Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


”En fantastisk investering för framtiden!”

När Liselott Lindgren utbildade sig till Medicinsk Fotterapeut på Axelsons 1994, var hon 20 år ung och inte redo att starta eget. Efter några äventyrliga år plockade hon upp kunskaperna igen och har nu drivit eget i 12 år med fullbokad kalender.

 

– Jag var 20 år när jag gick medicinsk fotvård utbildningen hos Axelsons, berättar Liselott. Jag valde att inte etablera mig direkt som egen företagare, jag kände mig för ung för att driva eget i Stockholm då. Det gick faktiskt 10 år mellan det att jag utbildade mig, tills jag startade min egen verksamhet. I mellantiden hade jag flera olika jobb, pluggade och reste en del, bodde bland annat i Spanien och England.

Liselott Lindgren

– Under de åren höll jag igång mina kunskaper genom att ge fotvård till familj, vänner och vänners bekanta. Jag deltog också i seminariet ”Fokus på foten” nästan varje år samt Expo Medica två gånger om året, som är en heldag med olika specialister, utställare, grossister återförsäljare och liknande. I mellantiden har jag även gått fler kortare utbildningar på Axelsons, SPA-pedikyr samt Ekologisk Ansiktsbehandling och Naturlig Facelift.

 

Friskade upp kunskaperna som assistent

– Jag kände att det var dags att ta fatt i fotvården igen när jag hade mognat lite, jag hade fått barn och var redo att slå mig ner. Jag hittade en bra lokal, men kände mig lite osäker för att det var så länge sedan jag utbildade mig. Jag kontaktade därför en äldre, erfaren fotvårdare och frågade om jag fick vara med och gå vid sidan av henne i en period. Det var verkligen jättebra, jag kom snabbt in i det. Jag fick titta på och ställa frågor, hjälpa till och assistera, och började efterhand ta lite kunder hos henne tills jag kände mig redo.

Läs mer HÄR om Axelsons utbildning till Medicinsk fotterapeut och anmäl dig idag!

När jag sedan öppnade min egen mottagning, kom jag snabbt in i det och upptäckte jag att jag faktiskt fortfarande kom ihåg det som behövdes. Det fanns liksom inget val, jag var helt enkelt tvungen att göra ett bra jobb så det var bara till att göra det som skulle göras. Idag har jag drivit eget i närmare 12 år. Vid sidan av fotvård erbjuder jag Naturlig Facelift, vaxning och olika kombinationsbehandlingar.

 

Fotvårdspatienter på remiss

– Det går jättebra med verksamheten! Jag har ett avtal med landstinget där jag får ta emot kunder på remiss, då är det mestadels 70-plussare. Jag tar bland annat emot många personer med diabetes, det utgör cirka 20 % av arbetet. Det är så viktigt att de får hjälp att hålla koll på sina fötter, förhindra fotsår och liknande. Det är såklart långt ifrån alla diabetiker som behöver den hjälpen, men för många är det oerhört viktigt.

– Jag har också många privata kunder, både kvinnor och män i alla åldrar. Jag behandlar bland annat många ”höga naglar” eller så kallade kartnaglar, liktornar, hälsprickor och torra fötter. Många människor kan av olika orsaker inte nå sina fötter, det kan vara på grund av övervikt, stelhet, artros eller besvär med händerna. Svårare tillstånd i fötterna kräver såklart också speciell kunskap. Många kommer också in med tryckproblem, felbelastningsbesvär och förhårdnader.

 

Kalendern fullbokad med stammisar

– Det är verkligen skoj att jobba med fötter! Det blir alltid bra resultat, som både ger ökat välbefinnande direkt och samtidigt har ett element av estetik. Man får jobba ganska hårt ibland med ett par fötter! Många av kunderna har kommit till mig regelbundet under flera år, en del under alla tolv åren. Det trots att jag flyttade salongen för 9 år sedan.

Ofta har jag svårt att hitta tid till nya kunder, det är fullt upp med stammisar, och ibland får jag kalla in förstärkning. Stammisarna vill ju ha behandling av mig. Jag har verkligen goa kunder och möter många fantastiska människor. Karaktären på fotbehandlingar ger mycket tid till samtal, man lär känna kunderna. Men jag umgås inte med dem privat och gör heller inte hembesök utan jobbar bara från min klinik.

 

En bra investering i min framtid

– Utbildningen på Axelsons var verkligen fantastisk! Lärarna var jätteJÄTTEbra, och det var ett väldigt bra upplägg. Det var lite utmanande att lära sig till exempel jobba med skalpell och andra metoder, men jag var ju också helt ung.

Jag visste inte riktigt vad jag ville efter gymnasiet, och bläddrade i en utbildningskatalog från Axelsons, där jag fick syn på fotvårdsutbildningen och genast kände att det var helt rätt! Det finns inte mycket anställningar att få i yrket, jag förstod att det som gällde var att starta eget.

Fast jag inte var redo för det när jag var 20, visste jag hela tiden att det var detta jag skulle göra när tiden var mogen – och det var en mycket bra investering i min framtid, som jag gjorde då!

Läs mer HÄR om Axelsons utbildning till Medicinsk fotterapeut och anmäl dig idag!