullbokad. Eventuella avbokningar kommer direkt upp på hemsidan som bokningsbara tider.

Hur avbokar/ombokar jag en elevbehandling?

Om du behöver avboka/omboka din behandling kan det göras kostnadsfritt till och med 48 timmar innan bokad tid. Du avbokar enklast genom att vidarebefordra din bekräftelse tillsammans med texten "Jag önskar avboka följande tid" till avboka@axelsons.se, alternativt via chatten här på hemsidan.

Önskar du omboka din tid följer du samma instruktioner, varpå vi återkommer per telefon för att hitta en ny tid (i den mån du inte har möjlighet att svara när vi ringer avbokar vi tiden och lämnar ett meddelande på din telefonsvarare).

Har du inte möjlighet att komma på din behandling är det möjligt att ge din tid till ex. en familjemedlem, vän eller kollega. Du behöver inte ändra bokningen i dessa fall, utan bytet meddelas vid ankomst.

Sen avbokning/ombokning eller missad tid debiteras till 100%.

Var sker elevbehandlingarna?

Göteborg

Samtliga elevbehandlingar i Göteborg sker på Axelsons Institute – Odinsgatan 28.

Stockholm

Behandlingar i Medicinsk fotvård sker på Axelsons Institute – Brunkebergsgatan 8.

Övriga behandlingar i Stockholm sker på Axelsons Institute – Brunkebergsgatan 8.

Att tänka på:

För att få behandling behöver du vara frisk! Behandlingar ges ej vid sjukdomssymptom, feber, cancer eller om du äter penicillin/antibiotika. Vissa behandlingar ges ej heller om du nyligen haft en blodpropp, är gravid eller har hjärtproblem. Är du osäker på vad som gäller i just ditt fall, kontakta oss via info@axelsons.se alternativt via chatten på www.axelsons.se så hjälper vi dig.

STOCKHOLM

Hudvårdsbehandlingar

Våra hudterapeut-elever utför en mängd härliga ansiktsbehandlingar, frans-och brynfärgning, vaxning, manikyr, pedikyr och make up med mera. Tryck på "Boka tid" för att se vilka behandlingar som erbjuds.

Pris: välj behandling i nästa steg för att se pris.

SPA-behandlingar

Våra SPA-elever utför en mängd härliga SPA-behandlingar såsom spa-massage, lerinpackning, alginpackning, aromainpackning, energikur, exklusiv detox och massage med flera. Tryck på "Boka tid" för att se vilka behandlingar som erbjuds just nu.

Pris: välj behandling i nästa steg för att se pris.

Klassisk massage

Den Svenska klassiska massagen är världsberömd. Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke. Du känner dig lugnare, mjukare och rörligare.

Pris: 450 kr

Behandlande massage

Det här är en behandling för dig som behöver hjälp med mer specifika smärtområden, t e x ryggvärk, spända axlar eller andra besvär. Eleverna är inne i steg 2 (av 3) i sin utbildning och har fler tekniker att använda sig av förutom de klassiska massageteknikerna. Triggerpunktsbehandling, töjtekniker och massagegrepp kombineras för att ge dig bästa möjliga behandling av dina besvär och för att förhindra att problemen kommer tillbaka. Flera behandlingar kan dock behövas för att på lång sikt bli mer smärtfri. Du kan även ibland få tips på hemövningar du kan göra för att bli bättre. Tiden disponeras till både anamnes (bakgrundshistoria), tester och den manuella behandlingen vilket ger olika lång tid för de olika momenten.

Pris: 450 kr

Terapeutisk massagebehandling

Nu går eleverna sista steget (3 av 3) och har fler metoder och tekniker för att hjälpa dig med lite mer ”komplicerade” eller återkommande besvär såsom nackspärr, ryggskott, ledbesvär, tennisarmbågar, huvudvärk, onda axlar, trötta ryggar m.m. Flera behandlingar kan dock behövas för att på lång sikt bli mer smärtfri. Du kommer få tips på hemövningar du kan göra för att bli bättre. Tiden disponeras till både anamnes (bakgrundshistoria), tester och den manuella behandlingen vilket ger olika lång tid för de olika momenten. Syftet är alltid att försöka få dina smärtor att minska och att eleven får träna på hur man bäst lägger upp och planerar en behandling. .

Pris: 450 kr-

Ansiktszonterapi

I Ansiktszonterapi utgår vi från att alla organ i kroppen motsvaras av reflexzoner och punkter i ansiktet. Genom att stimulera dessa zoner/punkter hjälps kroppen till självläkning.

Pris: 350 kr

Indisk huvud- och ansiktsmassage

Indisk Ayurvedisk Huvud och Ansikts massage är en avslappnande, skön och rejuvenerande behandling. Huvudmassagen utförs på sittande klient med olja eller vatten och ansiktsmassagen utförs på liggande klient på massagebänk med olja. Massagen renar och återhämtar huden samt lugnar ner central nervsystemet. Behandlingen är bra för problem med stress, huvudvärk och oro samt spänningar i huvud, nacke och ansikte. Du kommer att få olja i håret så du kan ta med dig en mössa att täcka huvudet med.

Pris: 420 kr

Medicinskt betingad fotvård

I behandlingen ingår ett uppmjukande fotbad, nagelvård, ta bort förhårdnader och liktornar. Vi kan behandla och ge råd om nageltrång, vårtor och svamp men också information och tips om inlägg, fotgymnastik med mera. Behandlingen avslutas med en fotmassage som verkar cirkulationshöjande och minskar eventuell smärta.

Pris: 400 kr

Kroppsbehandling med apparatur

Här övar eleverna på olika typer av kroppsterapiformer för att förstärka/kombinera den klassiska massagen - tex förbättra blodcirkulationen och lymfsystemet, lösgöra spänningar i muskelatur, dränera ut slaggprodukter, avslappnande mm. Exempelvis används Cavital, en apparatur som innehåller både vakuum, radiofrekvens och LED-ljus. Dessa går att kombinera i samma behandling eller användas separat beroende på vad som eftersträvas. Med den kan vi jobba med celluliter eller förstärka den manuella massagen. Vi kommer djupare ner i muskulaturen och lösgör spänningar. Behandlingen skräddarsys efter varje person och kan utföras på hela kroppen eller bara på vissa delar.

Pris: 495 kr

Koppning

Med hjälp av mjuka silikonkoppor masseras kroppens bindväv och muskler. Det är en vacumterapi som ger avslappning, värme och välbehag. Metoden lämpar sig för ömma muskler och leder, den är cirkulationshöjande samt en stark detox-metod.

Pris: 350 kr

Lymfmassage

Lymfsystemet stimuleras med djupandning och lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning. Behandlingen blir därför en blandning av muskelmassage, andning och tryck och ibland något djupare grepp för att lösa upp fibroserna. Detta är en mycket lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad! Lymfsystemet stimuleras att arbeta bättre utan att öka blodcirkulationen. Behandlingen passar alla, men speciellt personer med någon typ av svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom.

Pris: 620 kr

Naturlig facelift

Du får en behaglig Ansiksmassage som har en positiv inverkan på cirkulation och muskulatur i ansiktet genom att lösa upp spänningar och ge ansiktsmusklerna ett riktigt lyft.

Boka tid

Pris: 395 kr

Myofasciell massagebehandling med metoden Revolving

Under vår myofasciella behandling jobbar vi med inkännande drag över våra muskel/fasciakedjor i kroppen, för att frigöra rörelse och ge kroppens muskulatur chans att jobba mer korrekt. Fascia omger alla våra muskler och är fascian tajt är det som att ha för små kläder på sig, det blir svårare att röra sig fritt och utan smärta. Det upplevs ofta som en djupgående och avkopplande massage men behandlingen har även som syfte att behandla obalanser och ge en påverkan i det tredimensionella fasciasystemet. För att eleven ska kunna bedöma vilka områden som är mest relevant att jobba på görs även en kroppsläsning innan behandlingens början, och eventuellt även muskeltester.

Pris: 450 kr

Taktil behandling

Taktil behandling är en mjuk och lugn massage, som alternerar strukturerade rörelser med stillhet. Behandlingen består av mjuka massagegrepp på bar hud med en vegetabilisk olja, och du bäddas in i mjuka handdukar och filtar. Behandlingen skapar en känsla av trygghet och lugn, vilket kan skapa ett ökat välbefinnande.

