Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Ellinor brinner för ekologisk hudvård

 

Ellinor öppnade egen hudvårdssalong – eko såklart! – direkt efter utbildningen hos Axelsons, med ett brett utbud av behandlingar på menyn.

 

Efter att i femton år arbetat på restaurang och i bageri kände Ellinor Brolin att hon ville göra något annat. Hon hade aldrig tidigare gått på kurs hos Axelsons, men hade under flera år prenumererat på FriskvårdsMagasinet. Hon tyckte artiklarna var intressanta, och när hon i tankarna försökte föreställa sig ett nytt yrke fastnade hon för hudvård.

– Jag hade själv haft hudproblem sen jag var liten, bland annat eksem, och jag har testat alla tänkbara hudvårdsprodukter genom åren. Så jag hade ett eget intresse för just hudvård, berättar Ellinor om anledningen till sitt beslut att satsa på en utbildning inom hudvård.

 

EllinorBrolin

 

Ellinor blev klar med den ettåriga utbildningen i september, och är nu diplomerad Ekologisk hudvårdsterapeut.

– Det var ett stort steg och ett stort beslut att våga satsa på en ny utbildning, men det känns helt rätt. Det är fantastiskt roligt. Och att göra något gott för andra känns mycket bra.

 

Utbildade sig och startade eget i ett svep

Hon vågade dessutom inte bara satsa på en utbildning, utan även på att för första gången i sitt liv starta eget. Hon öppnade EkoSalongen utanför Märsta som hon driver själv, och det gjorde hon direkt efter hon gått klart utbildningen hos Axelsons. Hon kombinerar detta med att ge lymfmassage på Lymfsalongen i Bromma.

– Jag hade aldrig kunnat drömma om att jag skulle öppna eget! Men jag brinner för det jag gör.

På EkoSalongen erbjuder Ellinor nästan alla de behandlingar hon lärde sig under utbildningen, bland annat ekologisk ansiktsbehandling, vaxning, ögonbrynsplockning, färgning av ögonbryn och ögonfransar, ekologisk portömning med honung som är skonsam för huden, och naturlig facelift som är en form av djupgående ansiktsmassage.

Lymfmassage ingick också i utbildningen. Enligt Ellinor är det viktigt för huden med ett fungerande lymfsystem som gör att svullnad minskar, huden blir spänstigare, får lyster och ser friskare ut. Att ge hudvårdskonsultationer är också något som erbjuds, och Ellinor berättar att hon fick tillfälle att öva mycket på detta under utbildningen.

– Under konsultationen ställer jag frågor till kunden om bland annat hudvårdsrutiner, livsstil, träning, kost, arbete och solvanor. Jag frågar om allt som kan tänkas påverka huden, så att jag får en helhetsbild och utifrån detta kan ge råd, förklarar Ellinor.

 

body lotion in glass bank and on a table

 

 

Ekologiska produkter en självklarhet

Att använda sig av ekologiska produkter så mycket som möjligt är en självklarhet för Ellinor.

– Ekologiska produkter har ökat överlag, både när det gäller mat och hudvård. Visst är det trendigt att konsumera ekologiskt just nu, men jag har känt i flera år att det är viktigt att göra det man kan. Det går att välja bort kemikalier och andra tillsatser som på lång sikt inte är bra för vare sig våra kroppar eller naturen. Det man smörjer på huden kommer in i kroppen. Många kunder vill också ha ekologiskt. Jag tror starkt på det, berättar Ellinor med övertygelse i rösten.

Glöm inte att läsa mer om vår populära hudterapeut utbildning och spaterapeut utbildning!

Vann en månads företagscoaching

Som nystartad småföretagare kände hon att det skulle vara till fördel med tips om hur man kommer igång med sin verksamhet på snabbast möjliga sätt. Därför anmälde sig Ellinor till FriskvårdsMagasinets tävling för att vinna en månads företagscoaching av Sabine Rosén som har 25 års erfarenhet inom terapibranschen. Och hon vann!

– Hela december fick jag coaching, det var jättebra. Det började med en webinar med andra terapeuter i situationer som liknande min. Det var lärorikt, vi utbytte idéer och tankar, berättar Ellinor.

På webinaret deltog flera nystartade terapeuter som fick användbara tips om hur man till exempel lockar till sig fler kunder genom att hålla öppet hus eller annat event då man får tillfälle att berätta om sin verksamhet, sina produkter och vilka behandlingar man erbjuder. Ellinor berättar att många nappade på detta förslag och att hon nu ser fram emot att höra hur det har gått för dem. Ett annat tips för marknadsföring utan att det kostar så mycket pengar var att erbjuda prova-på behandlingar till ett lägre pris.

 

Spa skin care beauty woman wearing hair towel after beauty treatment. Beautiful multiracial young woman with perfect skin isolated on white background.

 

 

Hudvård är bra för både kropp och själ

På frågan om varför det är viktigt med hudvårdsbehandlingar svarar Ellinor så här:

– Att gå på till exempel en ansiktsbehandling och naturlig facelift regelbundet har många fördelar. Mar får igång cirkulationen med hjälp av massage och får upp en fin lyster i ansiktet. Massagen kan stärka ansiktsmusklerna och hjälper till att förebygga rynkor och slapp hud. Den får också igång det lymfatiska flödet som för bort gifter från huden. Behandlingen är bra för alla hudtyper.

– Men en ansiktsbehandling är också en väldigt avkopplande behandling. Om man är stel och har svullnad och domningar så är det bra med lymfmassage, och den är också bra för att få ett bättre immunförsvar. Den är en helt fantastisk skön och avslappnande behandling att få och gör även mycket nytta för kroppen, då man hjälper till att göra sig av med överskottsvätska och slaggprodukter, förklarar hon.

 

Ellinor tipsar:

Efter många års hudproblem blev min hud helt annorlunda efter att jag bytte hudvårdsprodukter.

Så här kan du själv göra en bra, billig och enkel hudvård hemma, speciellt nu under vinterhalvåret då vi behöver återfukta och skydda huden extra mycket.

* För kroppen kan du använda återfuktande tvålar baserade på oljor för att inte torka ut huden. Smörj alltid in kroppen med olja när huden är fuktig, till exempel efter dusch, då huden absorberar oljan bättre. Exempel på bra oljor är ekologisk kokosolja, jojobaolja och mandelolja.

* För ansiktet kan du använda en ekologisk kallpressad olja, både för att rengöra och återfukta huden och för att få ett bra skydd.

 

Se Ellinors salong på https://ekosalongen.nu