Elevbehandlingar

Våra duktiga elever behöver kunder till sina praktikperioder

Vi kan därför erbjuda elevbehandlingar i de flesta behandlingsmetoder som undervisas på skolan till ett mycket lågt pris. All behandling sker under sakkunnig handledning.

Att tänka på:

När eleverna praktiserar på skolan ges ej behandlingar vid feber, cancer eller om du äter penicillin/antibiotika, akuta inflammationer/infektioner. Vissa behandlingar ges ej heller om du nyligen haft en blodpropp, är gravid samt har hjärtproblem. Mejla oss gärna om du är osäker på vad som gäller för dig på info@axelsons.se

Du ser vilka behandlingar som har tillgängliga tider när du klickat på boka under respektive behandling.

Du kan nu även köpa och ge bort presentkort till en behandling via vår nya bokningssida. Köp presentkort

Välj din ort

På grund av tekniska omständigheter går det inte att komma direkt till första lediga tid. Vi är medvetna om och förstår att det kan vara frustrerande att behöva bläddra igenom alla dagar för att hitta en ledig tid. Vi tackar för ditt tålamod och hoppas du kan ha överseende med detta.

STOCKHOLM

Hudvårdsbehandlingar

Våra hudterapeut-elever utför en mängd härliga ansiktsbehandlingar, frans-och brynfärgning, vaxning, manikyr, pedikyr och make up med mera. Tryck "boka nu" för att se vilka behandlingar som erbjuds.

Pris: välj behandling i nästa steg för att se pris.

SPA-behandlingar

Våra SPA-elever utför en mängd härliga SPA-behandlingar såsom spa-massage, lerinpackning, alginpackning, aromainpackning, energikur, exklusiv detox och massage med flera. Tryck "boka nu" för att se vilka behandlingar som erbjuds just nu.

Pris: välj behandling i nästa steg för att se pris.

Klassisk massage

Den Svenska klassiska massagen är världsberömd. Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke. Du känner dig lugnare, mjukare och rörligare.

Pris: 350 :-

Behandlande massage

Det här är en behandling för dig som behöver hjälp med mer specifika smärtområden, t e x ryggvärk, spända axlar eller andra besvär. Eleverna är inne i steg 2 (av 3) i sin utbildning och har fler tekniker att använda sig av förutom de klassiska massageteknikerna. Triggerpunktsbehandling, töjtekniker och massagegrepp kombineras för att ge dig bästa möjliga behandling av dina besvär och för att förhindra att problemen kommer tillbaka. Flera behandlingar kan dock behövas för att på lång sikt bli mer smärtfri. Du kan även ibland få tips på hemövningar du kan göra för att bli bättre. Tiden disponeras till både anamnes (bakgrundshistoria), tester och den manuella behandlingen vilket ger olika lång tid för de olika momenten.

Pris: 350 :-

Terapeutisk massagebehandling

Nu går eleverna sista steget (3 av 3) och har fler metoder och tekniker för att hjälpa dig med lite mer ”komplicerade” eller återkommande besvär såsom nackspärr, ryggskott, ledbesvär, tennisarmbågar, huvudvärk, onda axlar, trötta ryggar m.m. Flera behandlingar kan dock behövas för att på lång sikt bli mer smärtfri. Du kommer få tips på hemövningar du kan göra för att bli bättre. Tiden disponeras till både anamnes (bakgrundshistoria), tester och den manuella behandlingen vilket ger olika lång tid för de olika momenten. Syftet är alltid att försöka få dina smärtor att minska och att eleven får träna på hur man bäst lägger upp och planerar en behandling. .

Pris: 350 :-

Ansiktszonterapi

I Ansiktszonterapi utgår vi från att alla organ i kroppen motsvaras av reflexzoner och punkter i ansiktet. Genom att stimulera dessa zoner/punkter hjälps kroppen till självläkning.

Pris: 330 :-

Indisk huvud- och ansiktsmassage

Indisk Ayurvedisk Huvud och Ansikts massage är en avslappnande, skön och rejuvenerande behandling. Huvudmassagen utförs på sittande klient med olja eller vatten och ansiktsmassagen utförs på liggande klient på massagebänk med olja. Massagen renar och återhämtar huden samt lugnar ner central nervsystemet. Behandlingen är bra för problem med stress, huvudvärk och oro samt spänningar i huvud, nacke och ansikte. Du kommer att få olja i håret så du kan ta med dig en mössa att täcka huvudet med.

