Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


"En livsresa som har utvecklat mig på alla plan"

”Något av det bästa jag gjort i livet”, säger Lena Selberg som gick ut Axelsons Yogalärarutbildning i Juni 2017 och som sedan dess undervisar i sin studio i Norrköping.

 

Hej Lena! Vad var din bakgrund med yoga och jobb innan utbildningen?

Jag har jobbat som butikschef och är van vid att prata med folk, men jag hade aldrig undervisat förut. Jag provade yoga första gången för 16 år sedan, höll på ett år men sedan släppte jag det, jag hade lätt för att strunta mig själv. Totalt har jag praktiserat regelbundet under kanske 3 år.
Sedan jag bestämde mig för att ta utbildningen har jag yogat hemma 5 dagar i veckan genom att följa yogavideos på internet. Jag var sjukskriven 100 % på grund av utbrändhet, men hade börjat känna att jag måste våga bryta upp och ta mig vidare. Jag var absolut inte där jag är idag, jag kände mig ganska liten och svag och osäker på mig själv.
Min systerdotter är yogalärare i Thailand och hon har varit enormt viktig för mig, jag har lärt mig väldigt mycket av henne. Hon bor på Bo Phut Beach på Koh Samui. Att yoga med någon som känner mig bra har öppnat upp mycket i mig.

Intresserad av yoga? Läs mer om alla vår yoga utbildning, ayurveda utbildningar , yin yoga utbildning eller yogamassör utbildning. Du kan även läsa om alla våra utbildningar och kurser här. Må bättre själv och få andra att må bättre tillsammans med oss på Axelsons och med våra duktiga yogalärare! 

Vad känner du att utbildningen har gett dig?

Jag är så tacksam att jag har gått den här utbildningen, det har gjort så mycket med mig! Jag hade börjat vakna men jättemycket hände under utbildningen. Om yogan kan göra mig frisk så kan jag använda det för att hjälpa andra. Det är något av det bästa jag gjort i livet, det känner jag! Jag har blivit inspirerad att ändra livsstil och kosthållning, det har kommit helt naturligt.
Det är en väldigt bred utbildning, jag uppskattade att få med meditation, pranayama, ayurveda…det var inte bara fysiskt. Atmosfären var otroligt tillåtande, vi fick en sådan fantastisk gemenskap i gruppen och jag kände verkligen att det fanns plats till att vara mig själv. Om man vågar släppa sina idéer och titta in i sig själv finns här hur mycket som helst att hämta. Det blev en livsresa som har utvecklat mig på alla plan. Allt det som händer inuti…det hade inte gått att gissa eller förutse.

Lena Selberg

Det är svårt att säga om transformationen berodde mest på gruppen eller redskapen! Det var fantastiskt hur vi började, alla vågade öppna sig med en gång och dela sina personliga historier. Vi bedömde inte varandra på vad vi jobbade med och liknande men möttes som dem vi är inuti. Att träffa likasinnade med liknande mål och visioner hjälpte många av oss att ifrågasätta det gängse.
Vi hade helt rätt lärare som vågade ge av sig själva, som bidrog till att vi vågade öppna oss.  Sandra Grundstoff, Vandana Jain, Helene Don Lind…de var alla väldigt öppna, närvarande och hållande, samtidigt fanns det inget pushande. Och så retreaten, herregud! Vilken fantastisk, fantastisk, fantastisk upplevelse. Det fanns en enorm kraft och ett enormt stöd i gruppen, vi kunde både coacha varandra och vara tysta tillsammans.
Alla lärarna var extremt duktiga även på det fysiska och praktiska planet. Vår yogaanatomilärare Chrell Kemnitz tog oss in i områden i kroppen jag inte ens visste att jag hade! Det var så givande med alla olika stilar och redskap vi fick ta del i. Människor frågar mig ibland vad jag har för yogastil. Då svarar jag att jag har lärt mig ”multistyle” så jag gör min egen yoga. Många tycker att det är häftigt. Samtidigt möter jag såklart eleverna genom att tala om genom klassens namn vad de kan förvänta sig, till exempel ”Hatha Yoga för Nybörjare” eller liknande.
Det känns viktigt för mig att jag undervisar utifrån där jag är. Elever som gillar det jag gör kommer tillbaka, de andra hittar någon annan att yoga med! Jag kan inte tillgodose alla, så jag kan lika gärna ge det själv har mest lust att ge. Det har blivit en ny hållning som har kommit till att styra mer i hela mitt liv – vad JAG vill, inte vad jag tror jag att alla andra vill av mig. Många vänner bekräftar att de ser förändringen jag gått igenom.