Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Enkelt fotspa hemma

Att pyssla om sina egna fötter – eller andras – på hemmaplan är underskattat. Om du vill överraska dig själv eller någon annan du tycker om; ge dem ett Fotspa!

Börja med att tappa upp ett fotbad i behaglig temperatur med en skön vegetabilisk olja, lite grovt salt och kanske några droppar eterisk olja. Pepparmynta eller eucalyptus är exempel på oljor som känns fräscha på fötterna!

Under tiden du sitter där, lyssna på avslappnande musik, tänd ljus för att förhöja njutningen. Drick gärna ett extra glas vatten, kanske en kopp té, ta en frukt eller lite färska bär.

Vill du klippa naglarna eller ta bort nagellack är det lämpligt att göra det innan du peelar. För att undvika nageltrång, är det bäst att klippa dem rakt över, men ändå se till att det inte finns några vassa kanter.

Är du intresserad av hudvård eller SPA behandlingar? Då kan du läsa mer om vår populära hudterapeut utbildning och spaterapeut utbildning. Den gemensamma nämnaren för alla våra utbildningar och kurser är vårt stora intresse för helheten och att hälsa och välmående kommer inifrån och ut!

Peela och smörj

Att peela fötterna med ett väldoftande vegetabiliskt havssalt är inte bara cirkulationsfrämjande, du tar även bort gammal hud, effektivt för att få fötterna rena efter barfotadagar, stimulerar zoner som påverkar hela kroppen positivt, huden blir väldoftande mjuk och len. Tvätta bort peelingen och torka innan du smörjer in fötterna med en fet créme.

Om du vill ge naglarna en extra vitaminkick, kan du använda myrraolja som både reparerar och stärker naglarna. Om du masserar naglar och nagelband, stimulerar du cirkulationen som gör att naglarna växer snabbare. Detta kanske är intressantare att testa på händerna än på fötterna…

Ha det så skönt!

Läs om fotens fantastiska uppbyggnad här!