Pris: 495 kr

Ayurvedisk helkroppsmassage

Abhayanga är en ayurvedisk helkroppsmassage som hjälper hjärtat att cirkulera blod, stimulerar energipunkter och ökar flödet av Prana (vital livsenergi) i hela kroppen. Terapeuten arbetar på en massagebänk, använder olja och strykningarna appliceras i snabbare takt än svensk klassisk massage. Snabba sammankopplade rörelser stimulerar och piggar upp kroppen genom ökad värme och cirkulation. Behandlingen stödjer kroppen att lösa upp gamla blockeringar och lagrade muskelspänningar och syftar till att ge balans till muskler, nerver och inre organ. Behandlingen är avkopplande och utrensande och bjuder in till såväl fysisk som mental hälsa.

Pris: 530 kr

Zonterapi

Teorin utgår från att alla organ i kroppen motsvaras av reflexzoner och punkter bl.a på fötterna. Genom att stimulera den aktuella zonen uppstår en kommunikation med det sjuka organet, som då tillfrisknar på naturlig väg.

Pris: 450 kr

GÖTEBORG

Klassisk massage

Den Svenska klassiska massagen är världsberömd. Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke. Du känner dig lugnare, mjukare och rörligare.

Pris: 350 kr

Behandlande massage

Under den här behandlingen jobbar vi direkt på de muskler som är spända och hårda. Förutom massage och muskeltöjningar kan även triggerpunkter ingå i behandlingen, då triggerpunkter är en av de vanligaste orsakerna till smärta i muskler och leder. Efter behandlingen kommer du känna dig rörligare och mer avslappnad.

Pris: 350 kr

Terapeutisk massagebehandling

Behandlingen kan antingen vara riktad mot att förebygga besvär eller att behandla direkta problem som tex. onda axlar, nackspärr, ryggskott, trötta ryggar, ledbesvär, tennisarmbågar, huvudvärk m.m. Massageterapeuten använder en eller flera av följande behandlingsmetoder och tekniker; specifik muskelmassage, muskeltöjningar, strain and counterstrain & revolving.

Pris: 350 kr

MEDICINSKT BETINGAD FOTVÅRD

I behandlingen ingår ett uppmjukande fotbad, nagelvård, ta bort förhårdnader och liktornar. Vi kan behandla och ge råd om nageltrång, vårtor och svamp men också information och tips om inlägg, fotgymnastik med mera. Behandlingen avslutas med en fotmassage som verkar cirkulationshöjande och minskar eventuell smärta.

Pris: 370 kr

Lymfmassage

Lymfsystemet stimuleras med djupandning och lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning. Behandlingen blir därför en blandning av muskelmassage, andning och tryck och ibland något djupare grepp för att lösa upp fibroserna. Detta är en mycket lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad! Lymfsystemet stimuleras att arbeta bättre utan att öka blodcirkulationen. Behandlingen passar alla, men speciellt personer med någon typ av svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom.

Pris: 460 kr

Akupressur

Har sina rötter i den urgamla kinesiska traditionen där man ser kropp och sinne som en enhet. Man jobbar på akupunkturpunkter med fingrar i stället för med nålar.

Pris: 320 kr

Naturlig facelift

Du får en behaglig Ansiksmassage som har en positiv inverkan på cirkulation och muskulatur i ansiktet genom att lösa upp spänningar och ge ansiktsmusklerna ett riktigt lyft.

Pris: 370 kr

MYOFASCIELL MASSAGEBEHANDLING MED METODEN REVOLVING

Under vår myofasciella behandling jobbar vi med inkännande drag över våra muskel/fasciakedjor i kroppen, för att frigöra rörelse och ge kroppens muskulatur chans att jobba mer korrekt. Fascia omger alla våra muskler och är fascian tajt är det som att ha för små kläder på sig, det blir svårare att röra sig fritt och utan smärta. Det upplevs ofta som en djupgående och avkopplande massage men behandlingen har även som syfte att behandla obalanser och ge en påverkan i det tredimensionella fasciasystemet. För att eleven ska kunna bedöma vilka områden som är mest relevant att jobba på görs även en kroppsläsning innan behandlingens början, och eventuellt även muskeltester.

Pris: 350 kr

Taktil behandling

Taktil behandling är en mjuk och lugn massage, som alternerar strukturerade rörelser med stillhet. Behandlingen består av mjuka massagegrepp på bar hud med en vegetabilisk olja, och du bäddas in i mjuka handdukar och filtar. Behandlingen skapar en känsla av trygghet och lugn, vilket kan skapa ett ökat välbefinnande.

Pris: 370 kr