Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Före och efter – en alignmentresa

Kroppsmedvetenhet, balans och rörlighet bidrar till ökad alignment – bättre samspel med tyngdkraften!

 

Kerstin Bergström avslutade sin Yogalärarutbildning på Axelsons i juni 2015. Hon berättar:

– Jag tror att det som hänt i min kropp är framför allt att min kroppsmedvetenhet har ökat. När jag såg bilden på mig själv från första helgen tvivlade jag på mig själv, jag tyckte det såg eländigt ut! Jag trodde inte att det skulle ändras så mycket. Men genom all den positiva guidning jag fått från lärarna, som verkligen visat att de trott på mig, och gruppen som har varit enormt positiv under hela utbildningen, hittade jag tålamodet till förändring.

 

Första bilden är från Yogalärarutbildningens första helg i December 2014, andra bilden från avslutningshelgen i Juni 2015.

Kerstin  2015-06-13 Kerstin

 

En kontinuerlig utveckling

 

– Kroppskännedomen är det primära som förbättrats, stabilitet och balans är det andra. Och såklart rörligheten. Allt detta ger förutsättningar för bättre alignment. Nu vet jag vad jag ska göra i de olika positionerna och kan känna hur jag ska placera mina kroppsdelar för att vara rak och öppen. Jag kan nu lätt komma in i en mer yogisk kroppsattityd när jag sitter, står, jobbar, jag är mer medveten om min hållning hela tiden. Utvecklingen fortsätter, både utanför mattan och efter utbildningen!

– Jag tycker att det har hänt mycket annat också under utbildningen! Jag har fått mycket mer förståelse för yoga. Jag hade tränat lite Ashtangayoga tidigare och gjort mycket solhälsningar och inte sett så mycket mer. Nu har jag förstått att yoga är ett väldigt stort begrepp, både gällande hur man kan träna fysiskt och vad det innebär filosofiskt.

Jag har också märkt att yogan har en lugnande effekt, jag har fått höra av andra att de uppfattar mig som lugnare och mer stabil också mentalt.

 

Yogan inspirerar till ytterligare livsstilsförändringar

 

– Under utbildningen har jag åsidosatt min styrketräning, den vill jag hitta tillbaka till parallellt med yogan. Till gengäld har jag som sagt fått ökad rörlighet, balans och kroppskännedom. När jag går tillbaka till styrketräningen kan jag ta dessa kvaliteter med mig.

Yogan och Ayurvedan i kombination erbjuder så många positiva livsstilsvanor, man kan verkligen få ett rikare och behagligare liv om man tar sig tiden. Mycket av det är ganska enkelt, och samtidigt är det mycket som ska sjunka in. Både utbildningen och dess effekter har överträffat mina förväntningar!

 

Läs mer i artikeln om alignment här. Intresserad av yoga? Läs mer om alla vår yoga utbildning, ayurveda utbildningar , yin yoga utbildning eller yogamassör utbildning. Du kan även läsa om alla våra utbildningar och kurser här. Må bättre själv och få andra att må bättre tillsammans med oss på Axelsons och med våra duktiga yogalärare!