Enkel hallonglass

Till 8 glassar på ca 90 ml behöver du:

450 g frysta hallon
1,5 dl starkt lakritsté, myntaté eller vanligt vatten
2 msk honung

Glassformar kan köpas på t ex Bagaren och Kocken. Du kan också göra miniglassar med isformar, eller använda pappersmuggar eller annat du har hemma. Glasspinnarna kan då ersättas med vilka som helst pinnar som passar i storlek.

Låt gärna lakrits- eller myntatéet dra i någon timme timmar, använd lösa örter eller ta en extra tepåse.
När téet blivit starkt och har svalnat, kör det i en mixer tillsammans med hallonen och honungen tills det hela blir en lös, jämn massa.

Fördela i formarna och stick ner pinnar. Låt frysa i några timmar, du känner när de är klara och sitter fast på pinnen.

That´s it! Enklare kan det inte bli. Du kan variera din glass i oändlighet. I den här hallonvarianten smakar det också gott att mixa ner t ex lakritspulver, eller färsk mynta, eller vaniljpulver, maca, rödbetspulver…

Du kan göra glassen av vilka bär som helst, och av de flesta saftiga frukter. Prova honungs- eller vattenmelon, eller apelsin/lime! Är frukten väldigt vattnig behöver du inte tillsätta vatten. Det behöver du inte i vilket fall som helst, men den fryser till lättare och kan ätas långsammare.

En annan läcker variant är att köra banan i mixer med kakaopulver och lite honung, det blir en fantastisk chokladglass.

Lycka till och hoppas du gillar glassen! Ett fint alternativ även för sötsugna ungar.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *