Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Första dagen som Zonterapeut

Jenny Wendin, zonterapeut, är nu redo för sin första kund, första dagen i sitt eget företag!

– Ja, jag börjar idag, på dagen! Jag tog examen 2016, men har varit sjukskriven i mellantiden, på grund av mitt tidigare jobb. Nu är jag redo att börja om! Jag har hyrt en lokal, alla papper är klara och nu är det dags, berättar Jenny.
Efter intervjun ska jag ha min första kund. Hon är en före detta kollega som gått hos mig sedan jag började ge elevbehandlingar och nu fortsätter hon komma som kund. Hon ger väldigt mycket feedback vilket också hjälper mig att bli en bättre terapeut.

Jenny Wendin i sin klinik

Ansiktszonterapi uppskattat

– Jag har haft ett tiotal personer som kommit regelbundet till mig under hela den tid jag gett elevbehandlingar. Många älskar ansiktszonterapin som är en del av utbildningen, det är väldigt avslappnande, man kan lugna ner hela nervsystemet. Behandlingen är lugn, behaglig och enkel att ge. Man jobbar på reflexzoner i ansiktet, liksom i fötterna är de förbundna med de inre organen, meridianerna, rörelseapparaten, sinnena och de båda hjärnhalvorna.
Man kan jobba riktat, liksom med fotzonterapin. Fötterna är förvisso mer heltäckande när man ska jobba terapeutiskt, men behandling via ansiktet är ett bra komplement och väldigt uppskattat. Alla vill inte klä av sig och alla vill inte heller att man rör deras fötter. Vi som är kroppsterapeuter är så vana, men det är inte alla som känner sig bekväma med att bli rörda på kroppen. Det är bra att kunna erbjuda olika alternativ.


Sedan jag avslutade utbildningen har jag varit sjukskriven på grund av stress från mitt tidigare jobb som socionom. Nu har jag valt att sluta som anställd, det var det som var min dröm och min önskan när jag började på utbildningen. Det jag fått med mig är ju såklart erfarenheten av att jobba med människor i många år. Detta har bidragit till min förståelse för människan, till exempel sambandet mellan kropp och psyke.
Medan jag varit sjukskriven har jag hållit kunskaperna vid liv genom att behandla nära och kära, det är så kul, det kan jag inte sluta med. Att bli egen företagare var inget jag hade tänkt mig förut. Det känns självklart pirrigt och kul, och jag är nyfiken på hur jag kommer att få det att fungera. Jag förstår att det kan ta tid att bygga upp en kundkrets, det är jag förberedd på.
Mitt företag heter Zin Zon och finns i Göteborg. Jag har skickat ut ett öppningserbjudande hos de kunder jag haft till elevbehandling, försöker vara aktiv på sociala medier och hoppas kunna generera nya kunder.

Längtar efter erfarenheterna

– Ju fler kunder jag har och ju fler år jag håller på, desto mer kommer jag att lära mig, tänker jag. Det ser jag fram emot, och jag känner mig nyfiken på processen i att följa individer i en längre tid, att få lära mig och förstå mer genom att skaffa erfarenhet…fast ibland är det förstås så att ju mer man lär sig desto mindre förstår man, haha! Sammanhangen blir bara större och större.
Arne Hamberg, vår huvudlärare, var en fantastisk inspirationskälla och jag hoppas att jag en dag kan bli lika bra som honom. Han har så otroligt mycket kunskap, han kan se sambanden. Jag vill förstå orsak och verkan i kropp och sinne lika bra som han!
Jag tyckte att utbildningen var väldigt bra, introkursen på tre dagar väldigt spännande och redan därefter började jag ge behandlingar till kompisar och det gav effekt. Någon blev bra i magen, någon slapp migrän… Jag bestämde mig för att fortsätta, och nu har jag fått så otroligt mycket användbar kunskap! Det kändes alltid som en ynnest att få åka upp till Stockholm och vara i zonterapibubblan, att vara med likasinnade, att få och ge behandlingar. Under dagarna på skolan fick jag alltid ett större lugn.
Nu är jag redo att vara aktiv igen. Det känns spännande och jätteroligt att starta eget och att börja göra mina erfarenheter som professionell kroppsterapeut!

Utbilda dig till Zonterapeut hos Axelsons du också! Läs mer här.