Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


"Leo Peppas förmedlar en ny upplevelse av kroppslighet"

I November och Februari håller Leo Peppas två innovativa helgkurser på Axelsons i Embodied Anatomy, som ger mycket både privat och professionellt till alla som jobbar med kropp och sinne!

 

Leo Peppas workshops är för yogalärare, massörer, dansare, PT, friskvårdskonsulter, träningsinstruktörer, coacher,  terapeuter – och alla andra som har en kropp! Antingen du önskar dig en fördjupad förbindelse mellan kropp och sinne i ditt dagliga liv eller du vill stimuleras till ny förståelse och inspiration i ditt arbete, får du det under en helg med Leo Peppas.

Du får en upplevelsebaserad grund för att utveckla kreativa övningar som kan stötta dina klienter eller elever – en förståelse som också kan hjälpa dig att använda dina redan existerande redskap och övningar på ett nytt sätt.

Madelaine Clason Laxmi, som arbetar som Yogamassör och Yogalärare, har deltagit i både ”Taking Root to Fly” och ”Body Image, Body Schema”, som de två helgkurserna heter.

Intresserad av yoga? Läs mer om alla vår yoga utbildning, ayurveda utbildningar , yin yoga utbildning eller yogamassör utbildning. Du kan även läsa om alla våra utbildningar och kurser här. Må bättre själv och få andra att må bättre tillsammans med oss på Axelsons och med våra duktiga yogalärare! 

En klar koppling mellan kropp och sinne

 

– Leo kan visa kopplingen mellan kropp och sinne som ingen annan undervisare jag har träffat, säger Madelaine med övertygelse. Jag tycker att han tillför något nytt till yogascenen, något med ett djup och en essens som verkligen är värt att lyftas fram.

Leo har ett nytt och unikt sätt att tänka och förmedlar en ny upplevelse av kroppslighet. Hans metod bygger på en psykologisk grund som många kroppsterapeuter kan sakna. Som yogalärare och kroppsterapeut har han dessutom en bred och djup kunskap med flera metoder i bagaget – t.ex. Rolfing, Iyengar Yoga, Psykosyntes.

 

Ett innovativt sätt att undervisa

 

– Kurserna är väldigt unika, både metodiken och det utbyte jag upplevde att jag fick, berättar Madelaine. Teori varvas med upplevelse och dialog, det är väldigt erfarenhetsbaserat på ett överraskande sätt. Eftersom kursen erbjuder verktyg för redan verksamma kroppsterapeuter och yogalärare är det många av deltagarna som sitter på en hel del kunskap, vilket Leo drar nytta av det, det blir ett väldigt dynamiskt utbyte av erfarenheter.

Jag fascinerades av Leos innovativa sätt att undervisa, väldigt inspirerande för mig i min roll som utbildare. Deltagarna får olika uppgifter att lösa, som gör att man på egen hand upptäcker något nytt. Han har egenhändigt framtagna hjälpmedel med sig, enkla och kostnadseffektiva saker som pinnar, bollar och liknande som han använder till att få eleverna att förstå olika saker med kroppen. Det är inget jag själv skulle ha tänkt på, men så enkelt att det är briljant.

– Leo har ett ordförråd som få, han har verkligen funderat och funderat och experimenterat, med sådant som många kroppsterapeuter förmodligen tänkt lite flummigt kring, där har han dykt ner på djupet och processat fullt ut. Nu är han snart klar med sin bok, och jag ser fram emot att få ”sätta tänderna i den”, säger Madelaine.

Mycket av det Leo tar upp är sånt som yogautövare och många andra stött på förr. Att använda så lite ansträngning som möjligt, att använda kroppen optimalt. Hur vi relaterar till naturen, till tid och rum. Hur vi känner kontakten med marken under oss och rymden runt omkring oss. Hur vår psykologi formar vår kroppshållning. Men han lyckas förkroppsliga, konkretisera och väva ihop saker så att gammal kunskap får en ny innebörd. Det ska upplevas! Konstaterar Madelaine.

 

Många konkreta verktyg och övningar

 

– Jag känner personligen att jag fick en tydligare gräns mellan inre och yttre, säger Madelaine. Ett exempel – i Ashtanga yoga har jag alltid fått höra att vi ska praktisera med öppna ögon för att inte tappa relationen till det yttre, och i Yin yoga alltid med slutna ögon för att behålla den viktiga kontakten inåt. Det Leo visade mig, hjälpte mig att göra en större distinktion mellan yttre och inre, där det inte spelar någon roll, där jag kan skifta min uppmärksamhet medvetet utan att behöva lägga vikt vid om jag har öppna eller stängda ögon.

Som engagerad professionell friskvårdsutövare gör vi alltid saker både för oss själva och för andra, det är svårt att skilja åt. När vi själva fördjupar vår förståelse och närvaro i vår egen kropp, kan vi bättre hjälpa våra kunder.

Jag fick många konkreta verktyg som jag genast kunde börja använda i mina egna klasser, hjälpmedel och övningar som visar nya möjligheter. Beroende på var man befinner sig på ”sin personliga resa” blir kursens essens förmodligen något olika, min var en utökad inre självdistans, ett sätt att fortsätta parkera egot. En subtil, fördjupad förståelse som har fortsatt jobba vidare i mig på lång sikt, och färgat både mitt liv och min undervisning, avslutar Madelaine Clason Laxmi.