Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Stora valmöjligheter som spa-terapeut

Redan under utbildningen till SPA-terapeut sökte Ellinor Johansson tre jobb – och fick samtliga! Drömmen om att starta eget verkar inte heller längre speciellt avlägsen.

 

Ellinor Johansson är utbildad spa-terapeut och jobbar idag som anställd på Blue Hotels Spa ute på Lidingö. Jobbet fick hon redan under utbildningen och började jobba direkt när hon gått ut i våras.

Jag har alltid haft en dröm, sedan jag var liten, om att få ha en egen hudvårdssalong och pyssla om kunder och få dem att må bra. Det råkade dock falla sig så att när jag flyttade till Stockholm för ca fyra år sedan när jag hade tagit studenten hamnade jag i restaurangbranschen och vidare till projektledare inom catering, och där trivdes jag så pass bra att jag la mina drömmar åt sidan några år. Förra hösten valde jag dock att säga upp mig till förmån för att anmäla mig till utbildningen till spa-terapeut och ta tag i det jag länge velat göra.

Ellinor hade ursprungligen en tanke om att utbilda sig till hudterapeut, men bestämde att utbildningen till spaterapeut var ett bra första steg för att börja någonstans och komma in i branschen. En möjlighet att se om yrket verkligen var som hon hade tänkt.

 Utbildningen var rätt tuff och intensiv men otroligt givande och lärorik. Redan från dag ett fick vi kasta kläderna och börja öva på varandra och dag åtta hade vi våra första betalande kunder i skolan. Det var fruktansvärt nervöst men det var också just detta som gjorde att man började tro på sig själv och i det man gjorde. Det var väldigt mycket praktik  och jag tror det är just det man behöver. Öva, öva och återigen öva. Få göra behandlingar på alla olika typer av kroppar, möta mängder med människor och stöta på nya situationer.

Ellinor har nu hunnit jobba på Blue Hotels Spa i några månader och säger att hon fortfarande lär sig nya saker varje dag.

Jag har alltid själv gillat att gå på spa och få diverse behandlingar. Jag älskar den miljön och atmosfären man möts av där. Att nu få möjlighet att jobba i den miljön, dit folk kommer för att ta hand om sig själva och må bra, är fantastiskt. Som med alla yrken så finns det så mycket mer bakom kulisserna som man som gäst på ett spa aldrig ser.

Ellinor gillar särskilt variationen av arbetsuppgifter om dagarna.

Man masserar, färgar fransar, tar hand om några trötta fötter. Det gör att man inte tröttnar eller sliter för mycket på sin egna kropp. En favorit är ansiktsmassage då det är helt fantastiskt att se hur människor kan bli så avkopplade bara av beröringen i ansiktet.

Precis när jag hade börjat jobba och hade en av mina första behandlingar fick jag min första dricks. Det var inte pengarna i sig som spelade roll utan det som verkligen värmde var det faktum att hon jag behandlat var så pass nöjd att hon ville visa det. Som helt ny inom en bransch känner man sig lite som bambi på hal is innan man landat i sin yrkesroll och det tar ett tag innan man litar på att man faktiskt kan det man gör. Så överlag när kunder är nöjda med en behandling de fått, är något av det bästa som finns.

Ellinor tycker att marknaden för spaterapeuter verkar bra. Redan under utbildningen sökte hon tre jobb och fick samtliga, vilket hon beskriver som lite av en chock.

Jag hade trott att det skulle vara betydligt kämpigare att komma in någonstans och istället stod jag plötsligt där med valmöjligheter. Under min utbildning var jag helt på det klara att jag ville börja jobba på något spa som anställd först innan jag skulle testa mig på att starta eget. Dels av ekonomiska skäl men även för att skaffa mig lite mer kött på benen och erfarenhet.

 

 

Just drömmen om att starta eget kommer dock att uppfyllas snabbare än vad Ellinor först trodde.

Av en slump fick nys om en salong som hade ett rum för uthyrning en dag i veckan och nu är jag i full gång med att starta en enskild firma och ska börja där i slutet av augusti! Det känns som en perfekt början på att starta eget, att få en dag i veckan att ägna mig åt det och ha det i liten skala vid sidan av min anställning.

Ellinor tycker överlag att det är viktigt att ta hand om sig själv och sitt välmående.

Se till att ge dig tid för dig själv och sitt välmående. Klyschigt men ja. Tappa upp ett bad, tända ljus, ta fram med en bra bok eller lyssna på någon bra musik och pyssla om sig själv. Visst kan man köra en peeling bara i farten när man ändå tar en dusch, måla naglarna och hetstorka det innan man ska iväg men att göra det till något speciellt och låta det ta lite tid tycker jag är viktigt och avkopplande.

Från slutet av augusti hittar ni Ellinor en dag i veckan på Kungstensgatan 7.