Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


En gåva som fortsätter ge vidare

I år ger vi inom Axelsons Institute och Axelsons SPA en julgåva i sann visionärsanda till ett massageprojekt i Västafrika. Bidraget bygger på vår vision om att bidra till ett sundare och friskare samhälle, lokalt och globalt.

Yennenga Progress har under snart 20 års tid arbetat för en förbättrad hälsa- och friskvård som en del av det holistiska arbetssätt Yennenga Progress bedriver i byn Nakamtenga, i det västafrikanska ökenlandet Burkina Faso.

Den hälsovård som bedrivs sker med ambitionen att skapa en helhetssyn på människors och i synnerhet kvinnors liv och hälsa utifrån det synsätt som arbetats fram av 2018 års Fredspristagare Dr Denis Mukwege.

På initiativ från organisationens koordinator på plats, Pauline Conde, har man nu börjat arbeta fram ett projekt för att integrera massageterapi i hälsovården. Projektet påbörjas med en grundläggande teoretisk men framförallt praktisk massageutbildning där utbildningen genomförs av en person utbildad på Axelsons Institute och dokumenteras för att underlätta fortsatt inlärning och vidare spridning av kunskapen.

Att ta massagen till en i många stycken traditionell by, i Västafrika, där massage inte har någon plats i samhället, kan givetvis tyckas vara ett vågspel. En huvudförutsättning för att projektet ska bli lyckosamt är att lokalt förankrade personer själva tagit initiativ till att lära sig och utöva massage som yrke.
Att bygga vidare på detta initiativ känns som ett naturligt sätt att plocka fram de positiva effekter som massagen ger, både direkt och indirekt.

Vi önskar våra kunder, studenter och personal en riktigt God Jul och ett Gott nytt år!