Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Enkel hallonglass

 

Till 8 glassar på ca 90 ml behöver du:

450 g frysta hallon
1,5 dl starkt lakritsté, myntaté eller vanligt vatten
2 msk honung

Glassformar kan köpas på t ex Bagaren och Kocken. Du kan också göra miniglassar med isformar, eller använda pappersmuggar eller annat du har hemma. Glasspinnarna kan då ersättas med vilka som helst pinnar som passar i storlek.

Låt gärna lakrits- eller myntatéet dra i någon timme timmar, använd lösa örter eller ta en extra tepåse.
När téet blivit starkt och har svalnat, kör det i en mixer tillsammans med hallonen och honungen tills det hela blir en lös, jämn massa.

Fördela i formarna och stick ner pinnar. Låt frysa i några timmar, du känner när de är klara och sitter fast på pinnen.

That´s it! Enklare kan det inte bli. Du kan variera din glass i oändlighet. I den här hallonvarianten smakar det också gott att mixa ner t ex lakritspulver, eller färsk mynta, eller vaniljpulver, maca, rödbetspulver…

Du kan göra glassen av vilka bär som helst, och av de flesta saftiga frukter. Prova honungs- eller vattenmelon, eller apelsin/lime! Är frukten väldigt vattnig behöver du inte tillsätta vatten. Det behöver du inte i vilket fall som helst, men den fryser till lättare och kan ätas långsammare.

En annan läcker variant är att köra banan i mixer med kakaopulver och lite honung, det blir en fantastisk chokladglass.

Lycka till och hoppas du gillar glassen! Ett fint alternativ även för sötsugna ungar.


De flesta längtar efter sommaren och när den väl kommer försöker de flesta av oss att passa på att få lite sol på oss. Finns det någon bättre känsla än när det äntligen blir sommar? Men i och med att vi längtat så mycket finns risken att vi bränner oss i solen och får soleksem. Missa inte vår artikel med grymma tips om vad du kan göra åt det!