Pris: 395 :-

Medicinskt betingad fotvård

I behandlingen ingår ett uppmjukande fotbad, nagelvård, ta bort förhårdnader och liktornar. Vi kan behandla och ge råd om nageltrång, vårtor och svamp men också information och tips om inlägg, fotgymnastik med mera. Behandlingen avslutas med en fotmassage som verkar cirkulationshöjande och minskar eventuell smärta.

Pris: 350 kr

Akupressur

Akupressur brukar kort beskrivas som akupunktur fast utan nålar. Metoden som påverkar kroppens energibanor, även kallade meridianer, har sina rötter i den urgamla kinesiska traditionen där man ser kropp och sinne som en enhet. Man jobbar på akupunkturpunkterna för avslappning, återhämtning och motverka stressrelaterade besvär.

Pris: 330 kr

Bindvävsmassage

I denna metod arbetar man med de reflexzoner som finns i hudens djupa bindväv. Hela kroppen behandlas men ryggen är den kroppsdel som är viktigast. Under behandlingen drar man med speciella drag-hakgrepp isär den bindväv som sitter fast på olika zonområden. Detta ger en reflexmässig reaktion på motsvarande organ via det autonoma nervsystemet. OBS! Du bör inte ha någon menstruation vid behandlingstillfället och inte vara gravid.

Pris: 330 kr

Koppning

Med hjälp av mjuka silikonkoppor masseras kroppens bindväv och muskler. Det är en vacumterapi som ger avslappning, värme och välbehag. Metoden lämpar sig för ömma muskler och leder, den är cirkulationshöjande samt en stark detox-metod.

Pris: 280 kr

Lymfmassage

Lymfsystemet stimuleras med djupandning och lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning. Behandlingen blir därför en blandning av muskelmassage, andning och tryck och ibland något djupare grepp för att lösa upp fibroserna. Detta är en mycket lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad! Lymfsystemet stimuleras att arbeta bättre utan att öka blodcirkulationen. Behandlingen passar alla, men speciellt personer med någon typ av svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom.

Pris: 495 kr

Naturlig facelift

Du får en behaglig Ansiksmassage som har en positiv inverkan på cirkulation och muskulatur i ansiktet genom att lösa upp spänningar och ge ansiktsmusklerna ett riktigt lyft.

Boka tid

Pris: 395 kr

Myofasciell massagebehandling med metoden Revolving

Under vår myofasciella behandling jobbar vi med inkännande drag över våra muskel/fasciakedjor i kroppen, för att frigöra rörelse och ge kroppens muskulatur chans att jobba mer korrekt. Fascia omger alla våra muskler och är fascian tajt är det som att ha för små kläder på sig, det blir svårare att röra sig fritt och utan smärta. Det upplevs ofta som en djupgående och avkopplande massage men behandlingen har även som syfte att behandla obalanser och ge en påverkan i det tredimensionella fasciasystemet. För att eleven ska kunna bedöma vilka områden som är mest relevant att jobba på görs även en kroppsläsning innan behandlingens början, och eventuellt även muskeltester.

Pris: 350 kr

Taktil behandling

Taktil behandling är en mjuk och lugn massage, som alternerar strukturerade rörelser med stillhet. Behandlingen består av mjuka massagegrepp på bar hud med en vegetabilisk olja, och du bäddas in i mjuka handdukar och filtar. Behandlingen skapar en känsla av trygghet och lugn, vilket kan skapa ett ökat välbefinnande.

Pris: 400 kr

Vaxning

Vi vaxar halva ben, hela ben, bikinilinje, axiller (under armarna), armar och rygg. Ej ansikte. Eleverna tränar både att vaxa med rollerkassetter och spatelvax. Likaså tränar de att vaxa med oljebaserat kallvax från Depilève och ekologiskt sockervax från Maria Åkerberg. Därför kan det variera vilken typ av teknik och vax som används. Bokningstiderna är på 60 min. Vid bokning av hela ben eller hela ryggen kan det förekomma att två elever hjälps åt. För att underlätta för eleverna skulle vi uppskatta om ni undviker att smörja in de partier ni vill ha vaxat med body lotion eller olja samma dag ni har bokat tid. Tack för visad hänsyn!

Pris: 280 kr

Yogamassage

En behandlingsform som påverkar hela kroppen och som når de djupare bindvävsstrukturerna. Genom strykningar och stretching baserade på yoga stimuleras kroppen att återvända till sin naturliga hälsa och vitalitet. I behandlingen används sesam-olja som är bra för alla kroppstyper och speciellt för personer i "kalla" länder. Mängden olja som appliceras är jämförbar med mängden lotion som används vid vanlig massage. Behandlingen utförs på en madrass på golvet. Massagen verkar effektivt för rygg-och nackproblem, huvudvärk, ischias, stress, sömnstörningar, nedsatt immunförsvar, matsmältningsproblem, problem med muskler och leder. Vi ger ej yogamassage vid följande tillstånd: Gravida kvinnor samt personer med akuta svårare problem och sjukdomar. Till exempel tar vi inte emot personer med akut högt blodtryck, akut diskbråck, akuta hudproblem, hjärtkärlproblem, samt svårare problem med muskler och leder.

Pris: 440 kr

Zonterapi

Teorin utgår från att alla organ i kroppen motsvaras av reflexzoner och punkter bl.a på fötterna. Genom att stimulera den aktuella zonen uppstår en kommunikation med det sjuka organet, som då tillfrisknar på naturlig väg.

Pris: 330 kr

GÖTEBORG

Klassisk massage

Den Svenska klassiska massagen är världsberömd. Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke. Du känner dig lugnare, mjukare och rörligare.

Pris: 300 kr

Behandlande massage

Under den här behandlingen jobbar vi direkt på de muskler som är spända och hårda. Förutom massage och muskeltöjningar kan även triggerpunkter ingå i behandlingen, då triggerpunkter är en av de vanligaste orsakerna till smärta i muskler och leder. Efter behandlingen kommer du känna dig rörligare och mer avslappnad.

Pris: 300 kr

Terapeutisk massagebehandling

Behandlingen kan antingen vara riktad mot att förebygga besvär eller att behandla direkta problem som tex. onda axlar, nackspärr, ryggskott, trötta ryggar, ledbesvär, tennisarmbågar, huvudvärk m.m. Massageterapeuten använder en eller flera av följande behandlingsmetoder och tekniker; specifik muskelmassage, muskeltöjningar, strain and counterstrain & revolving.

Pris: 320 kr

Medicinsk fotvård

I behandlingen ingår fotbad, nagelvård, ta bort förhårdnader och liktornar. Vi kan ge råd om nageltrång, vårtor och svamp men också information och tips om inlägg, fotgymnastik med mera. Behandlingen avslutas med en skön fotmassage.

Pris: 320 kr

Lymfmassage

Lymfsystemet stimuleras med djupandning och lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning. Behandlingen blir därför en blandning av muskelmassage, andning och tryck och ibland något djupare grepp för att lösa upp fibroserna. Detta är en mycket lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad! Lymfsystemet stimuleras att arbeta bättre utan att öka blodcirkulationen. Behandlingen passar alla, men speciellt personer med någon typ av svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom.

Pris: 450 kr

Akupressur

Har sina rötter i den urgamla kinesiska traditionen där man ser kropp och sinne som en enhet. Man jobbar på akupunkturpunkter med fingrar i stället för med nålar.

Pris: 300 kr

Naturlig facelift

Du får en behaglig Ansiksmassage som har en positiv inverkan på cirkulation och muskulatur i ansiktet genom att lösa upp spänningar och ge ansiktsmusklerna ett riktigt lyft.

Pris: 350 kr

Revolving

En djupgående och skön massagemetod som påverkar den djupa muskulaturen, muskelhinnorna och andningen.

Pris: 320 kr

Taktil behandling

Taktil behandling är en mjuk och lugn massage, som alternerar strukturerade rörelser med stillhet. Behandlingen består av mjuka massagegrepp på bar hud med en vegetabilisk olja, och du bäddas in i mjuka handdukar och filtar. Behandlingen skapar en känsla av trygghet och lugn, vilket kan skapa ett ökat välbefinnande.

Pris: 350 kr